Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Procurorii anticoruptie au pus tunurile pe cei mai tari medici ieseni !

Procurorii anticoruptie au pus tunurile pe cei mai tari medici ieseni !

87
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

 Perchezitii la Neurochirurgie ! Au fost ridicate calculatoarele !

• Unii dintre cei mai cunoscuti medici din Iasi au ajuns in ultima vreme in vizorul procurorilor anticoruptie • La finalul saptamanii trecute, anchetatorii au descins din nou, pentru a treia oara in acest an, la Spitalul de Neurochirurgie • Au fost ridicate calculatoarele si documentele de la Clinica de Neuro-Oftalmologie • Secretara profesorului Danut Costin este suspectata ca ar fi furat parafa unui medic si astfel viza documentele de acordare a pensiilor pe caz de boala pentru diferiti pacienti

Procurorii anticoruptie ieseni pare sa fi pus tunurile pe unii dintre cei mai tari medici ieseni. In ultima vreme, se insista foarte mult pe cei de la Spitalul Clinic de Urgenta prof. Nicolae Oblu (Neurochirurgie). Saptamana trecuta, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Iasi (DNA) au descins la etajul VI de la Spitalul de Neurochirurgie, la Clinica de Neuro-Oftalmologie. Este vorba de o noua ancheta care vizeaza modul in care se acorda avizele pentru pensionarea pe caz de boala.

Niciunul dintre reprezentantii spitalului nu au vrut sa comenteze aceasta noua ancheta a procurorilor anticoruptie. Pe data de 29 septembrie 2016, ofiterii anticoruptie au mers la Neurochirurgie, direct la etajul VI, la secretariatul sefului acestei clinici. Desi datele anchetei sunt secrete, sursele BZI sustin ca acum procurorii verifica activitatea mai multor cadre medicale implicate in procedura de acordare a gradului de handicap. Era o adevarata retea care se ocupa cu intocmirea dosarelor de pensionare pe caz de boala. Cap de lista este Gabriela Ciobanu, secretara sefului Clinicii. Aceasta este suspectata ca a furat parafa unui medic din cadrul unitatii medicale mentionate si a folosit-o pentru a aproba dosarele celor care doreau sa se pensioneze pe caz de boala, chiar daca in mod normal nu puteau beneficia de o astfel de pensie.

Deocamdata nu se stie daca prof. dr. Danut Costin, seful clinicii mentionate, este implicat si el in aceasta afacere si nici numele celorlalti medici care ar putea fi audiati in acest dosar. Cert este ca anchetatorii au ridicat calculatoarele din biroul Gabrielei Ciobanu. Au fost ridicate si mai multe documente care cuprind informatii despre aceste pensionari anticipate pe caz de boala. Oamenii legii nu au mers si in alte clinici ale spitalului. Datele acestei anchete nu au fost confirmate din surse oficiale pana la inchiderea editiei.

Seful Laboratorului de Radiologie a fost deja executat

Trebuie mentionat ca este cel de-al treilea dosar din acest an, care vizeaza activitatea cadrelor medicale de la Spitalul de Neurochirurgie. Primul a fost cel in care a fost implicat medicul Eduard Moldovanu, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala. Acesta a fost deja trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu. Procurorii au avut informatii din interior cu privire la practicile de la Laboratorul de Radiologie, prima spaga pe care procurorii sustin ca au probat-o fiind din data de 27 martie 2016. Eduard Moldovanu este unul dintrei cei mai buni medici specialisti in Radiologie, fiind considerat atat de colegi, cat si de pacienti, un profesionist veritabil.

A fost retinut pentru 24 de ore, alaturi de Dan Ionut Aranyosi, infirmier in cadrul Spitalului de Neurochirurgie. Acesta din urma a fost acuzat de complicitate la luare de mita si complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, procurorii au mai pus sub acuzare inca doua persoane, Magdalena Maria Rindasu si Carmen Elena Gherman, asistente medicale in cadrul Laboratorului de Imagistica Medicala, pentru luare de mita si abuz in serviciu. Procurorii le-au pus pe cele doua sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile si le-au impus obligatia de a nu exercita profesia de asistent medical in cadrul laboratorului respectiv. Judecatorii au refuzat sa-i aresteze pe cei implicati in aceasta poveste.

Un neurochirurg de renume a fost trimis in judecata

Un alt caz intrumentat de procurori vizeaza activitatea lui Victor Dimov, unul dintre cei mai buni medici neurochirurgi din Iasi. Acesta a fost deja trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pentru luare de mita. Este suspectat ca ar fi primit bani de la un pacient. Desi este pensionar, a lucrat in continuare la unitatea medicala mentionata, ca si colaborator. Aceasta fapta ar fi fost comisa pe data de 18 iulie 2016, iar anchetatorii ar fi organizat un flagrant in urma caruia ar fi gasit suma de 1.200 lei la medicul Dimov. Din aceasta suma, 200 lei ar reprezenta partea anestezistului.

Procurorii nu spun ca medicul ar fi conditionat actul medical de plata acestor bani. Banii au fost dati de o ruda a pacientului, dupa operatie. Plangerea la Parchet a fost facuta tot de o ruda a pacientului salvat de Victor Dimov. In controlul judiciar stabilit de instanta de judecata, medicului i-a fost ridicata interdictia de a vorbi cu pacientul pe care l-a tratat. De asemenea, a fost lasat sa plece din tara, fiind ridicata aceasta interdictie impusa initial.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here