Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Ziarul de Bacau : Recensământul găștilor de cartier.

Ziarul de Bacau : Recensământul găștilor de cartier.

103
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Poliția Bacău a mers „după blocuri” și a dat peste 115 golani

Peste 90 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii băcăuani în cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 14-15 iulie, pentru siguranța și liniștea cetățenilor din județ. Numărul celor care „atârnă” la colț de bloc și îi aduc la exasperare pe locatari cu acțiunile ilegale este în creștere.
razie
Ca urmare a stărilor de disconfort identificate pe raza de competență a secțiilor de poliție din municipiul Bacău, 58 de polițiști, 30 de jandarmi și 8 polițiști locali au acționat în sistem integrat pe linia prevenirii faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, se arată, într-un comunicat de presă.

În cadrul acțiunii au fost identificați 145 de tineri dintre care 115 constituiți în grupuri tip „colţ de stradă ”, „colţ de bloc” sau „găşti de cartier”. Au fost legitimați un număr de 106 tineri , iar 12 persoane care nu-și justificau prezența pe raza municipiului Bacău au fost conduse la sediul subunităților de poliție.

Un număr de 9 minori cu vârsta sub 14 ani au fost redați familiei. Un număr de 2 minori au fost încredințați centrelor de asistență socială de unde plecaseră fără aprobare.

Cu ocazia acțiunilor au fost aplicate un număr de 93 de sancțiuni contravenționale din care: 27 aplicate unor persoane pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice; 24 aplicate unor persoane pentru constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul săvârșirii de acţiuni ilicite vizând tulburarea ordinii și liniștii publice; 9 sancțiuni aplicate unor vânzători/administratori de localuri pentru servirea cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor.

Conform polițiștilor, 5 sancțiuni au fost aplicate unor persoane pentru refuzul de a da relaţii în vederea stabilirii identităţii sau de a se legitima cu actul de identitate; 9 unor persoane pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00; 3 unor persoane pentru provocarea ori participarea efectivă la tulburarea liniștii, în locuri sau localuri publice; 1 sancțiune aplicată unei persoane pentru îndemnul minorilor la săvârşirea de contravenţii.

De asemenea, s-au dat 4 sancțiuni unor persoane pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene; 9 sancțiuni părinților pentru lipsa de supraveghere a minorului;  2 proprietarilor de câini agresivi pentru neluarea măsurilor de supraveghere.

„Astfel de acțiuni vor continua bilunar până la eliminarea stărilor de disconfort din comunitate. Persoanele identificate vor fi monitorizate de către polițiștii de proximitate iar locurile și stările de disconfort identificate vor fi date în consemn patrulelor de siguranță publică”, se mai precizează în comunicat.

Acțiunea a fost coordonată de către conducerea Poliției Municipiului Bacău.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here