REVOLUTIA ROMANA : A PRELUAT CIA CONTROLUL TELEVIZIUNII ROMANE CU MULT INAINTE DE LOVILUTIA DIN 1989 ? [10]

  195
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Revoluţia Română: A preluat CIA controlul televiziunii române cu mult înainte de loviluţia din 1989? Partea a X-a

  Propagandiştii comunişti, desemnaţi de Ceuşescu să reformeze media din România, au fost Ion Iliescu şi mentorul său Silviu Brucan, directorul general al televiziunii române, fost ambasador al României la Washington. Şi au reformat-o după indicaţiile de la Washington.

  Odată ajuns la conducerea României, Nicolae Ceauşescu şi-a propus ca odată cu finanţarea şi obţinerea tehnologiei necesare dezvoltării industriale pe principii moderne a României, să aibă loc şi valorificarea capacităţii de refacere a forţei de muncă prin divertisment, media şi cultură. S-a reuşit modernizarea după tiparele occidentale ale momentului, a presei scrise, a cinematografiei, a radioului şi mai ales a TVR-ului. A rezultat o perioadă în care reportajele fără ecou în mintea românilor au fost înlocuite de descoperirea de către telespectatori, prin intermediul micului ecran a talentelor autentice românesti: Tudor Vornicu, Amza Pelea, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Dem Rădulescu, Angela Similea, Adrian Păunescu, Sergiu Nicolaescu etc. A mai rezultat şi o informare continuă şi utilă, prin emisiunile de ştiinţă şi tehnică prezentate de Andrei Bacalu, precum transmisia în direct a aselenizarii navei Apollo 11, pe Lună. Această reflectare a lumii reale a permis motivarea românilor, de a participa activ la dezvoltarea economică a României, ca urmare a deciziei de industrializare accelerată, dorită de Ceauşescu.

  http://youtu.be/gl_jqQO5sMA

  Puţini ştiu că cel care a fost desemnat de Nicolae Ceauşescu, încă din 1967, să reformeze aparatul de propagandă al PCR era nimeni altul decât ideologul Ion Iliescu, membru al CC şi CPEx al PCR. Reformarea din temelii a mijloacelor de propagandă, cu precădere a TVR, de la sfârşitul anilor `60 şi începutul anilor `70, nu se putea realize decât prin cineva care avea uşi deschise în showbiz-ul american, condus de evrei. De aceea, Ion Iliescu a apelat la mentorul său Silviu Brucan (Saul Bruckner sau Brükker), directorul general al televiziunii române, care anterior ocupase fotoliul de ambasador al României la Washington și la ONU, care mai întîi fusese secretar general de redacție şi redactor-șef adjunct al ziarului Scânteia, organul de presă al PCR, încă de la înfiinţarea lui din 21 septembrie 1944.

  http://www.balaceanca.net/wp-content/uploads/2010/11/silviu-brucan.jpg

  Surse din fosta Securitate afirmă că toate acestea au avut un preţ, întrucât schimburile de experienţă la marile trusturi media de peste ocean, co-producţiile cinematografice româno-occidentale din acea vreme, formatele emisiunilor tv, detaliile artistice şi tehnice, precum şi echipamentele, au constituit o „livrare controlată” a ofiţerilor serviciilor secrete americane, sub acoperirea de producători ai marilor concerne media şi cinematografice. Rezultatul a fost racolarea de către CIA a lui Silviu Brucan şi a unora dintre colaboratorilor lui, precum şi obţinerea de către americani a fişelor de cadre a unor angajaţi din TVR, radio, cinematografie şi din presa scrisă. Aşa se face că sectorul de propagandă al României comuniste, care controla viaţa cultural-artistică, a devenit cel mai vizat, a fi penetrat, segment al scocietăţii româneşti, de către CIA. Şi nu e un secret faptul că toți directorii, șefii de departamente și de redacții, existenţi în decembrie 1989, fuseseră aduși în televiziune de Silviu Brucan.

  http://ceausescunicolae.files.wordpress.com/2010/12/iliescu.jpg?w=600&h=711

  Brucan şi Ion Iliescu au căzut în dizgrația lui Ceaușescu, fiind eliminaţi din compartimentul propagandă al PCR şi mutaţi sub atentă supraveghere, la organizatoric-învăţământ, ascunzându-se totodată adevăratul motiv, cu pretextul că cei doi ar fi avut contradicții ideologice cu Ceauşescu. Ion Ilescu a fost numit vice-președintele cu organizarea al Consiliului Județean Timiș, iar Brucan șeful secţiei Relaţii internaţionale, la Academia de învățământ social-politic Ştefan Gheorghiu şi liderul grupului tehnocraţiei comuniste de la Trocadero. Grup format de către Securitate, ca potențial nucleu de putere în sfera deciziei politice și economice şi care a constituit eşalonul doi de conducere al României, începând din decembrie 1989.

  http://romanian.ruvr.ru/2012_11_05/93490563/

  Spiritul de autoconservare al Securitatăţii s-a orientat şi de această dată, facilitându-i lui Brucan plecarea pentru şase luni, în 1988, în SUA, fără să-l anunţe pe Ceauşescu, deşi ştia la ce articol special al Codului Penal se încadra această faptă. În 1988, Brucan a fost cel mai probabil instruit la Washington de către agenţii direcţiei pentru Europa Orientală ai CIA, conduşi de Milton Bearden. Instructaj care s-a dovedit esențial pentru pregătirea, în detaliu, a scenariului şi a reţelei de colaboratori ai CIA, din sectorul de propagandă comunistă, de care depindea bunul mers al evenimentelor din decembrie 1989. Propagandişti-diversionişti, care urmau să intre în scenă, după ce prima etapă a loviturii de stat – „Lovitura de Palat” se realiza. Jucându-şi rolul atribuit la TVR, cu scopul de a instiga mulţimile să iasă în stradă, pe de o parte pentru a da impresia că Lovitura de Palat ar fi fost rezultatul exploziei populare, spontane. Pe de altă parte, ca simplă carne de tun, în bătaia armelor deja pregătite, ale armatei.

   Miza acestui joc al SUA, din 1989 şi în perioada care a urmat, n-a fost absolut deloc sporirea bunăstarii românilor, ci răzbunarea pe Nicolae Ceauşescu şi pe tot ce românii au realizat sub conducerea lui. Ceauşescu a avut curajul şi priceperea de a-i convinge pe americani să accepte dezvoltarea economică România şi a permite astfel românilor să fie independenţi şi suverani. Nu iobagii fără nicio perspectivă ai americanilor aşa cum au ajuns ei azi.

  http://romanian.ruvr.ru/2013_12_10/Ce-legatura-are-Mugur-Isarescu-cu-RoSia-Montana-1966/

  Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here