Acasă justitie aktual24.ro : „Asta inseamna stat mafiot!”.

aktual24.ro : „Asta inseamna stat mafiot!”.

164
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Toader vrea sa o impuna pe Florea la sefia DNA prin „fals in acte publice”

Alexandra Toader, membru al CNSAS, atrage atentia ca acordarea avizului CNSAS in cazul Adinei Florea, propusa din nou la DNA de ministrul justitiei, ridica o serie de probleme de legalitate. Jurnalistul Mircea Marian considera ca avem de a face cu un „fals in acte publice”.

Intr-o nota adresata pe data de 3 ianuarie presedintelui institutiei, Constantin Buchet, Alexandra Toader sustine ca sedinta din 21 decembrie 2018, in care trebuia sa fie luata in discutie Nota de constatare, nu a mai avut loc si ca documentul (avizul de necolaborare) a fost intocmit inainte de a primi raspunsurile de la toti detinatorii de arhiva, in cazul de fata MApN, informeaza g4media.ro.

”Un alt element pe care vi-l semnalez priveste sedinta ‘de urgenta’ convocata pentru data de 21 decembrie 2018, pentru a se vota doar mentinerea adeverintei in cazul doamnei Adina Florea. Sedinta nu s-a mai tinut, in lipsa de cvorum. Cu toate acestea, publicarea pe pagina de internet a Ordinii de zi a sedintei din 21 decembrie 2018 poate crea confuzia ca membrii Colegiului s-au intrunit la respectiva data. In acest sens, consider necesara postarea pe site-ul CNSAS a unei mentiuni in dreptul Ordinii de zi a sedintei care nu a mai avut loc, care sa lamureasca acest aspect si, de asemenea, sa se specifice data pentru care se reporteaza. De asemenea, consider ca trebuie sa li se transmita tuturor membrilor Colegiului proiectul ordinii de zi din data de 21 decembrie 2018. (…)

In privinta Notei de constatare S/DI/I/1737/19.12.2018, privitoare la doamna Adina Florea – inclusa pe ordinea de zi a sedintei din 21 decembrie 2018, care nu a mai avut loc – va semnalez faptul ca a fost intocmita inainte de a primi raspunsurile de la toti detinatorii de arhiva, in cazul de fata, MApN. Acest aspect este unul de remarcat, intrucat legalitatea votului acesteia la o viitoare sedinta ar putea fi contestata. In plus, data la care s-a emis ordinea de zi (20 decembrie), este anterioara momentului emiterii avizului Directiei Juridice (21 decembrie)”, se arata in nota transmisa de Alexandra Toader.

Tudorel Toader a trimis, pe 27 decembrie, din nou propunerea ca Adina Florea sa fie numita la sefia DNA, desi fusese respinsa de presedintele Klaus Iohannis care a invocat tocmai probleme legate de avizul CNSAS.

Mircea Marian afirma ca avem de aface cu un „fals in acte publice”.

„Fals in acte publice: CNSAS i-a dat Adinei Florea, candidata mafiei pesediste la sefia DNA, adeverinta de necolaborare cu Secu desi nu se stransese cvorumul de sedinta a colegiului CNSAS si nici nu primisera raspunsul ministerului Apararii.

Cum e sa pui sefa la DNA, sa pazeasca legea, prin asemenea falsuri grosolane? Asta inseamna stat mafiot!”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Intrebat, luni, ce va face daca presedintele Iohannis va respinge din nou propunerea sa de numire a Adinei Florea la sefia DNA, ministrul Justitiei a dat de inteles ca seful statului este obligat sa o numeasca pe aceasta.

„Procedura nu s-a incheiat (…) Nimeni nu are dreptul de decizie discretionara, dincolo de Constitutie”, a afirmat Toader. Intrebat de un jurnalist daca acest lucru inseamna ca presedintele este obligat sa o numeasca pe Adina Florea, refuzata deja o data, Toader a raspuns: „Eu ma bucur ca intelegeti, chiar si mai tarziu”.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here