OBIECTIV Suceava : PSD Suceava, din bâlbă-n bâlbă

  101
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  O serie de inițiative total lipsite de logică și antipopulare ale pesediștilor suceveni confirmă faptul că organizația locală este în degringoladă. După neinspirata intervenție în care s-au opus închirierii unei nocturne pentru meciul Forestei cu Steaua, săptămâna aceasta, consilierii suceveni ai PSD au încercat, fără să știe nici ei prea bine de ce, să blocheze alocarea banilor necesari combustibilului pentru încălzirea a peste 17.000 de apartamente din Suceava. Bomboana pe colivă a pus-o ieri senatorul Donțu, care a depus o inițiativă legislativă prin care cerea organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile parlamentare u în mai puțin de un ceas, liderul PSD Liviu Dragnea i-a cerut public să-și retragă propunerea

  PSD-iștii suceveni traversează cel mai negru an din istoria organizației. Nu le este clar nici măcar lor ce li se întâmplă. Cert e că după dezastruoasa campanie de la alegerile locale din primăvară, încheiată cu o înfrângere usturătoare la toate capitolele, capii organizației sucevene nu reușesc să se dezmeticească. Neș­tiind nimeni cine conduce de fapt PSD Suceava, tot felul de inițiative neinspirate venite de la  diverse personaje care încearcă să se facă oleacă mai vizibile au umplut de ridicol  și în ultima perioadă dezorientata organizație suceveană.

  Cu un populism respingător, doi consilieri locali ai partidului au susținut acum două săptămâni că închirierea nocturnei pentru meciul dintre Foresta și Steaua nu este necesară. 7.000 de suceveni prezenți la meci le-au arătat că habar n-au ce vor cu adevărat oamenii.

  Nereușind să scape de ceața care li s-a pus pe ochi, săptămâna aceasta consilierii locali ai PSD Suceava s-au așezat de-a curmezișul, cu argumente în care și-au prins chiar ei urechile, unei hotărâri de Consiliu prin care se asigură căldura și apa caldă în oraș. Nu mai puțin de 17.000 de apartamente din Suceava au fost în pericol să rămână fără căldură. Ieri, după ce hotărârea de Consiliu Local a trecut cu votul celorlalți consilieri, inclusiv pesediștii răsuflau ușurați și se minunau și ei cât de aproape le-a trecut glonțul pe lângă urechi.

  Tot ieri, un alt pesedist “de frunte” al organizației sucevene, senatorul Ovidiu Donțu, a fost lăsat în ofsaid tocmai de șeful lor cel mai mare, Liviu Dragnea. Neînțelegând exact pericolul pe care l-ar reprezenta pentru partidul din care face parte convocarea unui referendum pe o temă atât de delicată precum cea a revizuirii Constituției (plecând de la inițiativa cetățenească privind familia tradițională, definită drept căsătoria între un bărbat și o femeie), senatorul sucevean a depus ieri la Senat  un proiect de lege pentru organizarea și desfășurarea, odată cu alegerile, a unui referendum național privind revizuirea Constituției. N-a trecut un ceas și președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost nevoit să intervină și să-i ceară public lui Donțu să-și retragă inițiativa, explicându-i că “PSD nu susține organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției în aceeași zi cu alegerile parlamentare” și că “cele două subiecte nu trebuie amestecate”.

  Imediat, hotărât, Ovidiu Donțu a declarat că nu are “nicio problemă să retragă proiectul dacă se va ajunge la concluzia că trebuie retras”. S-a ajuns la această concluzie și PSD nu vrea să audă de inițiativa senatorului sucevean.

  Ce se întâmplă în organizația suceveană a PSD din nou în prag de alegeri nu e greu de explicat. Fără lideri adevărați, cu un președinte de organizație județeană care nu transmite niciun mesaj, nereușind să susțină nici măcar o conferință de presă, îngropați în dispute personale, fără comunicatori și fără strategii, PSD Suceava riscă să încheie anul așa cum l-a început – cu un mare eșec. (T.V.)


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here