Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Romania Curata

Romania Curata

50
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

undefinedDesigur că guvernul are cuvântul final asupra propunerilor legislative pe care le trimite Parlamentului, dar în momentul în care mii de oameni pe care legea îi privește direct, în acest caz magistrații, cer o schimbare, acea schimbare trebuie discutată și acceptată de ambele părți.
undefinedSindicatul jurnaliștilor atrage atenția că următorii pași despre care se discută tot mai des în cercurile puterii, ar fi unificarea celor trei instituții și coordonarea lor de către un Consiliu de Administrație condus politic, după modelul Ungariei  și transformarea noii entități într-o agenție guvernamentală de propagandă politică, care să slujească acțiunile Puterii, în detrimentul interesului public.
undefinedAm remarcat o îngrijorare crescândă a anumitor cercuri cu privire la posibilitatea ca Guvernul actual să discute prea îndeaproape cu Budapesta și cu celelalte capitale din Grupul de la Vișegrad. Fostul prim-ministru, Dacian Cioloș, în general destul de retras, a cerut imperios ministrului de Externe Teodor Meleșcanu să prezinte public conținutul discuțiilor cu țările V4, avertizând că o apropiere prea mare ar dăuna relației cu Germania și Franța.
undefinedÎn condiţiile în care statul român, prin ANAF, se chinuie prin instanţe de un an şi jumătate să pună în executare sentinţa judecătorească definitivă împotriva generalului Dan Grigoriu, tot statul român, prin altă instituţie – Autoritatea naţională de restituire a proprietăţilor (ANRP) – îi acordă generalului SRI despăgubiri de zeci de milioane de lei. El a cumpărat drepturi litigioase şi acum își primeşte banii.
undefined„Nu îi scoate nimeni din literatură pe Slavici ori Sadoveanu, fiţi liniştiţi. După cum nu îi scoate nici pe Dostoievski sau pe Nabokov, iar Madame Bovary stă bine-mersi, sinucisă în dormitor, vă mulţumeşte pentru grija ce i-o purtaţi. Nu despre aceşti scriitori este vorba, nici despre literatura lor. Ci despre felul în care o pagină de literatură ajunge la un copil, intră şi se instalează subtil în mintea şi în sufletul unui tânăr. Cu un cuvânt – este vorba despre adecvare“.
undefined“Corupție, management deficitar, brain drain, cea mai săracă țară din Europa. Acestea sunt primele lucruri care sunt menționate în legătură cu Bulgaria. Țara are acum o mare oportunitate de a schimba această percepție, este vorba de preluarea președinției UE. În premieră Bulgaria urmează să preia această poziție, dar pregătirile sunt mult în urma calendarului stabilit. Politicienii și administrația de stat nu fac astfel decât să confirme prostul renume de care se bucură în rândul cetățenilor.”
undefinedAm și eu o întrebare către dl ministru Liviu cel Pop, favoritul dlui prim ministru Tudose cel Bun, s-a discutat măcar recomandarea numărul 1 a raportului OECD, anume eliminarea examenului de evaluare națională? Că o fi presa de vină, reflectă doar cancanuri, iar la minister se muncește, altfel de ce dl. Pop nu e printre cei remaniați?
undefinedPaul Stănescu a figurat pe listele negre ale României Curate fiind acuzat în presă de nepotism și având la activ cel puțin un dosar penal, încă nesoluționat. În 2015, DNA i-a redeschis un dosar penal pentru care primise inițial NUP, dosar în lucru și la această dată. Din acest motiv, ar putea fi respins de președintele Iohannis.
undefinedExemplul cel mai relevant al modului în care lucrează MT şi CNAIR este chiar autostrada Sibiu-Piteşti. Dacă în documentele publice ale ministerului publicate pe 17 iulie costurile autostrăzii sunt de €3,34 miliarde la 122,95 km, în documentaţia prezentată în cadrul întâlnirii CM POIM (18-19 iulie) costul autostrăzii este de €1,991 miliarde şi cu lungimea veche, de 116 km. Acest cost este totodată mai mare decât cel de €1,673 mld din MPGT. 
undefinedIa la întrebări instituțiile publice din orașul tău, primării, școli, licee, universități, regii autonome și afla cum sunt cheltuiți banii pe care-i plătești statului ca impozite și taxe. Folosește aplicația “Ia Statul la Întrebări” oferită de România Curată!

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here