Acasă politica aktual24.ro : Liderii UE au adoptat Declaratia de la Sibiu.

aktual24.ro : Liderii UE au adoptat Declaratia de la Sibiu.

154
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Iata cele 10 angajamente asumate, „statul de drept” are un rol central

Liderii UE au adoptat, joi, la summitul informal de la Sibiu, o declaratie care cuprinde 10 angajamente, printre care apararea „unei singure Europe”, o Europa ce va fi „un lider mondial responsabil”.

„Ne reafirmam convingerea ca uniti suntem mai puternici in aceasta lume tot mai nelinistita si care prezinta tot mai multe provocari. Recunoastem ca avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastra mai puternica si de a ne crea un viitor mai bun, recunoscand totodata perspectiva europeana a altor state europene. De aceea, convenim astazi in unanimitate asupra a 10 angajamente care ne vor ajuta sa ne ridicam la inaltimea acestei responsabilitati”, se arata in Declaratia de la Sibiu, care a fost publicata pe site-ul Consiliului European.

Cele 10 angajamente vizeaza domeniul Apararii, spiritul de solidaritate in vremuri dificile, deschiderea catre solutii comune, protejarea democratiei si statului de drept, punerea accentului pe rezultate „acolo unde conteaza cel mai mult”, respectarea principiului echitatii, utilizarea mijloacelor potrivite ambitiilor UE, protejarea viitorului urmatoarelor generatii de europeni si faptul ca Europa va fi un lider mondial responsabil.

„Vom apara o singura Europa – de la est la vest si de la nord la sud. In urma cu 30 de ani, milioane de oameni s-au luptat pentru unitate si pentru a fi liberi si au doborat Cortina de fier care a impartit Europa in doua timp de mai multe decenii. Nu vom lasa loc de diviziuni care vin in contra interesului nostru colectiv”, se subliniaza in document.

Totodata, este evocata unirea „la bine si la greu”.

„Vom da dovada de solidaritate in vremuri dificile si vom sta intotdeauna alaturi unii de ceilalti. Putem sa ne exprimam si ne vom exprima la unison”, evidentiaza liderii UE, informeaza Agerpres.

Semnatarii declaratiei de la Sibiu arata deschiderea catre „solutii comune” si spiritul de intelegere si respect.

„Vom continua sa protejam modul nostru de viata, democratia si statul de drept. Drepturile inalienabile si libertatile fundamentale ale tuturor cetatenilor europeni au fost dobandite cu mari greutati si le vom pretui intotdeauna cum se cuvine. Vom apara valorile si principiile noastre comune consacrate in tratate”, subliniaza ei.

Angajamentele vor fi o baza pentru deciziile luate la nivelul UE, transmit liderii UE prin Declaratia de la Sibiu: „Deciziile pe care le luam vor urma spiritul si litera acestor 10 angajamente. Uniunea de astazi este mai puternica decat cea de ieri si dorim sa continuam sa o facem tot mai puternica pentru ziua de maine. Acesta este angajamentul nostru pentru generatiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu si spiritul unei noi Uniuni in 27 pregatita sa isi imbratiseze viitorul ca un corp unitar”.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here