Acasă Stiinta & Tehnica Economie agrointel.ro : VIN NOI BANI PENTRU FERMIERII ROMÂNI !

agrointel.ro : VIN NOI BANI PENTRU FERMIERII ROMÂNI !

168
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

BANI pentru fermieri! Se vor acorda sume fixe pentru producătorii agricoli iar banii vor ajunge în conturile acestora chiar din anul 2017, la început pentru două produse agricole importante. Este vorba despre tomate și carnea de porc, care vor primi un ajutor de 3.000 respectiv, 10.000 de euro!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le promite fermierilor noi sume de bani menite să susțină produsele deficitare. Acordarea se face pe o perioadă de 8 ani la două produse dintre cele mai deficitare în balanța comercială. Programul începe în anul 2017, prin selectarea, pe baza datelor statistice a tomatelor și cărnii de porc. Scopul măsurii este reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție internă.

Oricare dintre dumneavoastră și mai mult decât noi oamenii care se întâlnesc zilnic cu produsele din piață au observat un lucru care este general valabil și extrem de neplăcut și păgubos pentru țară. Și anume în piețe sau în locurile de desfacere a produselor agricole, România din nefericire nu are reprezentarea cuvenită legată de potențialul pe care îl are țara. Ne uităm la balanța comercială și vedem că pentru multe dintre produsele piața este deficitară iar producția nu este stimulată suficient. Motic pentru care propunem un mecanism nou: acela de a genera programe în fiecare an pentru două produse noi. Aceste programe vor avea un termen de derulare de 8 ani în așa fel încât să se încastreze în preocuparea producătorului agricol acea dorință de a rezolva în mod concret producția pentru care a decis să investească”, a punctat noul șef propus pentru agricultură.

Acesta a precizat că momentan se lucrează la actul normativ prin care să se acorde bani pentru primele două produse. ”În scurt timp vom introduce actul normativ în ședință Guvern astfel încât să putem construi și bugetul pentru că o noutate este că nicio cifră din buget nu va fi susținută dacă în spate nu există un program”, a mai spus Petre Daea.

De precizat că alocarea suplimentară an de an este de 240 milioane euro iar finanțarea va fi suportată din bugetul de stat.

Cum va funcționa ajutorul pentru fermieri

Pentru produsele deficitare se acordă sprijin, dupa cum urmează:

-TOMATE: suma de 3.000 de euro pentru 1.000 mp, în condițiile cultivării de soiuri românești și realizării unei producții de 2 kg/m2, care să fie predate centrelor de colectare odată cu justificarea producției obținute și a destinației acesteia;
-CARNE DE PORC: suma de 10.000 de euro pentru un efectiv de 200 capete la îngrășat, în condițiile creșterii, îngrășării, sacrificării și livrării cantității de 20 tone carne de porc, odată cu justificarea producției şi a destinației acesteia.

Pe parcursul celor 8 ani de implentare a programului vor fi adăugate anual 8 produse noi, deficitare. Potrivit estimărilor, vor beneficia de program 40.000 de fermieri în cazul tomatelor și 12.000 de fermieri în cazul crescătorilor de porci.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here