Acasă Colţul specialistului Sanatate Observator de Constanta : Cât câştigă cel mai bine plătit angajat al...

Observator de Constanta : Cât câştigă cel mai bine plătit angajat al Spitalului Judeţean Constanţa?

152
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Intens dezbătute de pe parcursul anului trecut de sindicate, asociaţii profesionale şi Guvern, salariile din sectorul sanitar cresc, de la 1 ianuarie 2017 cu 15%. Vorbim despre creşterea salariului de bază, de care vor beneficia şi angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate, precum şi cei din asistenţa socială, nu doar din unităţile sanitare.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa este una din foarte puţinele instituţii publice sanitare constănţene care respectă un Ordin de ministru emis încă din 2010 şi care obligă toate structurile din subordine să prezinte salariile nete ale personalului. Astfel, lună de lună, oricine are curiozitatea să afle ce salarii au încasat medicii, conducerea, asistentele, infirmierele ori paznicii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ pot consula site-ul spitalulconstanta.ro, unde găsesc respectivele informaţii.

Cea mai recentă informare prezintă salariile nete încasate de către cei 2.806 angajaţi ai spitalului în luna decembrie 2016. Astfel, putem constata că diferenţele de venituri între salariaţii cu studii medii şi superioare, dar şi între medici, în funcţie de specializare şi numărul de gărzi lucrate într-o lună, sunt colosale.

Cele mai mici salarii le-au încasat muncitorii necalificaţi, care au avut între 1.105 şi 2.084 de lei, în timp ce un muncitor calificat – fochist – a primit pe decembrie 2.618 lei.

La asistenţii medicali, diferenţele sunt şi mai mari. Un asistent medical debutant, de exemplu, a fost recompensat pentru munca prestată în ultima lună a anului trecut cu 1.313 lei, dar au existat funcţii similare, plătite cu 2.844 lei. Cea mai mare leafă încasată de un angajat cu funcţia de asistent medical principal la SCJU a fost de 8.023 lei, iar alte câteva zeci au primit peste 4.000 lei.

Printre salariaţii spitalului cu cele mai mari venituri se numără cercetătorii ştiinţifici, care primesc între 8.732 lei şi 13.266 lei, în vreme ce chimiştii au între 5.747 lei şi 7.258 lei.

În ceea ce priveşte echipa de conducere a unităţii medicale, directorul financiar-contabil a încasat în decembrie 7.681 lei, cel de îngrijiri medicale, 5.092 lei, iar directorul medical, 7.736 lei. Managerul spitalului a avut o leafă de 7.428 lei.

La medici, diferenţele sunt, de asemenea mari: dacă un rezident de anul I primeşte între 1.470 lei şi 4.589 lei, la medicii primari, salariile ajung până la 18.150 lei, care este, de altfel, şi cel mai mare venit pe întreaga unitate spitalicească. Există 14 medici primari care în luna decembrie au primit peste 10.000 lei leafă. Şi la medicii şefi – care sunt toţi medici primari- diferenţele sunt semnificative: între 3.130 şi 14.372 lei

De la 1 ianuarie 2017, salariile în întregul sistem sanitar cresc cu 15%, ceea ce înseamnă venituri mai mari şi pentru angajaţii Spitalului Judeţean, dar informaţiile referitoare la veniturile primite vor fi făcute publice abia la mijlocul lunii februarie.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here