Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman: ”E greu de spus dacă simt că...

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman: ”E greu de spus dacă simt că pot face mai multe decât a făcut domnul Liviu Nicolae Dragnea”

904
4
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

601222_537790569572873_5504964_nNu este reținut în a-și expune proiectele, nici nu vrea să arate cu degetul nefăcutele celui pe care l-a succedat la șefie. Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, vorbește cu drag despre activitatea pe care o prestează în slujba teleormănenilor și spune că nu vrea să ajungă în situația în care oamenii să-i bată obrazul că nu și-a respectat angajamentele, așa cum, spunem noi, i s-a întâmplat lui Liviu Dragnea după 13 ani de domnie. La nouă luni de când deține prima funcție a administrației județene din Teleorman, Adrian Gâdea a vorbit pentru Jurnalul Bucureștiului despre proiectele prioritare, despre starea județului pe care îl conduce, dar și despre viitoare colaborări în materie de administrație.

Reporter: Dacă ar fi să faceți un scurt bilanț al activității în cele nouă luni de când ați preluat funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ce realizări ați trece?

Adrian Gâdea: O întrebare bună. În campania electorală, am promis teleormănenilor, în primul rând, că voi continua proiectele domnului Liviu Nicolae Dragnea, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, dar, în același timp, voi realiza și alte proiecte pentru județ. În acest sens, am pus în funcțiune sistemul integrat de management al deșeurilor de la Mavrodin. Există în momentul de față în implementare proiectul de reabilitare al Spitalului Județean Teleorman. La sfârșitul proiectului vom avea cea mai modernă unitate sanitară din zona de sud a țării. De asemenea, am reabilitat câteva tronsoane de drum județean. Am continuat extinderea rețelelor de apă și canalizare. Pe lângă toate acestea, în paralel, mă interesează foarte mult perioada 2014-2020, o perioadă extrem de importantă pentru depunerea de proiecte. Am promis oamenilor că voi atrage cât mai multe fonduri europene în acest județ și pentru asta m-am pregătit cu o serie de proiecte, unele le-am finalizat, altele sunt în lucru. Unul dintre proiectele de amploare depuse este cel de la operatorul județean de apă-ApaServ-în care am prevăzut extinderea rețelelor de apă și canalizare din toate cele cinci orașe și municipii, în sensul că vom avea extinderea rețelelor de apă și canalizare în procent de sută la sută. Tot în acest proiect am inclus și 18 localități rurale. Am întocmit documentația pentru reabilitarea a 250 de kilometri de drum județean. Tot în perioada asta lucrăm la întocmirea documentației privind anumite proiecte pe partea de sănătate, pe partea de asistență socială și pe educație. Sigur, cu cât vom reuși să atragem mai multe fonduri europene pentru județ și cetățenii vor avea niște condiții de viață mai civilizate și, indirect, vor fi generate locuri de muncă. Nu vă ascund faptul că pentru a crea locuri de muncă în Teleorman, o problemă care este prioritară pentru mine, am avut câteva întâlniri. Am fost în Italia, unde m-am întâlnit cu o serie de oameni de afaceri, le-am prezentat oportunitățile de a investi în Teleorman, au fost receptivi la ceea ce le-am prezentat la vremea respectivă, o parte dintre cei cu care m-am întâlnit în Italia au venit în Teleorman, au văzut cum arată județul și așteptăm pentru perioada următoare niște discuții în detaliu.

R.: Veniți în cea mai importantă funcție a administrației județene după ce, 13 ani, a fost condusă de Liviu Dragnea. Simțiți că puteți face mai mult decât a realizat fostul președinte al CJ?

A.G.: E greu de spus dacă simt că pot face mai multe decât a făcut domnul Liviu Nicolae Dragnea, însă, vă pot spune că mă concentrez pentru a face cât mai multe pentru acest județ.

R.: Eu, cetățean al Teleormanului, cred că județul nu arată deloc bine. Stă prost la foarte multe capitole. Mă puteți convinge că nu este așa?

A.G.: Vă contrazic. Eu vă spun că odată cu punerea în funcțiune a Depozitului de la Mavrodin județul arată mai curat. E un proiect care va crea un mediu mai sănătos pentru noi, dar mai ales pentru generațiile viitoare. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că problema legată de infrastructură, și mă refer la reabilitarea drumurilor județene, domnul Liviu Nicolae Dragnea s-a ocupat serios de aceasta și problemele legate de infrastructură în județul Teleorman sunt cvasiinexistente. Se circulă bine în județ. Teleormanul este pe primul loc ca număr de kilometri de drum județean reabilitați în România.

R.: Cu toate acestea, Teleormanul este pe primul loc la sărăcie.

A.G.: Și crearea locurilor de muncă este o problemă și una prioritară. E greu de spus dacă județul Teleorman e pe primul loc în ceea ce privește gradul de sărăcie. Totuși, cu mici excepții, industria în Teleorman funcționează.

R.: Ce doriți să faceți cu prioritate în județul Teleorman și ce șanse de reușită sunt?

A.G.: Doresc să fac cât mai multe proiecte pentru ca cetățenii din acest județ să beneficieze de niște condiții de viață civilizate. În acest sens am depus proiecte, dar sunt și altele la care lucrăm în momentul de față. Cu cât avem o infrastructură mai bine dezvoltată, cu siguranță și investitorii vor fi atrași și vor veni în Teleorman.

R.: Ați fi deschis unei colaborări cu primăriile de sector din București, în vederea realizării de proiecte comune, cum ar fi susținerea înființării unei piețe pentru producătorii locali?

A.G.: Eu sunt deschis oricărei colaborări. În sensul ăsta, am făcut pași tot pentru perioada 2014-2020, am fost în Bulgaria, m-am întâlnit cu oficialități, cu primarul municipiului  Sviștov, am mers acolo cu o listă de proiecte pe care doresc să le implementăm ca proiecte pe transfrontalieră pentru perioada următoare, dar condiția esențială pentru a pune aceste proiecte o reprezintă identificarea unor parteneri bulgari. Primarul a fost foarte receptiv, va veni la Alexandria și vom avea o discuție pe proiectele pe care dumnealor vor să le implementeze. Suntem în discuții cu județele Dâmbovița, Giurgiu și Argeș pentru reabilitarea unor drumuri județene, în speță DJ503, care pleacă din Giurgiu, trversează județul Teleormn și merge în Dâmbovița. Vrem să facem o legătură directă între Giurgiu, Alexandria și Dâmbovița, dar suntem în discuții și cu Argeș, pentru reabilitarea DJ 504. Vrem să facem o asociere între aceste județe și împreună să depunem documentația ca cele două mari drumuri județene să fie reabilitate dintr-un capăt în celălalt și să avem aceste legături directe. Cu siguranță vor fi și alte colaborări, în funcție de ceea ce noi dorim să realizăm. Așteptăm și propuneri.

Monica Vasilescu


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 COMENTARII

 1. E adevarat , sunt destule realizari in Alexandria .Strazile arata multumitor , orasul e destul de curat , nu avem haite de caini ca in Bucuresti . Din pacate cu locurile de munca stam cam prost , iar daca ar fi sa vorbim de viata culturala , ea e sublima , darlipseste cu desavarsire in Alexandria . Poate ar fi bine sa aflam si cum sunt sprijiniti , daca sunt , copii cu rezultate deosebite in diferite domenii . E pacat ca pierdem multe talente , cu toate ca se spune despre copii ca ei ar reprezenta viitorul . Dupa preocuparile autoritatilor acest viitor va fi cam trist

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here