Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Arahide glazurate M&M, garantie a vizitei la sectia de oncologie!

Arahide glazurate M&M, garantie a vizitei la sectia de oncologie!

261
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

detalii m m s crispy large pouch 27 00 ron adauga in cos detalii

Multe din pungile cu alune de pe piata sunt relativ sanatoase, cu o exceptie ce pare sa iasa puternic in evidenta. Adorate din pacate si de copiii dumneavoastra, aceste arahide glazurate contin un colorant alimentar artificial extrem de periculos si care face ca acestea sa fie foarte atragatoare din punct de vedere vizual si pentru cei mici si pentru cei mari.

Atractia pe care o simtim in fata raftului este gandita de psihologi a caror unica preocupare este sa indese in cosul clientului cat mai multe gunoaie alimentare.

In cazul Peanut M&M’s, contrastul este asigurat de culoarea galben a ambalajului intr-o mare de pachete maro. Logo-ul puternic M&M’s contribuie si el la impact. La toate acestea se adauga si o pozitionare strategica la raft. Sa nu credeti ca in supermarket-uri rafturile se aseaza intamplator sau ca la casa, gumele si maruntisurile se inghesuie la intamplare. Totul este gandit, totul se bazeaza pe stimularea vizuala a cumparatorului asaltat sa-si cheltuie tot maruntisul cu fel de fel de giumbuslucuri de marketing gandite insa strategic de o echipa de “oameni” de bine!

Sa vedem insa si ce contin, pe langa sare si zahar, combinatie machiavelica imi permit sa afirm, si sa ne “bucuram” de un produs cu urmari sumbre, la propriu, dar care are o cota de piata bine conturata din pacate.

Pe langa Colorantii Galben 5 (tartazina) si Rosu 40, doi coloranti asa-zis alimentari foarte des prezenti pe etichetele produselor de pe raft,  coloranti ce pot cauza diverse probleme grave de sanatate, inclusiv cancer si reactii alergice greu tratabile apar si altii la fel de periculosi.

Colorantii Galben 5 si Rosu 40 sunt interzisi de ceva vreme in Marea Britanie si in unele tari din Europa si Asia, dar companiile din SUA ii folosesc cu precadere in majoritatea produselor lor.

http://www.carrefour-online.ro/-/media/Images/Products/4/1/8/N1_5900951027444.png

 

Se estimeaza ca productorii din State utilizeaza acesti 8 coloranti diferiti si mai ales ieftini, in mai toate produsele lor alimentare.

Colorantii alimentari folositi uzual, exemplu Galben 5 si Rosu 40, sunt fabricati, asa cum am spus anterior din petrol, si provoaca mari probleme de sanatate celor ce ii consuma regulat.

Aceste probleme pot include printre altele aparitia ADHD – hiperactivitate la copiii mici, cancer (in cam toate studiile realizate pe animale de laborator), reactii alergice extrem de puternice.

Ingredientele declarate de producator pe eticheta lipita cuprind: zahar, arahide, masa de cacao, lapte praf integral, unt de cacao, lactoza, pudra zer, amidon, grasime vegetala, sirop de glucoza, agent gelificator (guma arabica), emulsificatori (lecitina din soia, E442), coloranti, dextrina, agent de glazurare (ceara carnauba), ulei vegetal, sare, extract natural de vanilie, aroma. De aceasta data eticheta este mult mai laconica, ea precizand doar termenul de “coloranti”, fara alte comentarii. Insa, daca luam si o punguta de M&M bomboane glazurate de ciocolata vom descoperi in interior exact aceleasi culori stridente, tipatoare chiar, si pe oricine cu ceva intuitie il va duce exact la denumirile anterior mentionate.

Ingredientele declarate de producator in limba engleza: Zahar, arahide, masa de cacao, lapte praf integral, unt de cacao, lactoza, pudra de zer (din lapte), amidon, grasime de palmier, sirop de glucoza, stabilizator (guma arabica), dextrina, emulsificatori (lecitina din soia, E442), coloranti E100, E120, E133 E160e, E171, agent de glazurare (ceara carnauba), ulei de nuca de cocos, sare, extract natural de vanilie, aroma.

Se observa o “usoara” nuantare, nuantare data de numarul de E-uri periculoase, in ceea ce priveste colorantii, si care de aceasta data sunt enumerati corect!

Ciocolata cu lapte contine si grasimi vegetale pe langa unt de cacao. Asta inseamna ca este mai curand o ciocolata de proasta calitate, ciocolata cu adaosuri ieftine, sa fie multa. Multa si proasta calitativ!

Colorantii de tip M&M sunt extrem de daunatori organismului. Culorile vii ale alunelor invelite in ciocolata sunt rezultatul folosirii in special a Colorantului Albastru 2, produs si el tot pe baza de petrol, si care creste hiperactivitatea la copii la cote alarmante, de tip ADHD. Acest colorant stimuleaza totodata si cresterea tumorilor cerebrale la sobolani. Colorantul Albastru 1 produce tumori maligne. Colorantul Rosu 40 provoaca distrugeri la nivelul ADN-ului. Colorantul Galben 6 provoaca cancer. Colorantul Galben 5 provoaca reactii alergice puternice.

In loc de concluzie: educati-va pe voi si pe copiii vostri in privinta acestor produse si evitati-le pe cat posibil. Alta solutie nu asteptati de la autoritati. Asta si din motive lesne de inteles, nu-i asa?


Raspandeste cu incredere
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here