Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor replicaonline.ro : TEROARE în Tomis Nord !

replicaonline.ro : TEROARE în Tomis Nord !

81
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Un cartier întreg, sub frica câinilor maidanezi: un copil era cât pe ce să rămână fără mână

Într-un oraș cu pretenția de a fi de nivel european, unde civilizația înseamnă curățenie, ordine și comunitate, la marginea orașului Constanța haosul domină. Și aici nu vorbim de criminalitate, ci de lipsa de umanitate. Iubitorii de animale punctează de fiecare dată că este în regulă să ai grijă de un suflet în corp de patruped. Nimic greșit, după cum punctează locuitorii din zona Tomis Nord, dar iată că atunci când libertatea altuia duce la rănirea celui aproape, aici ar trebui să intervină legislația.

Mai mulți oameni hrănesc câinii maidanezi din zona Tomis Nord, unde sunt blocurile TAV2, TAV3 și TAV4. Nimic greșit, doar că unul dintre ei este agresiv din fire. Chiar dacă este hrănit, mușcă oamenii din zonă. Un tânăr a fost mușcat de mână în urmă cu două luni, iar sâmbătă, 31 martie, un copil de 9 ani a păţit acelaşi lucru, iar dacă nu erau părinții în zonă pentru a-l goni, cel mic putea să fie sfâșiat de patruped.

Copilul povestește cu privirea în pământ, îngrozit de cele petrecute. Cu mâna bandajată, în loc să se bucure de vacanța de Paște, stă în casă, cu frică. Îi este teamă să iasă afară să se joace, îi este frică să iasă afară să meargă la cumpărături cu mama. Îi este frică să iasă din casă. Asta pentru că sâmbătă seara, când se întorcea cu părinții de la un grătar, câinele care își face veacul în zonă de câțiva ani l-a atacat.

„Veneam cu mami și tati de la grătar, am coborât din mașină și m-am dus la el să îl mângâi. Mereu mă jucam cu el. Și…”, atât a putut povesti copilul îngrozit. Mama sa a povestit mai departe. „A întins mâna să îl mângâie când câinele s-a repezit la el. L-a mușcat de mână și de burtă, iar dacă nu eram noi…. sărea la față sau doamne ferește…”, povestește mama îngrozită.

Seara a sunat la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost lovită de o altă palmă – după ora 18:00 nu găsește vaccin antirabic, iar la Spitalul Județean Constanța nu este disponibil acest vaccin. A doua zi s-a dus pentru a-i face vaccinul copilului, asta după ce a fost bandajat la mână. Au mers apoi la Institutul de Medicină Legală, unde s-a punctat că are nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

„ Nu este vina câinelui că mi-a mușcat copilul, ci a administrației că nu ia măsuri!”

Copilul traumatizat va fi dus la psiholog, asta pentru că teama lui poate lăsa urme adânci în dezvoltarea sa. „Cine acoperă zilele astea de îngrijiri medicale? Cine acoperă orele și chinurile prin care o să treacă el până va trece peste, cât îl vom duce la psiholog? Dacă omor eu un câine este dosar penal, nu? Dacă un câine mușcă un copil, trebuie să mă lupt prin civil ca să arăt cu degetul către vinovat.

Nu este vina câinelui că mi-a mușcat copilul, ci a administrației că nu ia măsuri! De asta o să dau Primăria Constanța în judecată pentru că nu gestionează situația cum trebuie. S-au făcut nenumărate sesizări să vină hingherii să îl ia. Desigur, și vecinii sunt de vină. E una din blocul TAV2 care îl ascunde când aude că vin hingherii”, a povestit mămica.

O altă mamă povestește cum fiica ei, pe atunci având aproximativ aceeași vârstă precum băiatul mușcat sâmbătă, a avut noroc că era o femeie adult pe stradă să o „salveze”. „A plecat să își ia înghețată de la magazin. Bunicul ei se uita pe geam, dar nu și-a dat seama că este ea și a văzut cu ochii ei cum a sărit un câine pe ea să muște, iar o femeie a tras-o în spatele ei și l-a alungat pe maidanez cu ceva”, povestește îngrozită femeia.

Copilul mușcat sâmbătă povestește cum o altă fată a fost mușcată vara trecută. „O altă fată a fost mușcată de câine vara trecută, aici în spate. Tot așa, de mână…”, spune cu vocea sa tremurândă. Iar șirul agresiunii canine nu se oprește aici. În parcarea blocului un tânăr parchează. Coboară din mașină. Are o statură înaltă și nu pare tipul de persoană care să aibă frică de animale. Nici nu avea.

Câinele care l-a mușcat pe copil se afla în urmă cu două luni în scara blocului unde locuiește tânărul. A intrat în scară și s-a aplecat să îl mângâie, moment în care l-a mușcat de mână. „Este clar că are o problemă cu agresiunea. Este hrănit de toată lumea. Nu se poate spune că sunt șanse ca acel câine să ducă lipsă de mâncare sau apă. Este doar protejat de bătrânii din cartier”, a punctat mama copilului.

Sesizări au fost făcute și la Primăria Constanța. O sesizare a fost depusă de mama copilului mușcat în data de 1 aprilie, iar pe data de 2 aprilie o altă vecină a sunat la municipalitate, cerând ca hingherii să vină să ridice animalele care au devenit agresive. Cele două sesizări se află în curs de soluționare la administrația locală. Cert este dacă femeia care protejează câinele îl bagă în scara blocului sau în casă, cei de la ecarisaj nu au cum să îl ridice.

„Trebuie să omoare un copil pentru ca cineva să ia atitudine? Câinele este în cartier de ani de zile. Copiilor le este frică să iasă din casă”, spune mama băiatului. „Fetei mele îi este frică să meargă la magazin. Nu este normal ca un copil de 12 ani să fie supravegheat și când iese 5 minute în fața scării, nu din pricina altor oameni, ci din cauza faptului că maidanezii o pot sfâșia”, a punctat mama altui copil, vecină cu cel mușcat.

Claudia CORBU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here