Botosaneanul : Concurs după chipul și asemănarea veșnicului director din curtea Primăriei

  192
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Zvonurile care au răzbătut adesea printre ușile instituțiilor publice în momentul în care o anumită persoană trebuie să promoveze un anume concurs, prind contur cumva cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut în curtea Primăriei Botoșani.

  Pentru a se oferi siguranță și certitudine că are postul asigurat, principalului candidat i se deschide calea prin introducerea unui criteriu de participare pe care, potențialii contracandidați nu îl au.

  Touché!

   

  Asta s-ar fi petrecut și la SC Locativa SA unde postul de director general al lui Cătălin Flutur a fost scos la concurs.

  Pe muțește spun unii care ar fi vrut să participe la acest concurs și care au aflat de el exact la momentul în care instanța a solicitat să se facă dovada calității de reprezentant a directorului general.

   

  Examenul a avut loc undeva spre finele lunii octombrie, iar unic candidat a fost Florinel Gornea, veșnicul șef de la Locativa care însă nu își amintește exact când a bifat acest salt pe hârtie din cariera sa.

   

  ”Nu mai știu data exactă. Nu am avut contracandidați, a fost dat pe site, cu tematică cu tot”,
  au fost singurele cuvinte rostite de Florinel Gornea.

   

  Cel puțin două persoane din cadrul societății ar fi vrut să se înscrie la acest concurs.

  Iar una dintre acestea este juristul societății.

   

  ”Ideea este că de înscris la concurs, ne-am fi înscris poate mai mulți, dar chiar dacă am fi făcut acest lucru, nu aveam nici o șansă pentru că una din condiții se referea la faptul că ar trebui să avem MINim 10 ani de experiență în managementul unor societăți care au ca obiect de activitate închirierile de spații comerciale și apartamente”,

  Cezar Nicuță, jurist Locativa SA

   

  Adevărat. Iată una dintre cerințe:

   

  ”experienţă de minim 10(zece) ani în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice profitabile ori societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate principal al S.C. LOCATIVA SA Botoşani”

   

  Cezar Nicuță a continuat și a spus că…

   

  ”Singurii din oraș dacă stăm bine și ne gândim, care îndeplinesc această condiție sunt actualul primar Flutur și Gornea”

   

  …și ca atare

   

  ”Mă gândesc pe viitor să atac la instanță concursul, să vedem ce o să spună instanța de criteriile de participare”.
  Concursul a fost organizat de Consiliul de Administrație al societății, structură al cărui președinte nu înțelege nemulțumirile iscate.

   

  ”Am respectat litera legii, ce spune legea s-a respectat mot a mot. Ce înseamnă că nu au ajuns informațiile la ei. Trebuia să mă duc la fiecare să duc anunțul din ziarul în care s-a dat? Nu înțeleg asta, chiar nu pricep”,

  Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

   

  Iar anunțul a fost făcut public, continuă Gheorghiu, pe site-ul Locativa precum și în Ziarul Financiar și Capital, publicații naționale.

  Președintele CA-ului de la Locativa a găsit o explicație și pentru condiția oarecum dicriminatorie și care ar favoriza anumite persoane.

   

  ”Ca să poți conduce o societate comercială, indiferent că e privată sau de stat cum e Locativa, trebuie o experiență managerială. De ce s-ar supăra careva? Nu poți un absolvent de facultate să-l pui imediat pe funcția de conducător. Aici intervine intervine și experiența, e foarte mult de lucrat cu oamenii și vă dați seama că nu toți chiriașii de la Locativa sunt cu studii superioare. Trebuie să știi să te pliezi pe fiecare segment de om pe fiecare segment de om”,

  Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA

   

  Unde dai și unde crapă

   

  Surpriză, cel puțin pentru moment, mai ales că PSD-iștii sunt majoritari în plenul local, postul de director adjunct dispare din organigrama societății. Și culmea, șefii de la Locativa au fost inspirați tocmai de Costică Macaleți care a vrut mai puțini directori la propriile societăți, dar a fost ulterior prea ocupat pentru a-i mai cerne.

   

  ”Tot a apărut și dl. președinte Macaleți că sunt o mulțime de șefi la societățile astea subordonate ori CL, ori CJ. Am considerat că la 50 de oameni în momentul de față nu este nevoie de director adjunct, pentru că o singură persoană este capabilă să coordoneze activitatea. Cu experiența lui, pe care o are dl. Gornea, care are peste 30 de ani de activitate”,

  Costin Mihail Gheorghiu, președinte CA Locativa SA
  Anul acesta când se va întruni Consiliul de Administrație se va decide dacă se desființează postul de director adjunct de la Locativa.

  Cea mai originală urare de la Primărie dinaintea Paștelui : În politică să obțineți ceea ce meritați! – VIDEO

   


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here