Vocea Valcii : Proprietara RUINEI „Donca Simo” a dat Primăria în judecată !

  1
  95
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  Sondajul nostru

   

  Clădirea în stare avansată de degradare din centrul orașului Râmnicu Vâlcea, vizavi de Școala Take Ionescu a fost demolată. Fosta grădiniţă „Donca Simo”, veche clădire istorică naţionalizată şi revendicată de foştii proprietari după revoluţie, care în ultimii ani a ajuns într-o stare deplorabilă, datorită încăpățânării prorpietarilor de a o vinde, a căzut sub forța buldozerelor, zona urmând să intre în reparații capitale. Numai că proprietara, care ani de zile, a lăsat clădirea în voia sorţii, nu s-a mulţumit cu suma de 185.000 de euro, cât a primit despăgubiri din partea Primăriei, ca urmare a evaluării unui expert ANEVAR şi a decis să dea Primăria în judecată, contestând evaluarea şi suma de bani primită.

  Locuri de parcare, spaţii verzi şi dublu sens de circulat

  Primarul Mircia Gutău este decis ca în zonă să fluidizeze traficul, să creeze mai multe locuri de parcare. În acest sens, se va reorganiza strada care face legătura între General Praporgescu și Calea lui Traian, adică, mai ușor de înțeles, cea care trece pe lângă partea nordică a Școlii „Take Ionescu”.

  Până acum, această stradă avea sens unic, mașinile venind dinspre primărie spre Calea lui Traian. După lărgire, strada va dispune de două benzi, circulația urmând să fie permisă în ambele sensuri.

  Administrația locală din Râmnicu Vâlcea dorește asanarea parcelelor care cuprind cele două imobile amintite mai sus și realizarea unui spațiu public care să cuprindă, prin lărgirea carosabilului străzii Constantin Brîncoveanu, următoarele:

  – cca. 50 de locuri de parcare care să deservească vizitatorii care vin la Primărie și la Școala Take Ionescu, rezolvate în lungul benzilor carosabile de circulație pe o lungime de cca. 85 m;

  – un spațiu verde amenajat cu alei pietonale și mobilier urban cu rol benefic din punct de vedere peisager, prin deschiderea perspectivei vizuale între monumentele existente în zonă și amplificarea spațiului public pietonal reprezentat de scuarul Primăriei.

  Sunt propuse trei variante de rezolvare a parcajului, una cu locurile de parcare dispuse în lungul benzilor carosabile, de fiecare parte a acestora, și două variante cu locurile de parcare dispuse ”în spic” la 45°, tot în lungul benzilor carosabile. Obiectivele propuse se suprapun din punct de vedere al funcțiunii urbanistice cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism pentru subzonele Vp și Tr , conform PUZ Zona Centrală Rîmnicu Vîlcea, aprobat la 31.08.2015. Lucrările propuse nu afectează rețelele existente în subteran. Se vor face lucrări de racordare la rețeua de canalizare pentru carosabilul nou propus sau refăcut. Se propune refacerea instalației de iluminat stradal în porțiunea strazii C. Brîncoveanu care își mărește prospectul. Se vor face lucrări de amenajare peisageră a scuarului Primăriei și a porțiunii de spațiu verde adiacent strazii C. Brîncoveanu prin dalaje pietonale noi, mobilier urban, fîntîni, iluminat ambiental, vegetație .

  Valoarea investiţiei este estimată ase ridica la cca. 1.675.000 lei (fără TVA), la care se adaugă valoarea exproprierii parcelelor aflate în proprietate privată. Investiţia va fi suportată din bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

  Donca Simo, clădire istorică naţionalizată şi revendicată

  Terenul pe care a funcţionat grădiniţa Donca Simo, în suprafaţă de circa 1555 mp, este proprietatea doamnei Gutzulescu Ioana Ruxandra, domiciliată în Bucureşti, şi a fost dobândit astfel: 364 mp împreună cu construcţia nefinalizată, restituit prin Ordinul de restituire în natură nr. 473/5 martie 2007 al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, conform prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989; 375 mp a fost restituit conform prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, prin Dispoziţia nr. 4335/8 iunie 2007 a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea; terenul de 816 mp, pe care a fost amplasată construcţia în care şi-a desfăşurat activitatea Serviciul Juridic din cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei Municipiului, a făcut obiectul unei acţiuni în revendicare, finalizată prin Sentinţa Civilă nr. 337/2010 a Tribunalului Vâlcea, definitivă şi irevocabilă. Potrivit acestei hotărâri construcţia a rămas în proprietatea municipiului, iar terenul aferent (inclusiv cel de sub construcţie) este proprietatea doamnei Gutzulescu Ioana Ruxandra.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi primul caz in care o hotarare judecatoreasca sa stabileasca o valoare exagerata pentru o despagubire de acest gen . Nu sunt putine cazurile in care acest lucru ascunde o intelegere intre cel care solicita despagubirea si reprezentantii primariei . De ce nu se fac despagubirile la valoarea la care s-a platit impozitul pentru proprietatea respectiva ?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here