Acasă justitie aktual24.ro : Toader, prins cu minciuna de la Bruxelles :

aktual24.ro : Toader, prins cu minciuna de la Bruxelles :

117
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

„Presedintele infractor al PSD il zoreste sa dea OUG, nu Uniunea Europeana”

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, minte cand afirma ca este nevoie de ordonanta de urgenta pentru adoptarea modificarilor la codurile penale altfel Romania risca o procedura de infringement din partea UE.

„De ce minte Tudorel Toader cand spune ca trebuie sa dea ordonanta de urgenta pe Coduri, altfel riscam infringement din partea UE:

1. Comisia Europeana este cea care declanseaza procedura de infringement. Or, chiar Comisia a solicitat explicit Guvernului in ultimul raport MCV din 13 noiembrie inghetarea modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala si redeschiderea procesului de revizuire a codurilor tinand seama de tratatele europene si de recomandarile Comisiei de la Venetia si ale raportului MCV. Asadar, Comisia Europeana, cea care declanseaza infringement, spune Guvernului sa ajusteze legile in mod riguros, nu intempestiv prin ordonante de urgenta

2. Guvernul PSD – ALDE nu da doi bani pe procedura de infringement. Dovada este ca Romania a fost trimisa anul acesta in fata Curtii de Justitie a UE pentru netranspunerea Directivei privind spalarea banilor la nici 18 luni de la termenul-limita pentru transpunere. Inainte de a trimite cazul la Curtea de Justitie, Comisia Europeana i-a cerut in doua randuri Romaniei sa remedieze problema, fara niciun rezultat.

Nu procedura de infringement il zoreste pe Tudorel Toader cu adoptarea ordonantei, ci presedintele infractor al PSD, Liviu Dragnea”, a scris Muresan pe Facebook.

Cum a explicat ministrul Justitiei „urgenta” ordonantei de urgenta

Toader a declarat, joi, ca, in noiembrie tot anul trecut, de la Ministerul Justitiei a plecat un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si in acord cu transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

„Nimic mai mult, nimic mai putin. Proiectul a fost adoptat de Guvern si trimis la Parlament spre legiferare, Parlamentul sigur are libertatea si a venit si cu alte solutii. In momentul acesta analizam sa vedem in ce masura reluam proiecte de anul trecut pentru ca exista jurisprudenta CC inca din 2009, care spune asa «se justifica urgenta adoptarii unei ordonante de urgenta in vederea traspunerii unei directive europene pentru evitarea procedurii de infringement», ceea ce inseamna ca aproape ne putem intoarce la ceea ce anul trecut la Ministerul Justitiei am propus”, a mai spus Toader.

Comitetul Executiv al PSD a decis, luni, ca Executivul sa dea o ordonanta de urgenta pentru adoptarea Codului Penal si Codul de Procedura Penala, modificate de Comisia Iordache. Ordonanta va fi data doar pe articolele declarate constitutionale, nu si pentru cele 31 de articole din Codul Penal si cele 64 de articole din Codul de Procedura Penala pe care CCR le-a declarat neconstitutionale, a sustinut premierul Viorica Dancila.Dancila anunta inca o ordonanta de urgenta pe justitie: „S-a decis in unanimitate”. Tudorel Toader detaliaza, ce urmareste CoalitiaDancila anunta inca o ordonanta de urgenta pe justitie: „S-a decis in unanimitate”. Tudorel Toader detaliaza, ce urmareste Coalitia


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here