Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Aktual24.ro – Flirturile lui Dragnea cu chinezii nu au scapat neobservate de...

Aktual24.ro – Flirturile lui Dragnea cu chinezii nu au scapat neobservate de SUA

161
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Mesaj dur al lui Wess Mitchell : „China vrea sa submineze”

Romania este un simbol al libertatii la frontiera estica, ceea ce demonstreaza ca Romania s-a dezvoltat in regiune si a devenit un actor geopolitic important, a subliniat adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Wess Mitchell. El a tinut sa atraga atentia ca nu numai Rusia reprezinta un pericol pentru aceasta zona, ci si China.

„Rusia nu mai este singura, exista si China, influenta Chinei se extinde in zona Marii Negre, Beijingul foloseste politica diplomatica pentru a crea asocieri in politica europeana. China si Rusia vor sa intre in Est, China vrea sa submineze si Rusia vrea sa incalce. Obiectivele lor sunt politice, sociale si economice.

Mesajul strategiei de securitate americana e ca aceasta amenintare care creste trebuie luata in serios”, a spus Mitchell, intr-un discurs centrat pe pericolele pe care le reprezinta China si Rusia in regiunea de Est.

PSD si liderii acestui partid au avut numeroase intalniri cu reprezentanti de varf ai regimului politic de la Beijing. In septembrie 2017, Dragnea nu a stiut cum sa-i laude mai tare pe chinezi, la receptia de Ziua Nationala a Chinei.

„In perioada 2003-2004 guvernul Adrian Nastase a reusit sa semneze, sa realizeze cateva acorduri serioase, importante care contineau proiecte mari de investitii chineze in Romania. Zece ani de zile s-au suspendat. Guvernul condus de Victor Ponta, din care si eu am facut parte, a reluat proiectele mari de investitii, duse pana intr-o faza aproape finala. In 2016, din pacate, iar s-au suspendat. Si imi exprim speranta ca acum, dupa ce au fost reluate de actualul guvern, vom avea totusi posibilitatea ca in acest mandat sa incepem sa le vedem si finalizate. Si vorbesc aici de Centrala Nucleara de la Cernavoda, de investitiile de la Rovinari si de alte investitii”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a evidentiat ca „in Europa de Est, investitiile chineze se cifreaza la zeci de miliarde de euro”. „Poate ca a venit vremea ca si in Romania aceste investitii sa inceapa sa se faca prezente, pentru ca ajuta in mod serios la dezvoltarea noastra”, a punctat el.

Recent, ambasadorul Chinei a fost prezent chiar in judetul Teleorman, incercand astfel sa arate ca este interesat de o apropiere de Liviu Dragnea. Vizita a urmat, dupa ce, mai inainte cu trei saptamani, seful PSD, Liviu Dragnea si Viorica Dancila, amandoi originari din Teleorman, au participat la un dineu la Ambasada Chinei.

Diplomatul cinez a discutat cu oficialii teleormaneni despre posibile investitii chineze in judet.

„Liderii locali din Romania au salutat cu drag vizita ambasadorului Xu si au declarat ca judetul Teleorman are o locatie geografica excelenta si reprezinta un centru de transport pentru regiunea sudica a Romaniei, judetul avand parte de mult soare si o traditie de cultivare a legumelor, industria are o baza solida si resurse umane sunt abundente”, se arata in comunicatul Ambasadei Chinei.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here