Primăria Sectorului 2 tergiversează inexplicabil…

  122
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Primăria Sectorului 2 tergiversează inexplicabil organizarea licitației pentru servicii de salubritate în detrimentul cetățenilor

  • Contractul curent a fost semnat acum 18 ani, iar o nouă licitație ar fi trebuit organizată încă din 2004
  • Conform discuțiilor cu cetățenii, a rezultat că principala problemă a sectorului 2 este curățenia precară realizată de Supercom S.A.
  • Consilierii USR Sector 2 au făcut demersuri pentru deblocarea situației și organizarea licitației

   

  Consilierii Uniunii Salvați România din cadrul Consiliului Local Sector 2 semnalează o situație de încălcare a legii în cadrul Primăriei Sector 2. Primăria Sectorului 2 tergiversează cu bună știință punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Concurenței din 2009 care obligă Primăria să organizeze o licitație publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare. În paralel, în cadrul documentului “Strategie Locală de Dezvoltare Durabilă” se observă că salubritatea este principala problemă invocată de cetățenii din Sectorul 2.

  Puțină istorie:

  Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare în Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului București, cu o valabilitate de 5 ani.

  Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurenței a solicitat organizarea unei licitații publice, în condițiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată și, implicit, era împiedicată concurența și încălcată legea în vigoare.

  În 14 ianuarie 2010 Consiliul Local Sector 2 și Primăria Sector 2 au solicitat în instanță anularea deciziei Consiliului Concurenței, însă în 28 septembrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză Consiliului Concurenței, menţinând ca obligaţie a Consiliului Local Sector 2 şi a Primăriei organizarea unei licitaţii pentru atribuirea contractului de salubritate.

  Întrucât nici Consiliul Local Sector 2 şi nici Primăria Sectorului 2 nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale impuse prin decizia nr. 58/2009, Consiliul Concurenţei le-a acţionat în instanţă, proces ale cărui ultime termene se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sub nr. 6228/2/2010*.

  În 2017, contractul de salubritate semnat în 1999 produce încă efecte, situație care încalcă flagrant legea și alimentează nemulțumirile cetățenilor din sector, vădit deranjați de calitatea slabă a serviciilor prestate de firma de salubritate, precum şi de preţul serviciilor obţinut prin negocieri oculte în locul unei licitaţii transparente şi organizate în mod legal.

  Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:

  Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, au depus două proiecte de hotărâre pentru clarificarea situației.

  1. Primul se referă la la retragerea recursului Consiliului Local Sector 2 din 18.07.2016, în dosarul 6228/2/2010*, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a se putea demara activitățile necesare organizării unei licitații pentru servicii de salubritate, așa cum cere legea.
  2. Al doilea constă în caietul de sarcini care să fundamenteze organizarea unei licitații pentru serviciul de salubritate.

  Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2, a declarat: “Este imperativ să deblocăm această situație și să asigurăm servicii de salubritate de calitate locuitorilor Sectorului 2, precum și respectarea legii, lucruri care nu se întâmplă în prezent. Este inacceptabil ca serviciile de salubritate, un contract de 23-25 milioane de euro/an, să fie în continuare atribuite fără licitație publică, prin semnarea de acte adiţionale nelegale. În aceeași situație se află și deszăpezirea, în valoare de 4 milioane de euro/an. Dezăpezirea este realizată tot de firma de salubritate Supercom, şi tot fără licitație. Eu și colegii mei din USR Sector 2 sperăm ca la următoarea ședință a Consiliului Local Sector 2 să obținem acordul colegilor consilieri pentru aprobarea acestor hotărâri, spre binele cetățenilor din sector. Sperăm că nu suntem singurii care reprezintă cu adevărat interesele locuitorilor Sectorului 2.”

  Odată cu depunerea noilor proiecte, numărul total al inițiativelor consilierilor USR din cadrul Consiliului Local Sector 2 a ajuns la 15, dintre care 3 au fost aprobate. Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, http://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here