Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii actualmm.ro : PRĂPĂD ÎN MARAMUREȘ

actualmm.ro : PRĂPĂD ÎN MARAMUREȘ

191
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 – Drumuri și poduri distruse de torente, case inundate și alunecări de teren. 10 localități afectate

PRĂPĂD ÎN MARAMUREȘ Precipitațiile abundente căzute în județul Maramureș au provocat pagube pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale (Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Ulmeni, Satulung, Dragomirești).

Torenții formați pe versanți au transportat aluviuni (mâl, pietriș, bolovani etc.) care au colmatat si blocat secțiuni de scurgere pe cursuri de apă. Șuvoaiele de apă formate pe cursurile unor văi și pâraie s-au revărsat și au produs pagube la nivelul a cinci unități administrativ teritoriale, respectiv 10 localități.

Au fost afectate de inundații 46 gospodării, cinci subsoluri, distruse două anexe gospodărești, respectiv inundate 21 anexe gospodărești, 4,3 km de drum județean, două poduri, 22 podețe, 32,2 km de străzi și ulițe, 19 km de drumuri agricole, 35 hectare de teren arabil, 6,2 hectare de pășuni și fânațe, o rețea de alimentare cu apă pe o distanță de 100 de metri, 1,5 km de drum forestier, un stâlp amplasat din rețeaua de energie electrică amplasat în zona unei alunecări de teren, o priză de apă blocată cu bolovani și material aluvionar. De asemenea, au fost colmatate șase fântâni. În Vișeu de Jos viitura a distrus un pod. Aproximativ 50 de gospodării, respectiv 60 de persoane din zona afectată de viitură au acces pe o punte pietonală amplasată în zonă.

”Nu avem victime sau persoane rănite, urmare a inundațiilor produse pe raza județului nostru. Am solicitat de la primirea avertizărilor hidrometeorologice președinților comitetelor locale pentru situații de urgență să fie pregătiți să intervină eficient în sprijinul populației cu personal și mijloace tehnice, conform legislației în domeniul managementului situațiilor de urgență, pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Toți consumatorii din județ sunt alimentați cu energie electrică”, a declarat președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă, comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile Vișeu de Jos, Ulmeni, Satulung, Săliștea de Sus au acționat cu personal și utilaje ( buldoexcavatoare, excavatoare), autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din subsolurile și curțile gospodăriilor, îndepărtarea materialului aluvionar adus de viituri pe drumul județean DJ 108E, drumuri comunale, străzi, ulițe. S-a intervenit pentru decolmatarea prizei de apă și refacerea podului distrus de revărsarea apelor în Vișeu de Jos.

Situația evoluției hidrometeorologice în județ este monitorizată de către dispeceratele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș și Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș.

Informații furnizate de CJSU Maramureș


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here