Acasă Informatii Informatii ANAF ANAF : Destituirea din funcție a domnului Ioan Dragomir (director general al...

ANAF : Destituirea din funcție a domnului Ioan Dragomir (director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara) și a domnului Marian Bosianu (director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași)

315
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Decizia președintelui ANAF de destituire din funcție a domnului Ioan Dragomir (director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara) și a domnului Marian Bosianu (director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași)

Vă informăm că, ieri, 09.11.2015, președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a dispus și semnat ordinele de eliberare din funcție a domnilor Ioan Dragomir și Marian Bosianu, directori generali ai direcțiilor regionale a finanțelor publice din Timișoara și Iași.

Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

”Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc așa.” – Gelu Ștefan Diaconu, Președinte ANAF

CONTEXT

În cadrul reformei ANAF, aspectele care țin de integritatea modului în care se desfășoară activitatea angajaților instituției prezintă o importanță egală cu cele care țin de eficientizarea colectării și întărirea capacității administrative.

Din aceste motiv, președintele ANAF a luat decizia de a extinde regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare.

În acest sens, în 04.11.2015, a fost trimisă circulara nr. 3345 prin care s-au dispus următoarele măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional:

– examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii

– se va constitui o singura comisie de concurs/examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor, din componența fiecăreia va face parte și un funcționar public din cadrul Direcției Generală de Integritate (DGI).

Atât ANFP, cât și reprezentanții Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea direcțiilor regionale.

Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate și permiterea accesului la promovări doar pe baza competențelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităților procedurale.

Din cei 8 directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Iași și Timișoara au refuzat să îndeplinească solicitarea președintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezența unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare

 

SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA


Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here