Acasă justitie ziare.com : Dragnea da in judecata…

ziare.com : Dragnea da in judecata…

188
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Liviu Dragnea da in judecata Inalta Curte si colegiul ei de conducere

de Ionel Stoica
Liviu Dragnea da in judecata Inalta Curte si colegiul ei de conducereFoto: Facebook/Partidul Social Democrat
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia Colegiului de conducere al Inaltei Curti in cazul constituirii completului de 5 judecatori care judeca apelul impotriva sentintei sale de condamnare.

Potrivit portalului instantei, Liviu Dragnea a deschis, pe 5 octombrie, proces impotriva Inaltei Curti si a Colegiului de Conducere al Inaltei Curti si cere anularea Hotararii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018.

Procesul nu a primit deocamdata un termen de judecata.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca acest dosar a fost repartizat judecatorului Vasile Bicu. Magistratul a fost implicat, in 2003, intr-un dosar penal, pentru posibile fapte de coruptie. Vasile Bicu a fost achitat definitiv in acest caz si s-a intors in magistratura in 2008.

Apelul lui Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la 3 ani si 6 luni de inchisoare, ar fi trebuit sa se judece astazi, dar cazul a fost amanat pentru ca liderul PSD, dar si alti inculpati din dosar, sa-si angajeze avocati alesi.

Citeste si: Apelul lui Dragnea impotriva condamnarii la inchisoare a inceput cu o amanare. N-ar fi apucat sa isi ia avocat

Completele de 5 judecatori

Modificarile legislative aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara nu contin norme tranzitorii in cazul formarii completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), asa ca modificarile intra in vigoare abia anul viitor.

Citeste si: Inalta Curte justifica de ce nu va schimba componenta completelor de 5 judecatori, asa cum ar fi vrut Liviu Dragnea

Aceasta este o parte din motivarea Colegiului de Conducere al Inaltei Curti, care a decis sa nu schimbe anul acesta componenta completelor de 5 judecatori.

Potrivit sursei citate, aceste complete de judecata sunt constituite “la inceputul fiecarui an” si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Decizia a fost luata cu opinia separata a judecatoarei Simona Nenita, in sensul ca dispozitiile legii noi sunt norme de organizare ce vizeaza compunerea completelor si, in absenta unei norme tranzitorii, sunt de imediata aplicare.

Cine sunt membrii completului

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, care solutioneaza apelul lui Dragnea, este condus de vicepresedintele ICCJ, judecatorul Ilie Iulian Dragomir.

Membri titulari:
1. Judecator Nenita Simona Cristina
2. Judecator Gradinaru Daniel
3. Judecator Dragomir Florentina
4. Judecator Lefterache Lavinia Valeria

Acest compelt a intrat astazi in sala de judecata. Lavinia Lefterache a facut parte din completul de 3 judecatori care l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, in faza de fond in Dosarul Refendumului.

In faza de apel a acestui dosar, Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare de un alt complet de 5 judecatori.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here