Acasă politica aktual24.ro : Razbunarea Rosie

aktual24.ro : Razbunarea Rosie

196
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Razbunarea Rosie. PSD a rechizitionat toate autocarele din Moldova pentru mitingul de la Iasi

PSD a inceput sa inchirieze toate autocarele disponibile pentru a transporta la mitingul de la Iasi din 9 mai cat mai multe persoane, anunta Radio Europa Libera. Mai multi baroni PSD din Moldova lucreaza de zor sa aduca un numar cat mai mare de manifestanti.

„Am contractat deja autocare pentru 8.000 de persoane. Actele sunt semnate. Vor mai veni si cu masinile personale. Aproape 10.000 de oameni vor veni din Bacau”, a declarat pentru Europa Libera presedintele PSD Bacau, Dragos Benea.

Si din judetul Neamt sunt asteptati aproape 10.000 de social-democrati, cei mai multi urmand sa ajunga in Iasi tot cu autocarele inchiriate de partid.

„La ora actuala sunt foarte multi care vor sa vina. Vor veni mult peste 5.000 de persoane din judetul Suceava”, a afirmat pentru Europa Libera presedintele PSD Suceava, Ioan Stan. Un numar similar este astept de social-democrati sa soseasca la Iasi si din judetul Botosani.

Autocarele sunt pregatite si in judetul Vaslui de presedintele Dumitru Buzatu.

„La o prima estimare a noastra, probabil ca vom avea intre 6.000 si 9.000 de persoane care vor participa la acest miting. Ne vom deplasa cu autocare, cu microbuze si cu masinile proprietate personala. Fiecare organizatie isi aduce numarul de persoane pe care l-am convenit in discutiile anterioare prin forte proprii”, a sustinut Dumitru Buzatu.

Intentia Partidului Social Democrat de a organiza un miting la Iasi pe 9 mai, de Ziua Europei, zi in care se desfasoara Summitul UE de la Sibiu, este intens criticata de mai multe organizatii neguvernamentale, care anunta prin intermediul retelelor de socializare ca vor organiza proteste.

Doua mitinguri de protest urmeaza a fi organizate pe 9 mai in Piata Unirii din Iasi, incepand de la ora 15,00, in acelasi timp in care in acelasi loc se va desfasura un miting al Partidului Social Democrat.

Desi primarul Mihai Chirica a anuntat ca pentru data de 9 mai a autorizat doar mitingul PSD, tinerii si cei care reprezinta societatea civila se mobilizeaza prin intermediul retelelor de socializare.

„Dragnea si PSD au anuntat ca vor sa organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iasi, chiar in ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea sa isi ia revansa pentru faptul ca in urma cu doua saptamani a fost huiduit si apostrofat de cateva sute de oameni. Pe 9 Mai, incepand cu ora 15,00, ne strangem in Piata Unirii din Iasi sa aratam ca Iasiul nu e rosu, Iasiul nu e PSD, si ca Iasiul merita mai mult decat PSD! Romania merita mai mult decat PSD!”, au postat pe Facebook initiatorii protestului „Iasul merita mai mult DECAT PSD”, informeaza Agerpres.

Un alt miting de protest se anunta a fi organizat tot in Piata Unirii, simultan cu mitingul PSD.

„Dupa fuga rusinoasa din 20 aprilie de la Iasi, Liviu Dragnea isi doreste foarte mult sa-si ia revansa in capitala istorica a Moldovei. Baia de multime la care a visat pentru a-si arata si consolida puterea nu a iesit cum si-a dorit, iar el nu poate accepta ca Moldova se revolta. Judetele Moldovei sunt cele mai sarace si subdezvoltate judete ale Romaniei. Este regiunea unde nu s-a construit nici un petic de autostrada care sa o lege de restul tarii. Mult-promisul spital regional nu exista nici macar pe hartie, scolile sunt focare de hepatita, iar copiii mor inecati in haznale. Dupa actul ratat din 20 aprilie si umilinta aplicata de ieseni, PSD vine cu intariri si noi discursuri in ritm de fanfara. A hotarat sa confiste Ziua Europei, o zi in care romanii sarbatoresc adevaratele valori pe care se fondeaza aceasta: democratie, libertate de exprimare si stat de drept. Vino sa ii spunem ca vremea lui a trecut. Ne aparam orasul si Moldova!”, au transmis, printr-un mesaj pe Facebook, initiatorii protestului „Euro. Pa, Nimicule”.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, care este si liderul PSD Iasi, a anuntat ca Ziua Europei va fi marcata cu un spectacol in aer liber, la eveniment fiind invitati sa participe si membrii conducerii centrale a partidului. Anuntul a fost facut dupa ce pe 20 aprilie, in timpul ultimei vizite facute la Iasi pentru a participa la Conferinta de alegeri a organizatiei judetene a PSD, desi a fost huiduit de cateva sute de protestatari, Liviu Dragnea declara ca va reveni pe 9 mai pentru a


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here