Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Arad Online : Poliţiştii care au sustras motorină şi lemne, condamnaţi

Arad Online : Poliţiştii care au sustras motorină şi lemne, condamnaţi

197
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Poliţiştii care au sustras motorină şi lemne, condamnaţi
Agenţii de poliţie au vândut lemne confiscate, dar şi carburanţi destinaţi încălzirii postului din Sebiş, unde lucrau.

Agenţii de poliţie Simion Ioan Ignat și Dumitru Romănescu, din Sebiş, care în urmă cu un an fuseseră trimişi în judecată pentru că au vândut lemne confiscate şi chiar carburanţi destinaţi funcţionării centralei termice a postului de poliţie, şi-au primit condamnările.

Conform sentinţei Judecătoriei Arad, agentul-şef principal Simion Ioan Ignat a fost condamnat pentru patru infracţiuni: nouă luni de închisoare pentru „operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană”; doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu; doi ani de închisoare pentru complicitate la delapidare şi trei luni de închisoare pentru fals în declaraţii.

Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, aceea de doi ani de închisoare, la care a adăugat o treime (un an) din totalul celorlalte pedepse, astfel că a rezultat o pedeapsă de trei ani de închisoare. Numai că judecătorii au decis să suspende executarea pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, timp în care Ignat trebuie să se supună mai multor măsuri, între care să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăria Sebiş sau la Primăria Gurahonţ.

Al doilea fost poliţist, Dumitru Romănescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Şi în acest caz, instanţa a suspendat executarea pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, timp în care Romănescu se va supune unor măsuri ca şi în cazul colegului său.

În afara acestor pedepse primite de cei doi, judecătorii au decis unele complementare, între care interzicerea dreptului de a profesa ca poliţist timp de cinci ani.

În acest dosar a mai fost condamnat un bărbat, Florin Oneţ, care a primit un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad s-a constituit “parte civilă” în proces, iar instanţa i-a admis cererea de recuperare a unui prejudiciu în sumă de 2.982 lei de la cei doi condamnaţi.

Ignat şi Romănescu au mai fost obligaţi să plătească 2.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Interesant este că cei doi au avut avocaţi din oficiu, care vor fi plătiţi cu 720 de lei de către Ministerul Justiţiei.

Toţi cei trei condamnaţi au avut drept de apel, însă nu au uzat de acesta, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

Acuzaţiile

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad anunțau, în decembrie 2016, că agentul-şef principal Simion Ioan Ignat, în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, ”a exercitat acte de comerţ cu material lemnos, acte incompatibile cu funcţia deţinută”. Totodată, în 3 octombrie 2015, el ”a prelungit cu încălcarea dispoziţiilor legale un aviz de însoţire primar expirat, sustrăgând de la confiscare o cantitate de lemn şi transportându-o cu autovehiculul pe care îl deţinea şi pe care a putut-o astfel comercializa în interes propriu”.

De asemenea, procurorii spuneau că, în perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, polițistul a fost ajutat de colegul său, Dumitru Romănescu, să sustragă motorină. Agentul-șef Romănescu era gestionarul motorinei primite pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei Sebiş, iar împreună cei doi ar fi sustras și vândut aproximativ 600 de litri.

Ignat a mai fost acuzat că nu a evidenţiat în declaraţia de avere aferentă anului 2015 veniturile realizate din acte de comerţ şi nici deţinerea a două camionete utilizate pentru transportul de material lemnos.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here