Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Abuzuri ale reprezentantilor fiscului , in opinia ...

Abuzuri ale reprezentantilor fiscului , in opinia cititorilor

502
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

IN perioada 2000 – dec. 2004 am fost director al SC Danoralex SRL Bacau , din ian 2010 , am fost reprezentant al societatii , in baza unei procure notariale in litigiul cu AFP Bacau si functionarii sai publici.Din oct.2014 , in urma hotararirii administratorului statutar de a cere insolventa , reprezint societatea ca administrator special.

Decizia de a cere insolventa , a fost luata , ca urmare a abuzurilor si presiunilor lui Badioiu , Acrasmaritei ( omul de legatura a lui Badioiu , asa zis afacerist ), a functionarilor publici Craiu,Valcu,Manea,Papadie , cat si a celor care ar fi trebuit sa reprezinte justitia.

Pentru ca din dec.2004 , societatea nu a mai avut activitate , in ian .2010 am solicitat AFP-ului , o fisa a platitorului.Atunci mi s-a adus la cunostinta ca pe rolul Tribunalului Bacau , exista o cerere de deschidere a procedurii insolventei.Nu aveam cunostinta de acest lucru , pentru ca fisel aratau ca nu am datorii la AFP ,ci din contra am de recuperate 75.872 lei. Am solicitat copie a referatului care a stat la baza deschiderii insolventei , repunand pe rol acest process , pentru necitare.Cererea insolventei din 2009 , a fost transmisa la o adresa din 2003 , referatul din 2009 era la o alta adresa , cu toate ca din 2003 , sediul societatii era schimbat in mod legal , si anuntate toate forurile competente.

Am mers la sediul AFP , la Valcu Catalina cu acte contabile , cat si cu o expertiza extrajudiciara si am demonstrate ca suma ceruta pentru deschiderea insolventei ( 56168 lei )era nereala , suma reala fiind de 1929 lei , suma care provenea din 2001 , dar care era prescrisa.Valcu si Papadie m-au chemat din nou la sediul AFP au trecut la amenintari pentru a ma oblige sa trec in actele contabile ale societatii datele din fisa platitorului , date care erau eronate.

In acest caz de neconcordanta fisa platitorului necorespunzand cu actele contabile ale societatii , acestia trebuiau sa procedeze la Inspectie Fiscala.

Conform art.84 (1) CPF ,privind corectarea erorilor materiale si pentru neconcordanta din fisa platitorului , am depus la AFP –Cerere de corectii materiale – in baza MEF nr.179/2007.

Nu s-a luat nici o masura impusa de CPF si s-a continuat cu datele eronate din fisa platitorului.

Mi se resping cererile de corectie si fara sa se efectueze Inspectie fiscala , angajatii AFP emit decizia 110180/2010 , decizie care ADUCE NOI OBLIGATII DE PLATA.Am facut contestatie , la care mi s-a raspuns ca se anuleaza acea decizie , dar dupa o luna , respective 31.03.2010 , primim alta decizie de corectie nr.110441,pe care iarasi o contestam.Abuzul insa continua , aceste decizii neavand temei legal , deoarece CPF nu prevede Stabilirea de noi creante fiscale in baza art.48 ci numai indreptarea erorilor materiale.

Atat deciziile de corectie , cat si deciziile de solutionare (nr.248/2010 si 340/2012 ) au fost trecute date eronate , cu atat mai mult si prescrise.Pentru aflarea realitatii , in dosarele din instanta sau admis expertize judiciare , cu obiective clare , concluzia fiind una singura din partea celor 4 experti , sumele cerute de AFP sunt nereale , fiind mult mai mici decat cele aratate in fisa platitorului , dar sunt si prescrise , ele provenind din 2001.Concluziile expertilor au fost clare : Societatea nu are datorii la stat.

In toata lupta de a remedia litigiul ( plangeri penale, reclamatii Ministerul Finantelor etc . ) acesti functionary publici induc in eroare organele de cercetare , confundand in mod voit BAZA de IMPOZITARE (2001) cu ACTUL ADMINISTRATIV FISCAL (deciziile din 2010 ).

Mentionez ca in perioada 2001- 2010 , nu s-a efectuat nici un fel de control la societate .

Deciziile de corectie si solutionare au fost emise cu incalcarea unei conditii de valabilitate , respective incalcarea competentei de solutionare a organului fiscal si cu incalcarea normelor privind conditiile de compatibilitate a functionarilor publici.Cei carea au emis actul administrative fiscal rezolva si contestatia la acelasi act.

Din 2004 pana in ian.2010 , societatea nu a avut fapte de comert generatoare de TVA sau Profit.

Incep procesele , expertizele din dosare sunt in favoarea societatii , castigam la Tribunalul Bacau si cererea insolventei cat si anularea deciziilor emise.

In timpul acestui litigiu , le-am cunoscut pe Badioiu , prima data , intalnindu-ne in biroul AFP unde am demonstrat cu documente ca avem dreptate , la discutii participand si unul din cei 4 experti contabili : Stanciu Ioan , care prezinta expertiza si demonstreaza ca nu avem de plata nici un leu.Se semneaza un PV in care Badioiu specifica ca nu are nici un fel de obiectiuni.

Ulterior l-am intalnit pe Badioiu la diverse evenimente ale unor persoane publice , oameni de afacerii etc., din Bacau.Am fost prezentati ca fiind administratorii unui iaz de peste , iar Badioiu a fost foarte interesat , urmarea fiind cerere de pastrav curatat , pus in pachete ,ridicat de Badioiu ,de multe ori venind chiar cu masina institutiei, alte ori se intalnea cu sotul meu in diverse parcari , sau trimitea diverse personae (Tinu Augustin , Acrasmaritei N. ,varul lui, Emi ) pentru a ridica pachetul.Solicita peste dupa cum avea petreceri (zi de nastere ) , proaspat sau afumat.

