Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura În trafic, cu încălcări ale legii

În trafic, cu încălcări ale legii

58
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești, aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 11, în localitatea Ferăstrău, comuna Oituz, au depistat zilele trecute doi bărbați de 39 și 57 de ani, ambii din comună, care conduceau autoturisme în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 57 de ani și 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru cel de 39 de ani. Cei  în cauză au fost conduși la Spitalul Municipal Oneşti, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Tot pe valea Oituzului  polițiștii au efectuat cercetări cu privire la împrejurările producerii unui accident rutier, pe DN 11, în localitatea Hîrja. Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că o persoană de sex feminin de 45 de ani, din județul Suceava, care conducea un autoturism pe direcția Brașov- Onești, a efectuat manevra de depășire încălcând marcajul longitudinal continuu și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un oneștean de 39 de ani. În urma evenimentului rutier, pasagera de 55 de ani, din autoturismul condus de bărbatul de 39 de ani, a fost transportată la Spitalul Municipal Onești, pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un  alt accident  care dă de gândit în privinţa conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere  s-a produs pe raza comunei Căiuţi, la 15 km de Oneşti.  Un tânăr de 26 de ani, care conducea un moped neânregistrat pe D.J. 119 F, din localitatea Blidari, comuna Căiuţi, pe fondul conducerii sub influența alcoolului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, s-a dezechilibrat şi a căzut în şanţul pluvial betonat de pe marginea drumului pe direcţia sa de deplasare. Tânărul a fost condus la Spitalul Onești, unde a primit îngrijiri medicale și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat, iar polițiștii au stabilit din verificări că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat. După miezul nopţii, în jurul orei 03.00, polițiștii au depistat un tânăr de 2 de ani, din comuna Oituz, care conducea un autoturism pe D.J. 115 în localitatea Mănăstirea Caşin, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,06 mg / l alcool pur in aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Oneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

După cum am aflat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău, “aproape 100 de abateri de la normele rutiere au fost constatate de polițiști rutieri în cadrul  unei acțiuni recent  desfășurate în județul Bacău.  Această acțiune a a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice. Astfel polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Bacău au acționat pe principalele artere rutiere ale județului pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere. Ei  au urmărit conșiențizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație și necesitatea adoptării unui comportament preventiv de către toți participanții la traficul rutier. În  doar câteva ore de acțiune, polițiști din teren au constatat 97 de abateri de la normele rutiere, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42150 de lei. La această acţiune s-au luat măsuri sancționare contravențională față de 30 de conducători auto depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză mai mare decât limita prevăzută pentru sectorul de drum pe care se deplasau, față de 3 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, față de 15 pietoni depistați în timp ce traversau arterele rutiere prin loc nepermis, restul fiind pentru alte abateri. De asemenea, față de 7 de conducători auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte 7 cazuri s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare”.                                                      Ion Moraru, Corespondent de Bacău


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here