Acasă politica
161
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Reacția lui Liviu Dragnea după victoria din Camera Deputaților: ‘Prevenția este normalitatea, nu sancționarea’

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD
Liderul PSD Liviu Dragnea salută decizia Camerei Deputaților, care a adoptat miercuri, cu 177 voturi “pentru” și 26 “împotrivă”, proiectul legii prevenirii. Legea prevenției este o lege promisă și asumată de Liviu Dragnea și de PSD din timpul campaniei.

„Prevenția este normalitatea, nu sancționarea! Așa cum am promis, de astăzi avem Legea prin care organele de control ale statului au obligația de a preveni mai întâi și apoi de a sancționa.”, scrie Dragnea, pe Facebook.

Un fost ministru din Guvernul Cioloș, atac fără PRECEDENT la adresa lui Dragnea și Tăriceanu: ‘Pentru derbedeul prost este absolut necesar să fie și mândru’

Proiectul reglementează unele instrumente care trebuie să asigure prevenirea săvârșirii de contravenții.

“În acest sens, autoritățile/instituțiile publice cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor au stabilite ca atribuții informarea, instruirea și îndrumarea publicului, precum și obligația de a aplica, în cazul săvârșirii anumitor fapte contravenționale, sancțiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligațiilor legale. Proiectul de act normativ are ca scop intensificarea funcției preventive a controlului, precum și asigurarea securității juridice, în condițiile creșterii cantitative a legislației și apariției unor noi domenii de reglementare”, se arată în expunerea de motive.

Comisiile juridică și de buget de la Camera Deputaților au decis, luni, modificarea proiectului legii prevenirii săvârșirii de contravenții, astfel încât regimul contravențiilor care intră sub incidența acestui act normativ va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern.

Acest amendament a fost propus de Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Proiectul de lege prevede că toate autoritățile, instituțiile cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor vor avea obligația ca în trei luni de la intrarea în vigoare a acestei legi să elaboreze și să difuzeze materiale documentare și ghiduri și să aloce pe pagina de internet secțiuni speciale dedicate informării publice privind legislația în vigoare, drepturile și obligațiile în desfășurarea activităților de constatare a contravențiilor și de aplicare a sancțiunilor.

Aceste autorități cu atribuții de control vor avea obligația să îndrume persoanele interesate în vederea aplicării corecte și unitare a prevederilor legale, urmând să afișeze pe site-urile proprii spețele cu frecvență ridicată și soluțiile de îndrumare în aceste cazuri.

De asemenea, autoritatea administrației publice centrale cu atribuții de coordonare la nivel național a domeniului mediului de afaceri va avea obligația ca în termen de șase luni să creeze un portal dedicat informării.

În cazul constatării săvârșirii uneia dintre contravențiile prevăzute în dispozițiile legale, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenției prin care se aplică sancțiunea avertismentului și la care anexează un plan de remediere, cu respectarea prevederilor prezentei legi. În această situație nu se aplică sancțiuni contravenționale complementare.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here