Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Observatorul Prahovean : Banii ploieștenilor, drenați prin CSM către Asesoft.

Observatorul Prahovean : Banii ploieștenilor, drenați prin CSM către Asesoft.

89
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ziarul Incomod a publicat pasajul din raportul Camerei de Conturi încheiat în urma controlului de la CSM Ploiești cu privire la finanțarea ilegală a echipei de baschet Asesoft.

Potrivit sursei citate, prin nota de constatare din 4.11.2016, auditorii Camerei de Conturi Prahova au constatat în urma auditării modului în care C.S.M. Ploieşti a utilizat fondurile publice alocate pentru acordarea unor finanţări nerambursabile conform prevederilor Legii nr.350/2005, în sensul fundamentării şi justificării sumelor solicitate de beneficiari, al utilizării acestor fonduri în condiţii de legalitate şi regularitate, s-au constatat abateri care au generat plăţi nelegale în sumă de 2.191.833,24 lei, după cum urmează: finanţările acordate unei structuri sportive de drept privat, care nu a participat la acţiunile sportive prevăzute în contractul de finanţare nerambursabilă (2.175.834 lei); cheltuieli care nu au fost contractate în perioada executării contractului (1603,8 lei); cheltuieli care nu sunt aferente acţiunilor sportive care fac obiectul finanţării nerambursabile (14.395,44 lei); Pentru imobilizarea sumei reprezentând plăţi nelegale, au fost calculate majorări de întârziere de 871.796,76 lei.

Citește articolul integral pe ziarulincomod.ro

Ancheta DNA privind finanţarea Asesoft a pornit de la un articol observatorulph.ro. În rechizitoriul DNA, se precizează următoarele:”În articolele apărute în presa locală prahoveană se menţionează că echipa de baschet Asesoft Ploieşti, finanţată de deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian a devenit o abonată la bani publici prin programul derulat de Clubul Sportiv Municipal, datorită câştigării campionatului naţional.

Se semnalează în articolele de presă că primarul din perioada respectivă al municipiului Ploieşti – Bădescu Iulian a susţinut că echipa de baschet va fi premiată de Clubul Sportiv Municipal cu mai multe zile înainte de licitaţia organizată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă.
Valoarea premiilor oferite de Primăria Municipiul Ploieşti în anul 2013 pentru proiectele care au câştigat selecţia organizată de Clubul Sportiv Municipal a fost de 1.800.000 lei, faţă de 250.000 lei în anul 2012.
Potrivit mass – media, Clubul de baschet Asesoft Ploieşti a câştigat 96% din fondurile alocate de la bugetul local, diferenţa de 4% fiind împărţită între (…)”.
Ultimul paragraf reprezintă un fragment din articolul publicat de observatorulph.ro pe 25 iunie și intitulat PREMIU FABULOS AL PRIMĂRIEI PLOIEŞTI PENTRU ASESOFT, ECHIPA DEPUTATULUI PSD, SEBI GHIŢĂ
În acea perioadă, presa locală era favorabilă administrației Bădescu, singurul organ de presă care sancționa derapajele fiind observatorulph.ro.

Un alt articol la care se referă procurorii DNA, de la care a pornit ancheta, este cel publicat de redacția noastră în data de 6 iunie 2013, intitulat DE UNDE ŞTIE PRIMARUL CĂ MÂINE ASESOFT VA CÂŞTIGA CONCURSUL PENTRU PREMIEREA DIN BANI PUBLICI?
Atunci, observatorulph.ro atrăgea atenția asupra unei declarații făcute de fostul primar Bădescu, care susținea că că echipa de baschet Asesoft va fi premiată de CSM, deși declararea câştigătorilor licitației finanţării de la bugetul local organizată de CSM se făcea a doua zi!
Pe 6 iunie, edilul a dat asigurări că CSU Asesoft va primi bani pentru victoria din finala cu BC Mureş, care i-a adus atunci un nou titlu național echipei finanțate de deputatul Sebastian Ghiță. Detalii aici: PRIMARUL N-ARE MOMENTAN BANI PENTRU PETROLUL, DAR VREA SĂ PREMIEZE ASESOFT
Potrivit aceluiași rechizitoriu, procurorii DNA Ploiești au corelat aceste articole de presă cu “informațiile existente la nivelul unităţii de parchet potrivit cărora, pentru acordarea acestei finanţări, primarul municipiului Ploieşti – Bădescu Iulian ar fi beneficiat în mod gratuit de la finanţatorul clubului de baschet Asesoft – Ghiţă Sebastian Aurelian de un imobil (teren şi construcţie) – casă de locuit, situat în municipiul Ploieşti, (…), în prezent (…) , judeţul Prahova, imobil care, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos în care s-a intrat în posesia sa, a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare autentificată în luna august 2013, încheiate între vânzătorul S.C. (…) SA Ploieşti (societate înfiinţată şi controlată în fapt de către deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian) şi cumpărătorul S.C. (…) – firmă la care Bădescu Iulian are calitatea de asociat unic”.

Observatorulph.ro a fost prima publicație care a dezvăluit, încă din 2013, când primar era Iulian Bădescu, că fondurile alocate sportului prin CSM ajungeau, aproape în totalitate la echipa de baschet Asesoft.

Citește şi FINANŢAREA ASESOFT DIN BANII PLOIEŞTENILOR A FOST ILEGALĂ! ARGUMENTELE PROCURORILOR DNA

În 2013, observatorulph.ro a atras atenția că fondurile încasate în proporţie de 96% de Asesoft au crescut față de 2012, de la 300.000 de lei la 1,8 milioane de lei. Prin această măsură au fost tăiate fonduri importante de la celelalte secţii al CSM Ploieşti, precum handbal masculin, juniori şi seniori,(- 1,1 milioane lei), şah (-30.000 lei), karate şi patinaj viteză (-50.000 lei).

Citește și Rechizitoriul DNA: cum ar fi mascat Ghiță șpaga pentru Bădescu. Circuitul banilor

Ulterior, procurorii DNA Ploieşti au început ancheta penală soldată cu trimiterea în judecată a fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, respectiv a deputatului Sebastian Ghiţă.

Detalii aici: Dezvăluiri din dosarul Bădescu-Ghiţă-Asesoft. Cum i-au prins procurorii DNA


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here