Premiile pentru Artă Religioasă și Restaurare 2017 și expozitia de Iarnă a Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România

0
159
Raspandeste cu incredere
 • 45
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  52
  Shares

 

2-afis-premii-mic

 

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România a organizat în parteneriat cu Primaria Sectorului 2 a Municipiului București decernarea Premiilor AFAPRR pentru Artă Religioasă și Restaurare. Evenimentul a avut loc luni, 18 decembrie, la Galeria 2 Art, situată la parterul Primăriei Sectorului 2. Totodată cu festivitatea de premiere a fost vernisată și Expozitia de Iarnă a AFAPRR în cadrul Galeriei 2 Art a Centrului Cultural Mihai Eminescu. Curator al evenimentului: Răzvan Ionut Cirică. Expoziția poate fi vizitată în perioada 18 – 29 decembrie între orele 9,00 -17,00, la Galeria 2 Art, situată la parterul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.

 

1 a

 

Au vorbit despre importanta evenimentului: Luiza Barcan, istoric și critic de artă; Părintele profesor Dr. Florin Şerbănescu, consilier patriarhal, parohul Bisericii “ Sf Stelian Paflagonul ” – Lucaci din Bucureşti, realizator de emisiuni culturale la TRINITAS TV , membru marcant al Filialei noastre: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România; profesorul Nicolae Sava, pictor-restaurator, Gheorghe Nicolae Jack, pictor-restaurator, pictorul Cristian Olteanu, presedintele AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România;curatorul evenimentului: Răzvan Ionut Cirică si Nicoleta Paninopol, director al Centrului Cultural „Mihai Eminescu”(instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2).

 

1 b

 

Premiile pentru Artă Plastică Religioasă și Restaurare 2017:

Premiile pentru Restaurare:

Premiul pentru Restaurare : Ion Chiriac;

Premiul pentru Restaurare – Debut : Liviu Dumitrescu;

Premiile pentru Artă Plastică Religioasă:

Premiul pentru Artă Plastică Religioasă : Florian Mihăilescu;

Premiul pentru Artă Plastică Religioasă – Debut : Lăcrămioara Anton;

Premiul pentru Artă Plastică Religioasă – monumente de for public – sculptură: Paul Ioan Popescu;

Premiul pentru Artă Plastică Religioasă – creații realizate în afara țării : Haik Azarian.

S-au acordat si următoarele diplome:

Diploma “Prieten al Artelor” pentru Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si pentru Biblioteca Naţională a României, parteneri traditionali ai AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Diplome pentru promovarea artelor:

ziarul Jurnalul Bucureștiului: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al ziarului;

Art Portfolio((platformă web dedicată artelor plastice) : Editor Valeriu Drăgan;

Radio România Cultural: Roxana Păsculescu, jurnalist si critic de artă;

Radio România Internațional: Marius Tița, jurnalist, redactor-sef la sectia Română a RRI.

 

diploma CVG de la AFAPRR

 

Cuvântul de încheiere a fost rostit de Florin-Ionut Filip, manager de proiecte și comunicare al AFAPRR a UAP din România.

 

Premiile pentru Artă Religioasă și Restaurare 2017 și expozitia de Iarnă a AFAPRR a UAP din România, un film de Claudiu Victor Gheorghiu

 

Premiile pentru Artă Plastică Religioasă și Restaurare 2017 au fost stabilite conform Regulamentului aprobat de către Adunarea Generală a AFAPRR a UAP din România din mai 2017, în urma avizării acestuia în Comitetul de Direcție al Asociației din data de 9 februarie 2017.

Comisia de selecție a premiilor a jurizat dosarele de candidatură depuse în 11 decembrie anul acesta. Juriul a fost format din:

Ana Dobjanschi, expert restaurator, istoric de artă, președinte de onoare al AFAPRR a UAP din România;

Luiza Barcan, istoric și critic de artă;

Răzvan Zuzu Caratănase, pictor, membru în Consiliul Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România;

Marius Barbone Barb, pictor, președintele Filialei de Pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din România;

Bogdan Breza, sculptor, membru in Filiala de Sculptură a Uniunii Artiștilor Plastici din România;

Lector univ. dr. Mihai Dumitru, Departamentul de Artă Murală de la UNARTE Bucuresti, membru in Consiliul Director al AFAPRR a UAP din România;

Dr. Irina Sava, expert restaurator, presedintele Comisiei Profesionale a AFAPRR a UAP din România;

Cristian Olteanu, pictor, presedintele AFAPRR a UAP din România.

Parteneri: Galeria EriCris Art, Bucuresti, Fundatia pentru Dezvoltare Locala si Regionala (FDLR), Piața de Artă, Atelierele Domnești.

Parteneri media: Jurnalul Bucurestiului, Intell News, artportfolio.ro, TRINITAS TV, Televiziunea online Senso TV, Radio România Cultural, Radio Romania International.

Articol, film si fotoreportaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului, materiale realizate in perioada 18-19 decembrie 2017; afilieri: membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a UAP din România, membru Visarta.

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 45
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
  52
  Shares