Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Romania Curata – Oficial al Departamentului de Stat american :

Romania Curata – Oficial al Departamentului de Stat american :

59
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Mă aştept ca Anticorupţia să rămână o prioritate pentru SUA în regiunea Mării Negre sub preşedintele Trump

Astăzi este Ziua mondială a Anticorupţiei aşa că, ieri, William Brownfield – unul dintre adjuncţii Secretarului american de stat (ministrului american de externe, John Kerry – n.r.) pe probleme de aplicare a legii şi combatere a narcoticelor – a ţinut telefonic un briefing de presă de la Washington.

Bill Brownfield – aşa cum s-a prezentat – este texan. A fost ambasador al SUA în Columbia, Venezuela şi Chile, deci a văzut multe şi ştie ce spune. În 2011 a devenit adjunct al Secretarului american de stat pentru probleme de aplicare a legii şi combatere a drogurilor.

Întrebările României Curate

Dl. ambasador Brownfield a răspuns celor două întrebări ale Romaniei Curate. Prima dintre ele a fost dacă lupta anticorupţie va rămâne o prioritate a SUA în regiunea Mării negre în următorii 4 ani.

Convenţiile şi acordurile internaţionale rămân în picioare

„Cele mai multe dintre eforturile internaţionale de a combate corupţia se bazează pe convenţii şi acorduri internaţionale. Acestea nu se vor schimba, vor rămâne în vigoare pe 21 ianuarie, exact aşa cum vor fi şi pe 19 ianuarie 2017 (pe 20 ianuarie 2017, preşedintele ales Donald Trump va prelua conducerea guvernului SUA – n.r.). Aceasta este arhitectura internaţională, legile, standardele, sistemele şi mecanismele pe care comunitatea internaţională le foloseseşte ca să combată corupţia. Mă aştept ca ele să rămână în vigoare, iar comunitatea internaţională să le pună în aplicare în următorii ani aşa cum a făcut-o în ultimii 4 ani”, a declarat ambasadorul Brownfield.

brownfield

Nici Trump, nici Hillary nu au spus că susţin corupţia. Dimpotrivă

„Am urmărit cu atenţie campania electorală din SUA. Niciodată în timpul celor 18 luni de campanie, niciun candidat, fie că era vorba de un el sau o ea, nu a spus că susţine corupţia sau ca aceasta este bună pentru viitorul SUA sau al întregii lumi. Cred că pot declara cu încredere că leadershipul ţării mele, precum şi leadershipul celor mai multe ţări din lume va rămâne ataşat unei agende anticorupţie puternice în anii care vor urma”, a declarat dl. Brownfield.

Mesajul Departamentului de stat pentru procurorii atacaţi de inculpaţi

A doua întrebare a României Curate a fost în legătură cu mesajul Departamentului de stat pentru publicul din România şi procurorii anticorupţie atacaţi în ultima perioadă în presa din România de politicienii şi oamenii de afaceri anchetaţi.

William Brownfield a explicat care sunt aşteptările SUA în această privinţă:

„Nu e prima oară în istorie când se exprimă îngrijorări în presă în privinţa piedicilor împotriva oficialilor care încearcă să implementeze legislaţia anticorupţie. S-a întâmplat şi se va mai întâmpla în multe ţări.

Legile trebuie să fie clare

Soluţia, în opinia noastră, este să ne asigurăm că legile şi regulile sunt clare şi că nu îi punem pe investigatori, poliţişti, procurori sau judecători în situaţia de a implementa legi care nu sunt clare.
Deci prima provocare şi modalitate de a susţine un procuror oriunde în lume este aceea de a te asigura că are legi clare de aplicat.

Guvernul trebuie să susţină Anticorupţia

Este absolut necesar ca Executivul oricărei ţări din lume să susţină în mod clar eforturile anticorupţie. Fie că e vorba de investigatori, de poliţişti, procurori sau judecători. Este important ca ei să fie siguri că sunt susţinuţi de propriul lor Guvern.

Evident că ei au un anumit grad de independenţă. Evident că ei trebuie să ia decizii în fiecare caz pe baza probelor pe care le au astfel încât să câştige procesul, însă este imperativ să ştie că propriul lor Guvern îi susţine.

Investigatorii trebuie să aibă instrumente bune

Anchetatorii trebuie să aibă cele mai bune instrumente, fie că e vorba de tehnologie, în ideea că trebuie să facă investigaţii electronice, fie că e vorba de pregătire ori echipamente sau de acces la informaţii, la probe la care un alt Guvern permite accesul într-o anumită măsură.

E importantă recuperarea prejudiciilor

Şi în final, pentru a te asigura că există suport popular pentru anticorupţie, istoria ne-a învăţat că e nevoie de legi puternice privind recuperarea bunurilor furate în valoare de miliarde de dolari astfel încât o parte dintre aceste bunuri furate să se întoarcă la victime şi la acele instituţii care au făcut ancheta şi procesul. Pentru că atunci când societatea, când instituţiile văd că se întoarce ceva la ele tind să dea şi mai mult sprijin pentru anticorupţie.

Notă. Intertiturile aparţin redacţiei.

Cine e William Brownfield de la Ministerul american de externe

Dl. William Brownfiled are rangul de ambasador. A devenit adjunct al Secretarului american de stat pentru probleme de aplicare a legii şi combatere a drogurilor în 2011. E responsabil pentru programele de combatere a narcoticelor, crimei organizate şi de aplicare a legii.

“International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL)” administrează un portofoliu de 4 miliarde de dolari în 80 de ţări, cu 5000 de angajaţi şi contractori.

A fost ambasador SUA în Columbia (2007-2010), Venezuela (2004- 2007) şi Chile (2002-2004). E născut în Texas.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here