Revista AGERO : De ce noi transilvănenii suntem incompatibili cu restul provinciilor româneşti

  29
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Emil Aluaș

  Nu m-a “montat” nimeni să scriu despre acest subiect: nici extratereştrii, nici ungurii, nici americanii, nici japonezii, nici africanii,. Au apărut în ultimii 10 ani mai multe studii de istorie genetică şi analiză ADN pe subiectul diferenţelor dintre români. Ultimul la care fac referinţă a fost publicat în “BMC Genetics” despre care Remus Florescu a pulblicat un foarte bun articol in Adevarul din 09.03. 2017. Rezultatele sunt foarte incitante. Studiile au fost publicate de Bucureşti şi Cluj (Prof. Dr. Daniel David), privind deosebirile existente între transilvăneni (ardeleni) şi restul populaţiei de peste Carpaţi.

  Un alt motiv pentru care public aceste rânduri este revolta mea şi a celor pe care-i reprezint, faţă de comentariile imbecile publicate pe blogul unui fost prim-ministru, puşcăriaş, un fel de lichea libidinoasă, pe nume Adrian Năstase. Care sub paravanul “patriotismului”, apără pe Mugur Isărescu şi ce a făcut acesta (sub numele de cod MANOLE), în “epoca de aur”,  ca informator (cu multe iniţiative) al Securităţii comuniste. Iar ieri, 09. 03. 2017, actualul şef al PSD şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, el la rândul lui condamnat penal, Liviu Dragnea, declară (în România Liberă), că îl apără şi este de partea informatorului Mugur Isarescu. Revenind la acest Adrian Năstase, care provine din aceaşi gaşcă, aceeaşi cultura cu informatorul Mugur Isărescu, penalul face comparaţie, sau merge în paralel, cu ipotetica posbilitate că “dacă Mugur Isărescu ar fi fost agent al CIA, nu ar mai fi fost blamat”. Foloseşte chiar un exemplu/paravan pe Nicolae Titulescu, care ar fi fost demis prin 1933. Invocând astfel o manie românească de a-şi distruge şefii politici. Eu ştiu că acest netrebnic, Adrian Năstase este un ignorant şi un retardat mintal. El nu face diferenţa între ideologiile liberal-dmocratice, cum este cea a SUA, şi cele de factură dictatorială, comunisto-fascistă din România. El ignoră principiile pe care functionează cele două structuri de stat, Securitatea Românească şi CIA. Acest nemernic face băşcălie de cei care au plecat din ţară, pentru el “ăştia sunt nişte indieni”. Deşi ştie că toţi cei plecaţi au contribuit la căderea comunismului. Iar dacă ar fi plecat mai mulţi nu s-ar fi ajuns la umilinţa intregului popor. [Notă: Mă întreb unde era Adrian Năstase în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 ?. Sau unde era gaşca de la Cluj (azi îşi zice Grupul de la Cluj) în timpul Revoluţiei ?]

  Între dictatura comunistă românească şi ideologia liberal-democrată americană (inclusiv CIA, ca structură de stat), nu poate exista o comparaţie. Pentru simplu motiv că fiecare funcţionează pe două principii fundamental opuse. Cea românească fiind comunisto-naţionalisto-nazistă, iar cea americană fiind liberal-democrată (cu origini adânci în juristprudenţa britanică), care respectă libertatea individului, legea, şi spiritul Constituţiei: “We, the people of the United States of America…”. “Noi, poporul American…”

  Nu ar trebuii să dau multă atenţie diferenţelor rezultate din analizele AND. Şi totuşi acestea sunt extrem de relevante. Conform rezultatelor ADN, acestea plasează populaţia din provinciile de peste Carpaţi ca fiind identice cu AND’ul populaţiilor din Balcani (nici Adrian Năstase nu este prea blond). În timp ce AND’ul transilvănenilor este identic cu cel al populaţiilor din Centrul Europei, Austria, Cehia, Slovacia, etc.. Aş spune că noi, transilvănenii, suntem incompatibili cu populaţia de peste Carpaţi pentru că avem o istorie milenară total diferită. În timpul ultimului mileniu noi transilvănenii am ajuns să fim o populaţie extrem de mixtă. Geneticienii şi antropologii se învârt în jurul aceluiaşi procent de 36 % ca provenind din căsătorii mixte; româno-germane şi româno-maghiare. Avem o istorie şi o poziţie geografică mai aproape de Cultura şi Civilizaţia Vestică. “Această geografie nu se mai poate schimba” declară Cristian Pârvulescu (Pro Democraţia, Bucureşti). În mii de ani ne-am însuşit religii diferite: romano-catolici, greco-catolici (la 1 decembrie 1948 existau 1 milion 800 de mii de greco-catolici în Transilvania), ortodocsi, reformaţi (Notă: între reformaţi, Biserica Unitariană este singura religie din lume înfiinţată în 1568 la Cluj. Este religia care a dat 3 preşedinti a-i SUA: John Adams, fiul său John Quincy Adams şi Thomas Jefferson. Iar celebrul Bela Bartok a trecut la unitarianism după ce a împlinit 50 de ani). Mai avem evanghelişti şi anglicani. Aproape de prezent, avem în Transilvania 1 % de neo-protestanţi.

  Închei cu Nicolae Bălcescu şi a sa descriere a “Ardealului”: “Pe culmea cea mai înaltă a Munţilor Carpaţi se întinde o ţară mândră şi binecuvântată între toate ţările lăsate de Domnul pre pământ. Aceasta este ţara Ardealului”. Aceasta a fost şi este Transilvania mea şi nu se poate schimba. NICIODATA.  

  Prof. Emil Aluaş

  Vineri, 10 martie, 2017

  Preşedinte-Fondator

  Budapesta

  Fundaţia  PRO  WEST, Cluj

  EA/cc:

  Prezentare autor

  Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

  [Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, la acea vreme legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români, adică: români cinstiţi, care gândim şi suntem produsul Ocidentului. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Majoritatea copleşitoare a românilor continuă să fie: slabi profesional, şmecheri, hoţi mai mari-majoritatea mici-găinari. Asta se citeşte pe ei, pe feţele lor, pe felul în care vorbesc şi-şi organizează gândurile, atât în România cât şi în lumea largă, pe unde-i întâlneşti“.  Prof. Emil Aluaş].


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here