Acasă Istorie Dezvaluiri stiripesurse : Departamentul pentru lupta antifraudă…

stiripesurse : Departamentul pentru lupta antifraudă…

141
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Departamentul pentru lupta antifraudă îi dă dreptate lui Ponta: Controlul la firma lui Nelu Iordache, cerut de la Bruxelles

olaf bun
Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF transmite, într-un răspuns oficial, că verificările din 2012 în cazul firmei Romstrade, a afaceristului Nelu Iordache, a fost solicitat de la Bruxelles, de OLAF, nu a fost comandat de premierul Victor Ponta, aşa cum susţinea Iordache.“Potrivit art. 2 din Legea 61/2011 privind organizarea și funcționarea Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, Departamentul asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligațiilor ce revin României privind protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 325 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, iar în îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, DLAF acționează pe bază de autonomie funcțională și decizională, independent de alte autorități și instituții publice.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, la sesizarea OLAF, respectiv AM POS Transport, a efectuat acțiuni de control cu privire la mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, având ca beneficiar Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania, care a încheiat, în implementarea acestor proiecte, contracte de lucrări cu diverse asocieri, în cadrul cărora, printre asociați a fost și SC ROMSTRADE SRL.

Cu privire la derularea/blocarea/suspendarea Programului Operațional Sectorial Transport 2007 – 2013, puteți solicita informații Ministerului Fondurilor Europene”, precizează DLAF.

Vezi şi: Cercetătorii japonezi avertizează: Dacă ai această grupă de sânge eşti în pericol

Omul de afaceri Nelu Iordache a lansat duminică seară o serie de acuzaţii în emisiunea “Controverse”, realizată la B1 de Andrei Bădin. Iordache l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că l-ar fi arestat pentru a-i lua afacerile.

Într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, Victor Ponta l-a contrazis pe Iodache: “Firma Romstrade (a lui Iordache) a câștigat în 2011 licitația din fonduri europene pentru autostrada Arad – Nădlac. A semnat contractul și a luat un avans de cam 4 milioane de euro de la UE. A transferat toți banii prin alte firme ale lui. În 2012, când au venit subcontractorii să îi plătească pentru ce lucrau, nu le-a dat banii (că nu avea) și aceștia l-au reclamat. În urma controlului făcut de OLAF și de Autoritatea de Management de la Ministerul Transporturilor, s-a constatat în 2012 că a furat banii și s-a reziliat contractul. Din cauza lui a fost suspendat și tot Programul Operațional Transporturi pentru România cam 1 an de zile.”

Ulterior, Iordache l-a acuzat pe Ponta că ar fi ordonant controlul DLAF la Romstrade: “Controlul despre care domnia sa a afirmat ieri, că ar fi fost făcut de OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă), a fost făcut de fapt de DLAF (Departamentul de Luptă Antifraudă), department din cadrul Guvernului României condus la acea vreme de bunul său prieten, procurorul DNA Claudiu Dumitrescu. Evident ca acest control al DLAF s-a făcut la ordinul direct al lui Victor Ponta.”

Vezi şi: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse .

CITESTE SI

masina Muie PSD

Șoferul cu numere anti – PSD a anunțat unde va PETRECE după clasarea dosarului: ‘Mi-au stricat concediul’

BREAKING NEWSiohannis semneaza

ULTIMA ORĂ: Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Predoiu, şeful operativ al SIE

furt

ȘOC Un politician român a fost prins la furat în SUA – Omul a sustras bunuri de mii de euro

BREAKING NEWSrovana plumb nicolicea

Eugen Nicolicea (PSD) surprinde în scandalul Iohannis-Dăncilă: ‘Eu chiar îmi doresc ca


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here