Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Adevărul despre apa alcalină – minciuna vie

Adevărul despre apa alcalină – minciuna vie

1104
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

de Mucegai

MUTAGEN WATERS

Adevărul este că apa așa cum este prezentată în reclame Kangen, Hunza, Zen și altele, nu există. Această apă pretinsă pură dar ionizată prin electroliză este o minciună.
Electroliza apei nu este eficientă fără aditivi, iar dacă are așa ceva în ea, apa nu mai este pură. Consumul acestei ape cu greu poate induce mai mult decât o stare de greață. Da, apa alcalină este scârboasă, cine a gustat știe că are iz de șprot afumat. Prost afumat, mai exact.
Mistificarea rezidă în alăturarea termenilor: apă pură, alcalină, ionizată, obținută prin electroliză.
Contradicția este evidentă celor care n-au petrecut orele de chimie în parcul sau barul de lângă liceu. Dar tot la fel de evident este că o bună parte dintre aceiași chiulangii n-ar pune gura pe apa ionizată când pe lume există atâta bere!
Apa pură nu conduce curentul electric aproape deloc. Cantitățile de ioni H+ și OH- eventual formate în vecinătatea electrozilor de semn opus ar fi neglijabile. Prin definiție electroliza presupune “ruperea” unei substanțe sub efectul curentului electric, dar e obligatorie prezența unor electroliți. Apa pură nu conține electroliți. De asta a făcut-o mama laborator taman la mijlocul scalei pH, adică 7. Și dacă nu conține electroliți, nu poate fi ionizată. Punct.
A, unele aparate minune au nevoie sare?! Sarea – NaCl, iată substanța ce transformă apa într-o soluție bună de supus electrolizei. Și da, în acest fel poți manevra pH-ul, pentru că ai în sfârșit niște ioni de Cl- și Na+ dispuși să se plimbe.
Deci aparatele cu prețuri de la 3700 lei în sus, care cică produc apă alcalină sunt niște jucării. Dacă ții musai poți construi unul dintr-un transformator cu punte redresoare, fire și electrozi cu maxim 400 lei.
Dar de ce să cumperi, de ce să meșterești? De ce ar vrea cineva să bea apă cu pH 10, sau să se spele pe ochi cu apă cu ph 2,5? Doar pentru că spun unii că e bună, contrar cunoștințelor generale de chimie, fiziologie și a bunului simț. Tu nu vrei nimic până nu se trezesc niște șmecheri să îți spună că ai nevoie. Și încă ce nevoie, una fundamentală, nevoia de apă, esența vieții, structurată, pură, cristalină, bla bla, bla!
Ce se poate întâmpla dacă bei apă alcalină? Nimic, ea va fi imediat neutralizată de acidul gastric din stomac. Acidul gastric, compus în principal din acid clorhidric, este prezent continuu într-o anumită cantitate în stomac pe care nu îl găurește pentru că este învelit într-un gel tampon. Vrei apă alcalină, pune bicarbonat în apă, vrei apa acidă stoarce lămâie sau picură oțet în pahar. De ce mama zmeilor dacă ai arsuri la stomac să bei zoaie de baterie în loc să iei un dicarbocalm sau malox?
Ce rezultă dacă bei apă acidă? Un mare nimic ca și la apa alcalină. N-am auzit pe nimeni care să fi întinerit bând coca cola, oțet din gogoșari sau mâncând lămâi. E plin netul de prostii nemuritoare cu lămâi, dar geriatria continuă să reziste.
Echilibrul acido-bazic din organismele vii are milioane de ani de adaptare în spatele său. A fost proiectat să prelucreze nativ apa stătută din băltoace, apa de ploaie și apa de izvor toate variind ca pH între 6 și 8.
Fabulațiile de pe paginile șarlatanilor folosesc un limbaj doct dar fac din informații disparate o ciorbă de limbă. Se leagă de expresii cu iz științific despre care nu știu mare lucru dar care sună bine.
Acidoza și alcaloza sunt fenomene nedorite definite prin devieri de +/- 0,05 față de pH-ul normal al sângelui, adică 7,4. Dar atenție, trebuie ca organismul să sufere afecțiuni serioase de genul diabetului zaharat sau ne-funcționarea rinichilor, ca acest echilibru aparent delicat sa fie afectat. În realitate mecanismul tampon al carbonaților funcționează destul de robust mai ales că este susținut secundar de cel fosfatic și proteic.
Apa este într-adevăr constituentul corpului uman în proporție de 2/3 din greutate, dar de vreme ce se află deja acolo, a fost asimilată într-o formă pentru care nu trebuie să ne mai facem griji conștient. Cel puțin nu pentru mult vehiculatul parametru pH.
Vânzătorii de minciună vie ori nu știu, ori ignoră cele de mai sus. Manevrarea informației, sau a lipsei ei în scopul obținerii de foloase materiale se numește escrocherie. Pe voi nu vă revoltă deloc faptul că cineva încearcă să vă vândă, apă, aer, foc, pământ? Sunt aceste elemente ale lor de le vând?
Până la următoarea încercare de dublă monetizare a apei, vă pot oferi eu o idee. Încercați-o pe cea de la robinet, este rece, limpede, lipsită de bacterii și ați plătit-o deja. Și dacă vreți să fiți și mai siguri, folosiți un filtru.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here