Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii stiripesurse.ro – România se pregătește…

stiripesurse.ro – România se pregătește…

807
2
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

România se pregătește de Summit-ul decisiv pentru viitorul UE: Guvernul, măsuri de securitate fără precedent

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila
Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru instalarea unui sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu, în condiţiile în care în 9 mai 2019 acolo va avea loc acolo Summit-ul Uniunii Europene, o reuniune în care se va confinți Brexit-ul și calea de urmat în Uniunea Europeană.

Tudorel Toader explică care va fi misiunea viitorului șef al DNA: LISTA de sarcini pentru înlocuitorul lui Kovesi

“A fost aprobată alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru municipiul Sibiu, din fondul de rezervă bugetar pus la dispoziţia Guvernului, pentru finanţarea investiţiei «Sistem de supraveghere video în Municipiul Sibiu». Este vorba despre o investiţie necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a Summit-ului UE de pe 9 mai 2019, eveniment care va reuni toţi şefii de stat din UE şi acest Summit are loc în contetul în care România va prelua, începând  cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a spus că banii vor fi alocaţi de Guvern şi lucrurile se vor desfăşura într-o manieră rapidă, astfel că “lucrurile vor fi făcute în timp util”.

Indicatorii tehnici ai proiectului au fost aprobaţi, în luna iunie, de către Consiliul Local Sibiu.

„Dimensiunea acestui important eveniment a relevant necesitatea realizării unui sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu. Acest sistem reprezintă o soluţie tehnică necesară pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea unor incidente de securitate sau de altă natură aferente desfăşurării în bune condiţii a Summit-ului UE”, spun specialiştii Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, realizarea sistemului de supraveghere video ”este un obiectiv ce vizează securitatea şi siguranţa naţională şi europeană”.

Banii au fost solicitaţi Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la începutul lunii iunie, când s-a trimis şi proiectul tehnic realizat din fonduri de la bugetul local.

Potrivit proiectului tehnic, valoarea proiectului se ridică la 16.108.922 lei, banii fiind necesari pentru achiziţionarea sistemului şi a echipamentelor, pentru realizarea infrastructurii de comunicaţie, pentru dispecerizare, dar şi pentru echipamente de hardware şi software.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa pe 19 ocombrie 2017, la Bruxelles, că o reuniune a liderilor UE va avea loc la Sibiu în 9 mai 2019, de Ziua Europei, fiind probabil ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în aceea ce priveşte viitorul Uniunii.

”Preşedintele Consiliului, domnul Tusk, va prezenta ceva ce se numeşte Agenda Liderilor, deci agenda şefilor de stat şi de guvern, o agendă care arată când şi cu ce teme ne vom întâlni noi până inclusiv în 2019, pentru a face Uniunea mai performantă, mai bună. Pe noi ne interesează foarte mult această chestiune, fiindcă în prima parte a lui 2019 noi avem Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi, cu siguranţă, ne vom implica pentru a avea rezultate foarte bune. Doi, s-a convenit, am convenit cu domnul Tusk să avem o întâlnire informală pe 9 mai, Ziua Europei, în 2019, în România. Mai exact, o întâlnire care se va desfăşura la Sibiu şi va fi ultima întâlnire, cea unde probabil vom trage anumite concluzii în ce priveşte viitorul Uniunii, Agenda Strategică, cum spunem noi”, a declarat atunci preşedintele Iohannis.

CITESTE SI

BREAKING NEWSLiviu Dragnea

Liviu Dragnea pune PRESIUNE pe Eugen Teodorovici pentru recuperarea datoriilor lui Iohhanis: ‘Să nu mai stăm doi ani de zile’

BREAKING NEWSDragnea Iohannis

Liviu Dragnea, replică pentru Klaus Iohannis: solicitarea președintelui, REFUZATĂ

BREAKING NEWSDragnea Parlament

Liviu Dragnea face marele anunț: când va fi organizat referendumul pentru familie

BREAKING NEWSDragnea

Liviu Dragnea joacă DUR -Ce i-a cerut premierului Irlandei: ‘Pot fi poziții divergente’


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

2 COMENTARII

 1. Υoull be аble to play it anytime you want.?
  Daddy answered. ?Because speaking about how nice God is makes him completely haрpy and its worship.
  Play it before you go to sⅼеep tonight and when you get up within the morning and God
  will probably be close to you all day long.

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here