Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete replicaonline.ro : Diceanu şi „fumigena” Castellano

replicaonline.ro : Diceanu şi „fumigena” Castellano

106
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

De la Consiliul Judeţean, la conducerea BTT SA. JAFUL de la Costineşti, faza recuperării unor unităţi de cazare!

O năvodăreancă a făcut deliciul presei şi nu numai, după ce a fost luată la întrebări cu privire la ascensiunea sa în carieră. Este vorba despre Elena Iancu, ajunsă şefa de cabinet a Ioanei Brad, ministra de la Tineret şi Sport, dar şi în consiliul de administraţie al BTT Perla Costineştilor. Discuţia pe acest subiect a suscitat polemici şi la Constanţa, ocazie numai bună şi pentru dezvăluirea altor noutăţi: noul director general al BTT SA este Gabriel Diceanu, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa. Şi, spun anumite surse, Diceanu ar fi fost „uns” la conducerea BTT pentru a „rezolva” anumite probleme ale controversatului om de afaceri Joshua Catellano (datorii pe care le-ar avea către BTT sau vânzarea unor active – n.r.). Catellano este cunoscut publicului pentru că a deschis primul club Bamboo din România.

Contactat de „Replica” de Constanţa, Gabriel Diceanu a negat orice relaţie comercială între BTT SA şi Joshua Castellano. „Joshua Castellano nu are nici în nume personal şi nici prin societăţile în care este acţionar şi nici nu a avut vreun contract de orice natură cu BTT SA sau cu BTT Perla Costineştiului, societate în care BTT SA este acţionar majoritar”, au transmis reprezentanţii BTT SA, printr-un răspuns oficial adresat cotidianului „Replica” de Constanţa.

Însă, nu iese fum fără foc, aşa că, mergând mai departe cu această curiozitate, reporterii „Replica” de Constanţa au aflat că, în urmă cu câteva săptămâni, Joshua Castellano s-a aflat în Costineşti, însă alături de un prieten care deţine un club (fără legătură cu vreun imobil sau teren al BTT SA), ocazie cu care s-a salutat şi cu proaspătul director al BTT, Gabriel Diceanu, cei doi fiind cunoştinţe mai vechi.

Pe de altă parte, graba unora de a transmite informaţia legată de Castellano poate avea legătură cu alte lucruri care se petrec la nivelul BTT în momentul de faţă. Bunăoară, noua conducere este hotărâtă să recupereze debite consistente de la anumite societăţi şi chiar să rezilieze contracte cu firme controlate, în anii trecuţi, de nume sonore, cum ar fi Sorin Ovidiu Vântu.

Dar, dincolo de aceste presupuneri, la modul oficial, BTT SA a transmis umrătoarele precizări, ca urmare a solicitării cotidianului „Replica”: „BTT SA se află într-un proces de echilibrare a situaţiei patrimoniale şi financiare, paşi necesari pentru realizarea unui plan integrat de management pe 4 ani menit să readucă BTT SA atât prin spaţiile de cazare cât şi prin programele turistice pentru tineret în prim planului peisajului turisatic românesc”.

Conform unui document transmis cotidianului „Replica”, în acest moment BTT SA are deschise peste 100 de procese în civil pentru recuperarea unor active care au făcut parte din patrimoniul BTT SA sau pentru clarificarea situaţiei patrimoniale a terenurilor şi bunurilor pe care le deţine, reprezentative fiind:

Complex Turistic Roşu din Delta Dunării – dosar în curs de finalizare fiind în faza în care se solicită anularea contractului de vânzare-cumpărare şi punerea părţilor in situaţia anterioara încheierii contractului;

Hotel Bucegi Pârâul Rece – dosar în curs de finalizare, fiind în faza în care se solicită punerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului de vânzare cumpărare;

Hotel Alexandros Buşteni – dosar în curs de finalizare, fiind în faza în care se solicită anularea contractului de vânzare-cumpărare şi punerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului;

Hotel Ioana Câmpulung Moldovenesc – faza finală de intrare în posesie şi există un litigiu între BTT SA şi IPI Bucovina legat de nivelul gradului de investiţie realizat în timpul derulării contractului de asociere”.

Vom reveni.

Alexandra CUCU


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here