Dupa aflarea sentintei din dosarul 7809/110/2010 , merg la biroul lui Badioiu ,din cadrul AFP , dupa o intelegere in prealabil si se discuta problema dosarului , faptul ca am castigat si stergerea datoriilor din fisa platitorului.La acel moment nu primisem inca motivarea instantei (iunie 2011).Acesta mi-a spus sa asteptam sentinta si apoi va proceda la stingerea datoriilor.In aceiasi perioada ,inainte de primirea sentintei , acesta vine intr-o duminica , la ora pranzului , neanuntat ca in celelalte cazuri,il contacteaza telefhonic pe sotul meu spunandu-i ca este la poarta cu familia si ar vrea sa discute cu el. La acel moment se afla in curte la masa care ne-am asezat ,eu , sotul meu , fam.Badioiu si un vecin Vasiliu Costel. Badioiu care se afla langa sotul meu incepe sa discute de procese si de sentinta data de tribunal , spunandu-I ca chiar daca avem expertize si totul este in favoarea noastra ,daca va face recurs va castiga deoarece are oamenii lui la Curtea de Apel , dar contra sumei de 10.000 euro nu va face acest lucru.Atat eu cat si sotul meu , am refuzat aceasta plata si i-am explicat ca nu am de ce sad au banii astia pentru ca am dreptate. Dupa trei sferturi de ora , timp in care a stat la masa cu noi , a baut si a mancat , nu s-a mai discutat acest subiect , acesta cere cateva kg. de peste si pleaca ,spunand sa ne mai gandim.

Din acel moment nu a mai luat legatura cu noi , dar continua sa vina sa ia peste Acrasmaritei N. , afacerist din Bacau si sponsor a lui Badioiu .In una din zile acesta vine si ne explica ca a consultat dosarul societatii , in biroul lui Badioiu , si ne propune pentru a scapa sa ii vindem bunurile societatii la prêt dublu , ca pe urma se scoate el din rambursarea de TVA , ca ne invata apoi sa inchidem firma , fiind prieten bun cu Badioiu si Codrut Olaru.Acesta se lauda ca a fost in China si Germania cu cei doi.Stiam de relatia dintre Badioiu si Acrasmaritei , pentru ca il intalneam foarte des in birou la Badioiu , Badioiu fiind sponsorizat de acest Acrasmaritei (concedii,masini).

Pentru ca Badioiu nu primea nici un raspuns din partea noastra , acesta il trimite pe Acrasmaritei dupa peste , incepand iar sa specifice ca fara sponsorizare nu merge nimic ,dand exemplu o cunostinta comuna – Irimia Viorel ,care a fost retinut pentru o zi pentru faptul ca nu a cotizat cu 50.000 de euro,bani care ar fi mers la personae influente.

Primim sentinta si merg la AFP , in birou la Badioiu pentru a prezenta documentul si a remedia greseala din fisa.Acesta are insa o alta atitudine decat de obicei si spune ca nu mai poate efectua remedierea pentru ca sunt nominalizati in sentinta pentru neglijenta si ca va face recurs.Aceasta a fost ultima discutie cu el.

La recurs imi angajez un avocat – Pruteanu Alexandru .Cu cateva zile inainte de proces merg la biroul acsetuia pentru discutii despre proces , insa acesta imi spune ca mai bine ne-am gasi un lichidator , ca o sa pierdem procesul si nu poate sa imi spuna mai mult de atat.Timp de patru termene acesta imi cere sa ma prezint eu ,cu diverse cereri de neprezentare a aparatorului , pana intr-un final cand se ia decizia de admitere a recursului. AFP.Mentionez ca sotia lui Pruteanu era judecator la acea instanta (nu in procesul meu) , si a fost atentionat ca degeaba se prezinta ca oricum vom pierde procesul.

In una din plangerile penale unde anchetator era Andone Crenguta , aceasta recunoaste ca avem dreptate , si ca e clara decizia ei , dar respinge plangerea ca nefondata.Stiam insa de grupuri din care facea parte si And one Crenguta si Badioiu.

Ii solicit acesteia completarea plangerii cu alte documente dar aceasta refuza , spunand ca sunt suficiente.La insistentele mele aceasta imi da un punct de intalnire intr-o parcare a unui supermarchet din zona garii Bacau.Imi ia documentele si pleaca spunand ca de maine intra in concediu.In acel moment nu era data inca sentinta Curtii de Apel si aceasta imi propune sa asteptam decizia curtii.Am specificat ca acesta este un dosar penal si nu are legatura cu partea civila.

Dupa decizia Curtii , fiind lucru judecat , pierd si celelate procese ,chiar daca dupa 5 ani castigasem falimentul .

In acest moment mai am o singura cale de a schimba situatia , respectiv , o plangere penala . Dar un bun avocat din Bacau ne-a transmis , ca s-a judecat gresit si plangerile penale nu o sa ne rezolve situatia , pentru ca nu vom gasi nici un organ de cercetare penala si nici un procuror care sa fie impotriva celor de la AFP .

Daca aveti intrebari , va raspund oricand.Poate am omis sau nu intelegeti ceva.

Ar mai fi multe de spus dar cred ca o sa va lamuriti din ce am scris.

Gabriela  Prisacaru

Email : [email protected]

tel. 0753.564.112

 


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here