ziare.com : Legea pensiilor se amana,…

  142
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   3
   Shares

  Legea pensiilor se amana, Split TVA doar pentru rau-platnici. Tariceanu sustine ca scade impozitul pe venit la 10%, dar nu stie pentru cine

  de Irina Olteanu
  Coalitia de guvernare PSD-ALDE s-a intrunit azi intr-o noua sedinta, in cadrul careia s-au luat decizii cruciale pentru buzunarul romanilor.

  Cel care a iesit sa vorbeasca despre ce s-a stabilit in sedinta a fost liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.El a explicat ca TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru firmele rau platnice sau pentru cele aflate in insolventa. Pentru celelalte, masura este optionala.

  Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%, a sustinut Tariceanu, care insa nu a stiut sa zica daca se va aplica tuturor salariatilor, asa ca a trimis presa sa intrebe ministrul de Finante.

  In ceea ce priveste Legea pensiilor, Tariceanu a spus ca aceasta va fi amanata pentru anul viitor pentru ca, afirma el, este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate.

  Intrebat cum s-a luat decizia ca Legea pensiilor sa fie amanata, tinand cont ca guvernantii promisesera ca actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a raspuns: “Cu grija”.

  Despre transferul contributiilor CAS si CASS de la angajator la angajat, liderii coalitiei de guvernare nu au discutat, a spus liderul ALDE. El a afirmat, insa, ca masura intra in vigoare de la 1 ianuarie si a dat asigurari ca nu va exista nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

  In legatura cu Legile Justitiei, Tariceanu a afirmat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi se va decide ce vor face mai departe.

  La final, liderul ALDE a anuntat ca luni va depune la CCR sesizarea in dosarul Belina.

  Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, deciziile luate de liderii coalitiei de guvernare

  Vorbeste Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE

  – Guvernul pregateste elaborarea bugetului, dar trebuie sa plecam de la cateva principii.

  – Fiecare minister trebuie sa isi prioritizeze investitiile.

  – Bugetul pe 2018 se va incadra in deficitul de 3%.

  – Avem in vedere majorarea punctului de pensie, de la 1 iulie 2018. Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%.

  Nu am mai discutat despre contributii, cred ca presupune o prezentare mai mare. Nu va fi nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

  Legea pensiilor vom lucra la ea in anul viitor. Nu cred ca va ajunge in Parlament in acest an.

  TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru rau-platnici sau pentru cei in insolventa. Vrem sa eliminam evaziunea fiscala in domeniul TVA si, de asemenea, cei care au un istoric de rau-platnici si la data de 31 decembrie vom constata ca fie obligatiile de plata a TVA, fie celelalte obligatii catre bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA Split. Daca isi corecteaza comportamentul, atunci pot sa iasa de sub incidenta acestei masuri.

  – Legea pensiilor este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate. Pilonul II ar putea fi optional.

  – Nu exista minister care sa nu primeasca bani pentru investitii, dar vom analiza ce au facut in acest an cu banii.

  – In legatura cu Legile Justitiei, Tudorel Toader se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi vom decide.

  – In legatura cu sesizarea CCR in dosarul Belina, am asteptat punctul de vedere al expertior, ni l-au prezentat, iar luni voi depune la CCR sesizarea despre care am vorbit.


  Raspandeste cu incredere
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   3
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here