VAMA SUB LUMINI DE OSCAR, 18-27 august 2017

  73
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  În perioada 18-26 august, pe plajele din Vama Veche și 2 Mai, în cadrul Festivalului Internațional de Arte Vizuale „Vama sub Lumini de Oscar” (VSLO), vor avea loc mai multe proiecții de film gratuite: de la documentare de succes la scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri de gen și de la lungmetraje de palmares la blockbustere care au cucerit marele ecran. Proiecțiile vor avea loc zilnic, de la ora 21.00, la Papa la Sanyi (Vama Veche), ACOLO Bar (Vama Veche) și Acvamarin (2 mai).

  Printre titlurile îndrăznețe care vor bucura cinefilii prezenți anul acesta la VSLO se numără: excepționalul thriller „The Hunt” (cu Mads Mikkelsen), tulburătorul „Amy” (despre viața cântăreței Amy Winehouse), capodopera lui Pedro Almodovar, „The skin I live in” (cu Antonio Banderas și Elena Anaya), cea mai recentă realizare a lui Gabriel Achim, „Ultima zi”, deținătorul unui Palme D’Or – „I, Daniel Blake”, docudrama câștigătoare la Sundance Film Festival – „20.000 Days on Earth” (Nick Cave), Surprinzătorul „Snowden” al lui Oliver Stone și excepționalul documentar „The Salt of the Earth” al lui Wim Wenders, despre viața cunoscutului fotograf Sebastiao Salgado. De asemenea, în fiecare seară vor fi prezentate, în deschidere, scurtmetraje bine alese din ClujShorts, dar și documentare premiate, realizate de cursanții VSLO la secțiunea film în Vama Veche.

  Invitat special secțiunea film – Tim Hahne

  Secțiunea de film a festivalului îl are ca invitat special pe cunoscutul regizor Tim Hahne. El și-a început cariera profesională în 1994, în special regizând, dar şi filmând, editând, scriind scenarii sau compunând muzică. În 2001, a înfiinţat propria companie şi agenţie, Stereoscreen. De atunci a regizat trei lung metraje şi o serie de reclame şi scurt metraje care au fost recompensate cu multe premii internaţionale. Documentarul de lungmetraj „No limits” a fost ultimul proiect pentru marele ecran.

  „No Limits” este un documentar dedicat legendarului pilot de curse Alexander Zanardi, care a depăşit un handicap sever pentru a-şi continua cariera de sportiv pe circuit, dar şi ca atlet paralimpic. Filmul urmăreşte participarea sa în cursa de 24h de la Spa şi pregătirea pentru Campionatele mondiale de Para-cyclicng. În cadrul VSLO, documentarul „No Limits” va fi proiectat pe 21 august, urmat de o sesiune de Q&A cu Tim Hahne.

  Pe 24 august, de la ora 21.30, vă invităm pe malul mării, la zona special amenajată de la Acolo Bar, pentru a viziona filmul No Limits.

  În ediția a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Nicolae Coșniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

  Și pentru că de câțiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, și la această ediție se vor organiza cursuri gratuite de film, muzică, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here