Acasă Opinii Aktual24.ro : Tariceanu, atac surprinzator, il loveste sub centura pe Dragnea:

Aktual24.ro : Tariceanu, atac surprinzator, il loveste sub centura pe Dragnea:

151
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 „Nu mi-a placut sa ma frec de zona asta cu serviciile”

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, ca atat persoane, cat si institutii, in principal din zona „institutiilor represive” ale statului, au format statul paralel. El a lansat si un atac voalat la adresa liderilor PSD, care se toarna reciproc in privinta legaturilor cu SRI.

”Persoane si institutii care au functionat intr-o formula oculta, alteori la vedere si prin care au reusit sa scurt-circuiteze institutiile democratice si legitime ale statului in luarea deciziilor. Sunt in principal din zona institutiilor represive ale statului. Acesta este statul paralel. Statul paralel sunt si persoane care au antrenat dupa ele institutiile, adica protocoalele secrete dintre SRI si Parchete nu sunt legate numai de o persoana ici si colo, au antrenat si institutii, ceea ce este foarte grav”, a subliniat Tariceanu, citat de Agerpres.

 

El a adaugat ca in momentul de fata se incearca putin cate putin destelenirea terenului pentru a intelege mai bine, pentru a vedea mai bine conturul.

”Incepem sa-i vedem pe actori: pe domnul Coldea, pe domnul Maior, pe doamna Kovesi si mai sunt si altii, la SRI stimabilul general Dumbrava. Eu nu-i stiu pe toti ca nu mi-a placut sa ma frec de zona asta cu serviciile, dar sunt multi”, a punctat presedintele ALDE.

Intrebat daca sunt si politicieni in statul paralel, Tariceanu a afirmat ca, in mod normal, politicienii care sunt in functii publice nu se poate spune ca fac parte si din statul paralel.

„Daca nu aveau functii si voiau sa fie influenti intr-o alta formula o faceau cu statul paralel. Exista si ambivalenti, cum era domnul general Oprea, care era mai mult cu statul paralel decat cu statul de drept”, a spus Tariceanu.

Referitor la disparitia statului paralel, presedintele ALDE a declarat ca acest lucru incearca toata lumea sa-l faca acum.

”Unii asa de mult s-au indragostit de chestia asta incat banuiesc ca nu o sa fie o munca simpla. Dar, dupa cum vedeti, si Comisia care a functionat pentru noaptea alegerilor din 2009 si Comisia de supraveghere a SRI fac o munca, dar si presa. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar ceea ce a dezvaluit in ultima perioada presa este cel mai consistent lucru. Toti impreuna, pentru insanatosirea societatii si a climatului politic in Romania si pentru recapatarea increderii cetatenilor in institutiile statului – trebuie dus la capat acest proces. Cei care au lucrat pentru statul paralel ca sa nu mai aiba influente ar trebui indepartati din orice functie pe care au ocupat-o, pentru ca sunt pervertiti deja. Multi nici nu stiu pe ce lume traiesc si li se pare ca asa ar trebui sa fie”, a concluzionat Tariceanu.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here