Romania Curata – Tudose rămâne premier :

  0
  7
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   trei miniștri au demisionat, deși baronii PSD s-au opus

  Sondajul nostru

  Victorie a lui Mihai Tudose după Comitetul Executiv maraton de joi seară: trei miniștri pleacă din guvern, din care doi cu probleme penale. Este vorba despre ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, dar și despre Răzvan Cuc, ministrul transporturilor. PSD va decide vineri cu cine vor fi înlocuiți cei trei.

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au făcut declarații de presă după Comitetul Executiv Național al PSD. Discursul oficial după ședință a fost că, deși întreg partidul le-a cerut celor trei să renunțe la demisii, aceștia si le-au menținut din cauza ca “nu mai suportau presiunea exercitata asupra lor”. Dragnea a anunțat o noua ședință a Comitetului Executiv pentru vineri la ora 12 pentru a stabili cine va ocupa posturile din guvern ramase vacante. Premierul Tudose a declarat ca nu a fost un război si că nimeni nu a câștigat si a declarat ca nu are ce sa le reproșeze celor doua colege demisionare.

  Speriați de Iohannis că le ia guvernarea, Tudose și Dragnea merg mai departe împreună

  Dragnea: discuțiile din ședință au fost “destul de profunde”

  “S-a discutat despre programul de guvernare, s-a discutat despre situația în care sunt cele două colege ale noastre, despre faptul că PSD nu dorește și nu acceptă ca instituții care nu trebuie să aibă competențe în a influența decizii guvernamentale sau remanieri guvernamentale și în această lumină toți colegii au adus argumente pentru ca cele două colege ale noastre să nu plece din guvern. După ce, inițial, la începutul ședinței, cele două colege au spus că s-au hotărât să prezinte colegilor decizia de a demisiona din Guvern, După toate orele de discuții și după o discuție cu ele separat, în care toată lumea, în unanimitate, le-a cerut să rămână în Guvern, au fost întrebate a doua oară, la finalul întâlnirii. Și-au menținut decizia de a demisiona. (…) Au spus că în primul rând nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare și să afecteze activitatea guvernamentală. Sevil Shhaideh a spus că vrea să aibă demnitate să nu mai fie acuzată că se agață de scaun. Același lucru a spus și Rovana”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

  El a adăugat că toți cei din CExN, inclusiv premierul, au apreciat “profesionalismul și calitatea de membri ai Guvernului” arătate de Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

  “Aproape toată lumea din CExN a plecat supărată. Practic, nu voia să le lase să iasă din sală”, a menționat Dragnea.

  Liderul PSD a afirmat că “Sevil a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune”

  “Ea și familia ei nu mai pot duce această presiune infernală “, a susținut Liviu Dragnea.

  Tudose: “nu a fost un război, nu este un câştigător”

  „Atât Sevil, cât şi Rovana, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, au venit să-mi prezinte demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu, au venit şi alţi colegi şi am reuşit să le oprim, tocmai pentru a nu fi un semnal de, ştiu eu, de degringoladă în guvern”, a afirmat premierul. El a spus că nu are nimic să le reproşeze şi că, mai mult, speră ca Sevil Shhaideh să accepte să lucreze în aparatul guvernamental. Premierul Mihai Tudose a mai susţinut că “nu a fost un război, nu este un câştigător”. „Dar cele două colege au ajuns la limita răbdării, în special Sevil o ţine aşa din decembrie. N-am absolut nimic, am spus-o, să le reproşez. Ba mai mult, vă anunţ, ca să nu fie o surpriză peste câteva zile, sper că Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, fiindcă chiar este extraordinar de bună pe ceea ce face. Apropo de război, unii dintre dumneavoastră ne-aţi mai sunat sau ne-aţi mai dat sms-uri: cine învinge? Fără niciun război. Da, am spus că îmi dau demisia dacă mi-o cere partidul, nu am venit cu Guvernul de acasă, sunt dispus să plec în fiecare zi dacă mi-o cere partidul sau dacă constat că nu mai sunt în stare să pun în îndeplinire programul de guvernare. Aşa că, din păcate pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu a fost un război, nu este un câştigător. Încercăm ca după această seară lungă câştigător să fie partidul şi, prin partid, Guvernul şi ţara”, a declarat premierul Mihai Tudose, la sfârșitul şedinţei CEx.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here