Romania Libera : Țața Firea față cu reacțiunea de pe Facebook.

  78
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Primărița PSD seamănă tot mai mult cu un prim-secretar PCR | OPINIE

  de Mălin Bot

  Bucureștenii rămân fără apă caldă, exact ca pe vremea răposatului, din pricină că primăria nu-și plătește factura ”la întreținere”. Lipsa apei calde nu e singurul aspect în care lucrurile încep să semene tot mai mult cu atmosfera din București, din perioada ceaușistă.

  În loc să vadă cum rezolvă problema datoriilor și să se asigure că bucureștenii nu ajung să facă baie ca în Evul Mediu, cu apă încălzită la soare într-un butoi, primărița generală Gabriela Vrânceanu Firea se rățoiește crunt la o mămică, acuzând-o pe biata femeie că joacă rolul principal într-o manipulare politică perfidă gestionată din sediile PNL.
  Țața Firea s-a enervat din cauza postării de pe Facebook în care o mămică a anunțat că desenele pe asfalt sunt interzise în Parcul Herăstrău. În mod natural, o asemenea aberație a stârnit un val de indignare pe rețeaua socială, sute de mii de români sancționând tâmpenia prin comentarii acide.

  În loc să facă gestul de bun-simț de a-și recunoaște greșeala, Firea s-a apucat să acuze în stânga și în dreapta, ca într-o ceartă dintr-o mahala.

  Citeam declarațiile aproape isterice ale țaței Gabriela Firea și parcă îl vedeam pe Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989 când ne spunea că totul e roz în România și numai agenturili agită lumea fără motiv la Timișoara.
  Interesant este că și în scandalul apei calde Gabriela Firea a făcut exact același lucru. S-a rățoit tot la liberali care, prin guvernul tehnocrat, ar fi pus la cale o strategie perversă pentru a lăsa bucureștenii fără apă caldă.
  Aș pune rămășag cu dumneavoastră că, pe măsură ce apar alte ”crize” provocate de deciziile Gabrielei Firea, vom asculta aceeași placă de la capăt. Guvernul Ponta făcea exact la fel de câte ori era prins cu cioara vopsită, acuzând guvernarea precedentă pentru toate măgăriile care provocau scandaluri publice. Gabriela Firea face nu se abate de la linia aceasta de comunicare specifică PSD.
  Dincolo de țățismele din răspunsurile pe care Firea le dă bucureștenilor pentru problemele care apar, este interesant de punctat un anumit model de gândire tipic comunist care se vede deja a doua oară în deciziile Gabrielei Firea. Doar nu degeaba a fost atât de răsfățată și promovată în partidul tovarășului Ion Iliescu, potrivirea de mentalitate a ajutat-o cu siguranță să crească așa frumos în PSD.
  Pentru tovarășa prim-secretar al comitetului municipal PCR București Gabriela Firea, exact ca pentru cei mai bătuți în cap prim-secretari ai dictaturii comuniste, străzile sunt numai pentru circulat și parcurile numai pentru plimbat.
  Orice activitate care ”excede” unicei utilizări a unui spațiu este privită cu multă suspiciune trebuie urgent anihilată, în mentalitatea de prim secretar PCR a Gabrielei Firea. S-a văzut din plin această mentalitate comunistoidă atunci când Firea a decis să stopeze activitățile sportive de weekend care se derulau pe Bulevardul Kiseleff.
  ”Străzile sunt ca să meargă mașinile pe ele!”, a decretat atunci primărița generală. Scandalul a depășit atunci granițele României, câteva articole publicate în Marea Britanie sesizând că Firea acționează exact pe dos față de tendința europeană care este către limitarea traficului în marile capitale, pentru stoparea poluării, împreună cu promovarea sportului și evenimentelor culturale pe străzile eliberate de mașini.
  Decizia de a interzice desenele pe asfalt în parcuri, negată acum de Firea, este izvorâtă din același puț al gândirii comunistoide. ”Parcurile sunt pentru plimbat” i s-a spus mămicii care voia să facă desene pe asfalt împreună cu copilul el. După ce a izbucnit scandalul pe rețele sociale, Firea a venit cu o reacție de-a dreptul impertinentă. A susținut că primăria nu a dispus așa ceva. De parcă cei care se ocupă cu ordinea în parcuri inventează de nebuni explicații mincinoase care să implice primăria. Răspunsul acesta denotă și faptul că Firea e ferm convinsă că se adresează unor proști care acceptă orice minciună imediat.

   

  Mai rămâne ca Firea să pună iar celebrele plăcute comuniste cu ”nu călcați” iarba și refacem în parcuri atmosfera din perioada comunistă.
  Într-un fel are o oarecare logică să fie sincronizată atmosfera comunistă din băile bucureștenilor cu cea de pe stradă și cu cea din parcuri. Poate așa uită bucureștenii că a fost o Revoluție, că a căzut comunismul, că suntem în Uniunea Europeană și încep să accepte ca pe ceva firesc faptul că trăiesc într-o capitală națională unde administrația nu e capabilă să ofere nici măcar un minim de civilizație.
  Urmează închiderea iluminatului public și raționalizarea consumului de gaze naturale pe măsură ce tovarășa Firea propășește pe culmi tot mai înalte comunismul multilateral dezvoltat în București.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here