Acasă Stiinta & Tehnica Economie OBIECTIV Suceava : Euro Est Group şi INSTCOMP SA, cele mai...

OBIECTIV Suceava : Euro Est Group şi INSTCOMP SA, cele mai importante dosare de insolvenţă ale verii

321
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Pentru 41 de firme s-a cerut la Tribunal intrarea în insolvenţă de la începutul lunii iunie şi până pe 24 septembrie a.c.. Cele mai cunoscute sunt Euro Est Group (firma controlată de omul de afaceri sucevean Dragoş Croitoru şi care era cu ceva ani în urmă favorita licitaţiilor publice în comunele din partea de est a municipiului Suceava) şi INSTCOMP SA (cunoscută în ultimii ani ca lider în asocierea de firme care trebuia să realizeze pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc) 

dosare [800x600]

La secţia civilă a Tribunalului Suceava au fost depuse, începând cu luna iunie a acestui an şi până joi, 24 septembrie a.c., un număr total de 41 de cereri de deschidere a procedurii insolvenţei ori a falimentului pentru firme din judeţul Suceava. Entitatea economică cu cea mai mare notorietate este de departe, Euro Est Group, firma controlată de omul de afaceri sucevean Dragoş Croitoru, care era cu ceva ani în urmă favorita licitaţiilor publice în comunele din partea de est a municipiului Suceava, care a cerut în nume propriu deschiderea procedurii de insolvenă. Un ultim episod al activităţilor economice nu tocmai fericite prestate de Euro Est Group vizează o investiţie nefinalizată în comuna Adâncata. Cu mai multe documente prezentate anterior în spaţiul public, primăria din Adâncata, a fost avertizată acum un an primăria Mitocu Dragomirnei, să nu pice în plasa Euro Est Group.

Intr-o serie de documente, făcute publice acum un an se vede că ştampilele de la Primăria Mitocu Dragomirnei şi semnătura primarului nu sunt mişcate aproape deloc. Dar există suspiciunea că o firmă, pe nume  SIMPA Consult SRL Iaşi ar fi folosit un document modificat pentru a câştiga o licitaţie, împreună cu partenerul Euro Est Group SRL, pentru reconstruirea unui drum din comuna  Adâncata, afectat de inundaţii în vara anului 2010. “Aceasta este copia conform cu originalul, singurul document emis de Comuna Mitocu Dragomirnei şi nu avem cunoştinţă de documentul prezentat de către SC SIMPA  Consult SRL în cadrul documentelor de calificare aferente licitaţiei Refacerea şi modernizarea infrastructurii rutiere afectate de de indundaţiile din anul 2012, în comuna Adâncata, judeţul Suceava”, a arătat atunci primarul de la Mitocul Dragomirnei Dănuţ Solcan care a avertizat  primăria comunei  Adâncata, care avea de asemenea angajată o lucrare cu Euro Est Group pentru a nu cădea în plasa întinsă de această firmă.

O a doua firmă de construcţii cu o importantă notorietate în judeţul nostru pentru care în zilele acestea se hotărăşte intrarea sau nu în insolvenţă, este SC INSTCOMP SA. Societatea comercială este cunoscută în ultimii ani ca lider de asociere pentru realizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc. Deşi a primit până în 2012 în jur de 65 de miliarde de lei vechi, pentru lucrările de investiţii, banii nu au ajuns şi la firmele subantreprenoare. In acest fel s-a ajuns ca o firmă din Baia Mare, neplătită pentru lucrările efectuate să ceară insolvenţa INSTCOMP. Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a spus că, deşi ar fi avut toate motivele să o facă, primăria câmpulungeană nu a cerut insolvenţa firmei INSTCOMP, dar aşteaptă cu interes decizia Tribunalului Suceava la solicitarea depusă de firma maramureşeană nemulţumită.

Primarul Mihăiţă Negură arăta acum un an că firma INSTCOMP – liderul asocierii firmelor care au adjudecat licitaţia de construire a unui tronson de 2,5 kilometri lungime la pârtia Rarău – a iniţiat demersuri pentru continuarea lucrărilor care, teoretic, trebuiau să fie în derulare. Doar că lucrările suspendate nu au mai fost reluate.

Insolvenţele verii, aşa cum au fost depuse la Tribunal, din iunie până în prezent

Cum am anticipat, Tribunalul Suceava a înregistrat, din data de 1 iunie a.c. şi până în 24 septembrie, a.c., un număr de 41 dosare ce au ca obiect procedura insolvenţei pe numele următoarelor firme: SC ASTERIX&OBELIX SUFLAKI SRL; SC TIBPET SRL; SC EURO EST GROUP SRL;  SC INSTCOMP SA; SC SAFE GIPS SRL; SC OCTOPUS CONSTRUCT&ART SRL; SC EAST PRO WEST SRL; SC SIMI GO TRANS SRL; SC AL STOM COMPANY SRL; SC EDILGLOB SRL; SC MEDRAD IUSTY CEZAR SRL; IONGAB COM SRL; SC ASTOR COM SRL; SC DELTA-EUROFISH SRL – rejudecare; SC CAROSSO SRL MARGINEA – rejudecare; SC LEMNARUL PROD SRL; SC HARCON SRL; SC PROVAS COM SRL; SC FORESTERRA SRL; SC PROFESIONAL BEST HORECA SRL; SC SCUZA FORGIC SRL; SC FIVE TIME FLEX SRL – rejudecare; SC AUTOVIP SRL; SC PARCAROAIA SRL; SC GROUP RCSYS SRL; SC STIL GLASS SRL; SC ABANINA CRISMITRANS SRL; SC URSACIUC SERV SRL; EAST PRO WEST SRL; SC COCONUL COM SRL; SC ELYT CONSTRUCT SRL SUCEAVA; SC ERDEX FINANCE SRL; SC CASA VLAHOPOL SRL – rejudecare; SC DAQARA SRL; SC OIL COM PLUS SRL; SC ALICLAUR SRL; SC VALIROXY TRANS SRL; SC HDIBOIS SRL; SC ELPIDEX SRL şi BORCEA BOGDAN-FLORIN, persoană fizică autorizată.  Urmează ca judecătorii de la Secţia Civilă a Tribunalului Suceava să se pronunţe în aceste zile asupra oportuniţii deschiderii procedurii insolvenţei la firmele mai sus amintite. (Neculai ROSCA)


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here