Ziua de Constanta : O fetiţă de cinci ani, atacată în Constanţa de un maidanez.

  64
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   Tatăl copilei şi-a făcut singur dreptate. Judecătorii l-au condamnat


  Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe bărbat la şase luni de închisoare. Ulterior, magistraţii au revenit asupra deciziei şi au renunţat la aplicarea pedepsei de şase luni, pe care au înlocuit-o cu un avertisment

  A iubi orice suflet, oricât de mare sau de mic, vine absolut natural pentru unii oameni, iar animalele de companie, fie ei câini, pisici ori purceluşi de Guineea, adesea devin direct aproape membri ai familiei pentru astfel de oameni. Dar ce ne facem atunci când la mijloc mai este şi un copil sau, chiar mai rău, bunăstarea celui din urmă? În mod normal, crescuţi cum trebuie şi unul, şi celălalt, nu ar trebui să existe probleme, iar un copil crescut fără teama aceea de căţei nu ar trebui să aibă vreo problemă cu patrupedele. Şi totuşi, există şi excepţii şi situaţii-limită în care, oricât te-ai strădui, nu poţi împăca şi capra, şi varza şi trebuie să alegi între binele copilului ori binele căţelului. Iar astfel de situaţii se petrec cel mai adesea, cel puţin la noi, din cauza proastei gestionări a situaţiei animalelor fără stăpân.

  Dincolo de această constatare însă, ce ne facem noi, ca părinţi, dacă avem de ales, într-o fracţiune de secundă, între binele micuţului ori al căţelului, cum procedăm într-un caz de acest gen? Într-o astfel de criză s-a aflat un constănţean, pus mai degrabă în faţa faptului împlinit în momentul în care un câine comunitar i-a atacat copilul.

  În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, la data de 30 iunie 2014, bărbatul a provocat răni unui câine comunitar, lovindu-l cu un topor, după ce animalul s-a repezit la fiica lui.

  Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că inculpatul locuieşte într-un imobil cu curte, situat în municipiul Constanţa. „În imediata apropiere se află un bloc, iar unii dintre locatarii acestui bloc îngrijesc un câine maidanez, de talie mijlocie, de culoare alb cu negru. Animalul nu beneficiază de un spaţiu special amenajat, fiind lăsat liber pe stradă. În seara zilei de 30 iunie 2014, fiica inculpatului, în vârstă de cinci ani, a părăsit curtea casei şi se afla în spatele blocului, împreună cu un alt copil, care era supravegheat de bunicul său“, conform magistraţilor.

  Animalul nu a muşcat-o pe fată

  Anchetatorii mai arată că cei doi copii se jucau cu o minge, care, la un moment dat, a ajuns lângă un autoturism parcat pe marginea drumului. Fetiţa a alergat spre minge, moment în care de sub maşină a ieşit câinele mai sus amintit şi s-a repezit la copilă. Animalul nu a muşcat-o pe fată, dar ea s-a speriat şi a plecat plângând în curtea casei sale.

  Câinele, cu gâtul tăiat

  La scurt timp, inculpatul – tatăl fetiţei – a ieşit din curtea casei sale, revoltat că fiica lui a fost atacată de câine. În mână avea un topor, cu care s-a îndreptat către câinele comunitar, care se afla în apropierea intrării în bloc. Speriat, patrupedul s-a refugiat în scara blocului, dar inculpatul l-a urmărit, urcând după animal, până la etajul al treilea, unde l-a prins şi l-a lovit cu toporul. Câinelui i-a fost provocată o plagă de 7-8 centimetri în zona gâtului şi alta de aproape trei centimetri în zona arcadei stângi. Toată scena a durat aproape cinci minute, iar după ce inculpatul a părăsit zona, câinele a fost dus la un cabinet veterinar.

  În timpul urmăririi penale, mai mulţi locatari ai blocului în care a fost lovit câinele cu toporul au confirmat că l-au văzut pe inculpat coborând în grabă scările, exprimându-şi într-un mod agresiv nemulţumirea şi aducând injurii atât la adresa animalului, cât şi la adresa celor care îngrijesc câinele respectiv.

  A recunoscut totul

  Cazul a ajuns în atenţia procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care au dispus trimiterea în judecată a bărbatului, pentru „provocare de suferinţe fizice şi psihice, prin orice mijloace, unui animal“. În faţa magistraţilor, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a declarat că a acţionat sub imperiul furiei provocate de faptul că fiica sa a fost aproape să fie muşcată de câinele comunitar.

  Condamnat la şase luni de închisoare, iniţial

  Raportat la cele mai sus precizate, dar şi la faptul că cel în cauză se află la primul contact cu legea penală, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cazului, a decis condamnarea individului la pedeapsa de şase luni de închisoare. Ulterior, magistraţii au revenit asupra deciziei şi au renunţat la aplicarea pedepsei de şase luni, pe care au înlocuit-o cu un avertisment şi l-au atenţionat pe inculpat cu privire la conduita sa viitoare. Mai mult decât atât, instanţa a respins cererea procurorilor de aplicare a pedepsei complementare constând în interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la cinci ani.

  Procesul continuă

  Nemulţumiţi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia mai sus precizată la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here