RFI Romania : Trump la mâna ruşilor ?

  121
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   “Revelaţii” extrem de compromiţătoare într-un moment crucial

  cnn.png

  Sefii servicilor de informatii l-au informat pe Donald Trump cà rusii au încercat sà-l compromità, explicà CNN pe site-ul sàu

  Sefii servicilor de informatii l-au informat pe Donald Trump cà rusii au încercat sà-l compromità, explicà CNN pe site-ul sàu
  Image source:
  cnn.com

  Revelaţii explozive în presa americană! Canalul de televiziune CNN dezvăluie existenţa unei note scrise de un fost membru al contra-spionajului britanic. În acest document de 35 de pagini redactat anul trecut, se evocă presupuse legături foarte compromiţătoare între Donald Trump şi Rusia.

  Revelaţiile apărute în ultimele 24 de ore în presa americană ar putea compromite prima conferinţa de presă pe care urmează s-o suţină miercuri preşedintele-ales al SUA. Potrivit unor documente publicate de canalul CNN şi apoi de platforma Buzzfeed, Donald Trump este suspectat că ar fi implicat într-un scandal sordid. Cele 35 de pagini ale documentului conţin, în parte, informaţii neverificate, precizează mediile de informare citate mai sus. Ele sunt însă explozive.

  Compilate de-a lungul anului trecut de un fost agent al contra-spionajului britanic, MI-6, pe vremuri în post la Moscova, reconvertit astăzi în sectorul privat, acesta ar fi fost angajat de rivalii lui Trump în timpul campaniei pentru primarele republicanilor americani. Ideea era de a constitui un dosar privindu-l pe Donald Trump. În august 2016, agentul contactează însă FBI-ul. După alegerea lui Trump în noiembrie, o copie a respectivei note a ajuns şi în mâinile serviciilor de informaţii. Conţinutul documentului este atât de compromiţător încât serviciile l-au informat pe preşedintele-ales şi i-au redactat chiar şi un rezumat de două pagini. Un text înmânat şi lui Barack Obama şi membrilor Congresului de la Washington.

  Aflăm astfel că ruşii ar fi montat un dosar compromiţător despre Donald Trump pentru a face apoi eventual presiuni asupra lui sau pentru a-l discredita. Ruşii ar deţine astfel elemente despre viaţa privată a lui Trump dar şi despre finanţele sale. Mai mult de atât, într-un pur stil sovietic, ruşii ar avea chiar şi imagini video compromiţătoare, cu caracter sexual, realizate pe când Trump se afla în voiaj la Moscova şi ar fi frecventat prostituate acolo. Dosarul arată că ar exista şi legături între anturajul lui Donald Trump şi oficiali ruşi, ca şi posibile schimburi informale şi secrete în timpul recentei campanii electorale.

  Consilierul special al preşedintelui-ales, Michael Cohen, arătat cu degetul în acest document, dezminte însă vehement pe reţeaua Twitter respectivele acuzaţii. Donald Trump însuşi a denunţat şi el pe canalul său favorit de exprimare “informaţii false” şi o presupusă “vânătoare de vrăjitori”. Casa albă a refuzat să comenteze.

  Nu este pentru prima dată că preşedintele-ales al SUA este acuzat că are afinităţi cu ruşii. Dacă documentele scoase acum la iveală se adeveresc, chiar şi parţial, atunci această proximitate ar lua însă o cu totul altă dimensiune şi sens. Și, cum spune corespondenta RFI la Washington, ar ridica întrebări cu privire la capacitea magnatului de a guverna prima putere a lumii.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here