argument-cs.ro : Investiție de 900.000 de euro blocată de consilierii PSD din Caransebeș

  246
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  Foto: Caon

  Consilierii PSD din Caransebeș joacă tare și prost. La intimidare, dacă e să folosim un termen împrumutat din fotbal. În opinia unora, nu atât lipsa de experiență a unor aleși aflați la primul mandat crează astfel de situații, cât mai ales frustrările generate de pierderea alegerilor locale din iunie. Faptul că liberalii au și primar și viceprimar îi fac pe oamenii lui Ion Mocioalcă să contreze aproape orice proiect de hotărâre promovat de primarul Felix Borcean și de consilierii PNL.

  Așa s-a întâmplat și la ședința ordinară a Consiliului local din luna septembrie. Pe ordinea de zi s-a aflat o solicitare venită din partea Bon Euro Gold & D SRL, cu sediul în Caransebeș, care solicita două hectare de teren situat în zona Caromet, teren aflat în categoria loturilor destinate investitorilor. Administratorul firmei, care dorea să obțină terenul să construiască o fabrică de prelucrare a lemnului și metalelor, s-a dovedit de bună credință. A  facut cerere, și nu a dorit să primească terenul cu facilități, deși exista și posibilitatea ca să achite după un an, ci a dorit să se organizeze o  licitatie, unde putea să-l și piardă, iar primaria să câștige mai mult față de prețul de pornire stabilit prin raportul de evaluare.

  Social-democrații s-au opus cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună, iar cel mai vocal dintre ei s-a dovedit, ca de fiecare dată, Florin Bogdea, șeful grupului de consilieri PSD. Motivul pare unul hilar, pesediștii votând împotrivă pe motiv că firma respectivă are datorii la stat, nu are angajați și, ca atare, nu pare serioasă și demnă să primească terenul solicitat. În realitate, consilierii PSD au dat dovadă de rea credință, punând căruța înaintea cailor și nicidecum votând pentru interesul comunității locale.

  Chiar dacă liberalii au propus un amendament, potrivit căruia investiția trebuie finalizată în maxim doi ani și se interzicea înstrăinarea terenului pe perioada realizarii investiției, social-democrații tot nu au fost de acord.

  Primarul Felix Borcean spune că un astfel de comportament din partea aleșilor locali nu face bine mediului de afaceri din Caransebeș. „Consilierii PSD avut o reticență față de firma care a solicitat acest teren. Neaprobarea acestui punct mi se pare, însă, un precedent periculos în perspectiva dezvoltării municipiului Caransebeș, pentru că oricum această firmă, dacă nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege, nu s-ar fi putut înscrie la această licitație pentru achiziționarea terenului. Ca primărie, nu putem să studiem fiecare firmă, ce caracteristici, ce performanțe financiare are, dar prin caietul de sarcini aceste lucrurile se pot decanta”, ne-a mărturisit primarul Borcean.

  Liberalii cred că a fost vorba de un boicot politic care, din păcate, a oprit o investiție de aproape 900.000 de euro și realizarea a 80-90 de locuri de muncă.


  Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   1
   Share

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here