Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri O ROMÂNCĂ DE SUCCES

O ROMÂNCĂ DE SUCCES

204
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Numele meu este Adelina Cotigă Dimcea şi sunt contabil de 9 ani. Domeniul meu de activitate este de contabilitate şi cuprinde aria de inginerie, conducători auto, dar şi alte business-uri mici. Sunt o persoană atentă la detalii şi foarte strictă atunci când este vorba de deadline-uri, dar totodată sociabilă şi comunicativă. Imi place să fiu o persoană tot timpul informată în tot ceea ce priveşte partea de fiscalitate, legile în vigoare, de aceea particip tot timpul la seminarii şi cursuri de specialitate.
*Care este motivaţia ta?
Îmi place să lucrez cu oamenii nu doar cu cifrele.
*De ce ai ales să rămâi în Marea Britanie?
Am ajuns în această ţară printr-o conjunctură a vieţii, nu a fost ceva plănuit. Soţul meu a primit un contract de muncă în industria auto pe care nu l-a refuzat, aşa am ajuns aici. Cât despre mine personal, pasiunea pentru contabilitate şi experienţa de 9 ani în domeniu m-au ambiţionat să îmi deschid propriul meu business. Faptul că UK este printre cele mai digitalizate ţări privind declararea taxelor fără să fim nevoiţi să ne lovim de birocraţie m-a atras şi mai mult.
*Cum te-au ajutat în business studiile?
Studiile, dar şi experienţa şi-au pus amprenta în bazele acestui business. Am absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, licenţiată în Finanţe şi Pieţe Financiare. După terminarea facultăţii m-am angajat ca şi contabil la una din companiile mari de pe piaţa românească.
*Cum ai pus bazele business-ului?
Am început prin a oferi sfaturi finaciar contabile prietenilor apropiaţi care mi-au cerut ajutorul având în vedere că vorbim aceeaşi limbă şi comunicarea, mai ales în termeni financiari, a fost mult mai uşoară. În paralel am urmat şi cursuri de specialitate din Marea Britanie pentru a fi la curent cu sistemul financiar din această ţară.
*Cum ai început afacerea din punct de vedere financiar?
Investiţia a fost puţin mai mare decât mă aşteptam din cauza cheltuielilor neprevăzute care au apărut pe parcurs.
*Care este raţionamentul când ai ales această afacere?
Am început lucrul la această afacere pentru că asta ştiu să fac cel mai bine. Eu am un motto : Nu conteaza ce faci în viaţă, ci important este ca tot ceea ce faci să fie bine.
*Ce provocări întâmpini în business?
Atât ca motivaţie, cât şi ca provocare este omul. Aşa cum bine ştim toţi avem temperamente şi personalităţi diferite.
*Cum te implici zilnic în business?
Sunt implicată 100% în acest business. Tot timpul mă documentez cu privire la legislaţia în vigoare. Sunt tot timpul la training-uri de specialitatea şi caut să mă certific mereu la cel mai înalt nivel. Îmi place să-mi informez clienţii tot timpul cu privire la noutăţile fiscale.
*Ce te defineşte în carieră?
Ambiţia şi pasiunea pentru ceea ce fac.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here