Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor replicaonline.ro : CIRC făcut de oameni care nu vor să muncească!

replicaonline.ro : CIRC făcut de oameni care nu vor să muncească!

173
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

REVOLTĂTOR! CE AU FĂCUT ‘SINISTRAŢII’ în sala de sport unde i-a cazat Primăria Cernavodă!

Urlete şi zeci de copii, unii dintre ei sugari, au ajuns în stradă în noaptea de 27 august. Un incendiu de proporţii a mistuit o baracă de pe malul Canalului, la Cernavodă. Ca măsură de precauţie, au fost evacuaţi şi locatarii din baraca învecinată. În total, 50 de suflete. În hârtiile ulterioare: peste 100 de persoane! Cum s-a ajuns la această cifră… un mister! La fel, deocamdată, şi cauza incendiului care a fost stins de pompieri după 6 ore de luptă cu flăcările. Se zvoneşte că cineva ar fi pus intenţionat focul, pentru ca locatarii barăcii să aibă o soartă similară cu alţi cetăţeni din Cernavodă. Amintim că în Cernavodă au mai luat foc o serie de barăci, iar imediat după, Primăria oraşului a oferit respectivilor noi locuinţe sociale. Ipoteza incendiului pus intenţionat nu este momentan confirmată.

În noaptea de 27 spre 28 august, toţi cei care au rămas fără locuinţă au fost invitaţi să se înscrie pe o listă, pentru a fi cazaţi, provizoriu, aşa cum prevede legea: 3 zile, dacă nu intervine un ordin al prefectului care să prelungească această perioadă. Azi, 31 august, se împlinesc cele 3 zile în care autoritatea locală, în speţă Primăria Cernavodă, a fost obligată de lege să ofere cazare şi masă „sinistraţilor”.

De azi înainte, zeci de persoane trebuie să se descurce sub cerul liber! Ştiind că asta le va fi soarta, pe data de 29 august „sinistraţii” s-au prezentat în faţa Primăriei, unde au urlat că vor case, iar unii dintre ei l-au înjurat pe primarul Liviu Negoiţă; n-au scăpat de injurii nici membrii familiei lui Negoiţă. Pe fondul acestui balamuc generalizat, reprezentantul romilor, Nina Lefter (angajată a Primăriei Cernavodă), a încercat să poarte un dialog cu aceştia, pentru a le explica exact cum stau lucrurile: dacă nu au locuri de muncă, nu pot fi trecuţi pe lista de aşteptare pentru locuinţele sociale.

Adevărul a agravat situaţia! Şi ca dovadă că unii pe care opinia publică înclină să îi plângă sunt complet ignoranţi: locul în care au fost cazaţi a devenit un soi de… WC public! „Au fost cazaţi într-o sală de sport şi au distrus parchetul, au urinat pe pereţi. Pentru că erau supăraţi că nu primesc imediat case, au intrat în greva foamei. Ok, dar au ţinut nemâncaţi şi cei circa 52 de copii, de la sugari la tineri de 16 ani…”, relatează un consilier local. Informaţiile sunt confirmate şi de alţi cetăţeni.

„Când a trebuit să ducem saltele în sala de sport, să aibă pe ce să doarmă, au refuzat să ajute, că ei voiau să stea în faţa Primăriei să ţipe. Din toţi cei 100 de oameni, 3-4 bărbaţi puteau da o mână de ajutor…”, a mai spus un ales local. În continuare, pe data de 30 august, Primăria Cernavodă le-a trimis „sinistraţilor” ajutoare – haine. Şi de această dată a ieşit cu scandal.

„Greşeala e a foştilor primari care i-au ţinut în acele barăci, fără ca ei să plătească vreodată un leuţ”

„Oricât de rea ar fi viaţa pentru ei, li s-a spus să înţeleagă că trebuie să respecte legea. Nimeni nu poate încălca legea pentru ei. Ei vor case. Atât. Ori, greşeala e a foştilor primari care i-au ţinut în acele barăci, fără ca ei să plătească vreodată un leuţ. Barăcile în cauză erau închiriate de primărie, pentru ei, de la o firmă. Anul acesta, firma în cauză a cerut 1 milion 800 lei vechi pe lună pentru fiecare cameră.

O sumă foarte mare, aşa că nu a mai fost prelungit contractul. Ei au continuat să locuiască acolo, ilegal. Interesant este că, verificând actele lor, am descoperit că unii au proprietăţi! Dar nu vor să le locuiască, pentru că asta ar însemna chletuieli. Preferă gratis, de la primărie. Cum să facem aşa ceva la nesfârşit?”, a comentat un angajat al Primăriei Cernavodă. „Ne aşteptăm ca de mâine (azi – n.r.) să reia protestul la primărie. Spuneţi-mi mie cum putem numi asistat social unul care are telefon de 1.500 de euro?

Da, da, unii au aşa ceva. Şi încă ceva! Am mers la ei, spunând că sunt disponibile 7 locuri de muncă! Muncitori! Au răspuns pozitiv doi bărbaţi şi trei femei. Alţii… nu vor să muncească! Între cei 100, însă, există şi câţiva care muncesc, trebuie recunoscut şi asta, iar respectivii vor avea locuinţe sociale cât de repede se poate”, a conchis angajatul Primăriei.

10 locuinţe sociale, atribuite în şedinţa de ieri unor „sinistraţi” de la baraca arsă

De precizat că, în cursul zilei de ieri, consilierii locali din Cernavodă, convocaţi în şedinţă, au aprobat alocarea mai multor locuinţe sociale. Dintre acestea, 10 au fost pentru persoane de la baraca arsă (2 persoane cu handicap, respectiv 8 familii – fiecare cu câte un membru care are loc de muncă). În viitorul apropiat, Primăria Cernavodă speră să poată prelua un bloc de la Centrala Nucleară (au fost alocaţi şi bani în acest sens), pe care să îl renoveze şi să îl utilizeze pentru cazurile sociale.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/incendiu-de-proportii-la-cernavoda-in-zona-baracilor-foto-video-365490/

Alexandra CUCU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here