Acasă politica Ziarul de Bistrita : Încă unu’ care striga că PNL e partidul...

Ziarul de Bistrita : Încă unu’ care striga că PNL e partidul primarilor…

124
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Încă unu’ care striga că PNL e partidul primarilor se face de cacao! Lupșan primarul din Lunca Ilvei l-a făcut cetățean de onoare pe șeful PSD, Radu Moldovan!

radu-1-Copy-840x400

Flaviu Lupșan face parte din garda veche a PDL-iștilor care ulterior l-au vrut pe Silași din Chiochiș să preia conducerea partidului iar PNL-ul să re-devină partidul primarilor. Planul nu a ieșit, iar Ioan Turc a devenit președintele PNL, în urma alegerilor.

Primarul din Lunca Ilva era unul din primarii cu care se mândrea Ioan Oltean. Flaviu Lupșan este primar din anul 1996 și se află la al 6-lea mandat. Pe influența sa în partid, Cătălin Păun (ginerele lui Lupșan) a fost numit sub-prefect, în mandatul lui Cristian Florian.

Pe vremea PDL-ului, zona Ilvelor era controlată de Flaviu Lupșan, primarul care NU a trădat PNL-ul și NU a trecut la PSD. În schimb, acesta își arată servilismul față de partidul la putere și în acest weekend i-a acordat șefului PSD titlul de cetățean de onoare al comunei. Lupșan a preferat să rămână într-un oarecare anonimat, și a ieșit la rampă în anul 2015, când DNA a făcut descinderi la sediul Primăriei dar și la locuința primarului.

În dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, procurorii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi conflict de interese. Dosarul a fost deschis în 2015, când la Lunca Ilvei au avut loc primele percheziţii.

Opoziția din județ e pe jantă! Șeful PSD a fost făcut cetățean de onoare de un primar cu greutate al P.N.L!

În acest weekend, PSD-iștii au făcut un tur de forță al județului și au participat pe rând la zilele comunelor: Lechința, Prundu Bârgăului, Lunca Ilvei.

Aceeași rețetă: discursuri de pe scenă privind investițiile care se desfășoară în comune și laude aduse președintelui Consiliului Județean. Primarul de pe Ilve a făcut o gafă de proporții și cu ocazia Zilelor Comunei Lunca Ilvei i-a dat titlul de cetățean de onoare lui Radu Moldovan! Un gest gratuit care îl descalifică pe Lupșan, din punct de vedere politic!

radu-1-1024x682

radu3-1024x682

Mesajul lui Radu Moldovan!

“Astăzi am avut parte de o surpriză de zile mari: am primit din partea Primăriei și Consiliului Local Lunca Ilvei titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Lunca Ilvei! Mă onorează și ma obligă mai mult decât până acum, să fac tot ce îmi stă în putință pentru a susține această comunitate frumoasă!

Mă bucur că am reușit să aducem în linie dreaptă cel mai important proiect pentru Valea Ilvelor, asfaltarea Drumului Județean 172D,Josenii Bargaului-Strâmba-Ilva Mică-Lunca Ilvei. În același timp, împreună cu Primaria Lunca Ilvei derulăm proiecte în valoare de 18 milioane de euro! Acest titlu, pe care îl apreciez foarte mult, vreau să îl dedic colegilor mei din Consiliul Județean, alături de care am inițiat și concretizat aceste proiecte!

Vreau să îi mulțumesc prietenului meu Flaviu Lupșan și frumoasei comunități din Lunca Ilvei pentru această onoare!”

radu-4-1024x682

radu-2-1-1024x682

Gudurăii din P.N.L sau cum reușește Radu Moldovan să confiște tot ce înseamnă investiții pe județ!

La nivelul imaginii, astfel de gesturi ale primarilor PNL care se gudură pe lângă Radu Moldovan duc în derizoriu ideea de opoziție. Șeful PSD confiscă tot ce se poate pe partea de investiții, chiar dacă proiectele aparțin primăriilor respective sau pur și simpu NU intră în atribuțiile sale ( cum este cazul Drumurilor Naționale 17 C și D).

Este memorabil momentul când Vasile Slași i-a dat o pâine-cadou lui Radu Moldovan, gest criticat în interiorul PNL. De menționat că Silași este secretarul filialei județene a PNL și numărul 2 în organizație.

La fel sunt situațiile în care consilierii județeni devin penibili și îl felicită pe Moldovan pentru faptul că există (cum a fost în cazul lui Neia Lăcătuș) sau preferă un non-combat de mai bine de 6 ani (cum e în cazul lui Vasile Marc, Ioan Mureșan, Doris Moldovan, Neia Lăcătuș, Monica Pop, Eugen Curteanu, Florin Moldovan, Gheorghe Scuturici – consilieri aleși pe listele PNL, dar care NU-s în stare să facă opoziție PSD-ului ).

vasile-silasi-1-501x400

PNL-iștii “GUDURĂI” așteaptă alegerile, ca să mai facă un BLAT de 4 ani cu PSD-ul lui Radu Moldovan!

Extrem de abil, Radu Moldovan și-a făcut mai mulți prieteni în interiorul PNL, prin faptul că NU i-a dat afară din cadrul anumitor instituții sau i-a ajutat cu diverse proiecte. Aceste șmecherii reprezintă un mod subtil de a-și desființa opoziția care NU se regăsește în jurul unui ider și care îi ridică osanale șefului PSD,  care în primul mandat de președinte al Consiliului Județean NU a avut niciun proiect major (doar a panglicat ce a realizat fosta administrație), iar în al II-lea mandat doar ține din scurt primarii pe baza fondurilor alocate de primării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cu “prietenii” ramificate în PNL, Radu Moldovan va obține lejer cele 16 voturi necesare din partea consilierilor de listă,  ca să mai prindă un mandat de președinte! La fel va fi și pentru primarii PSD să obțină majoritatea în Consiliile Locale, cu girul PNL-iștilor de pe comune, care ar trebui să facă opoziție.

În plus de asta urmează 2 ani de foc, cu alegeri din șase-n șase luni: europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare unde fiecare membru al opoziției va juca un rol important în strângerea de voturi sau în traficarea de voturi în favoarea PSD! Un lucru e cert: opoziția are de suferit și e o criză de lideri, care să controleze și să impulsioneze organizația, în fața uni tăvălug propagandistic, cum este PSD-ul!

Pe acest fond, gafele primarilor aleși de electoratul PNL sunt la ordinea zilei și perfect justificbile, cât timp NU se creează măcar ideea unei alternative viabile!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here