Acasă Informatii Informatii ANAF Buna Ziua Iasi : Fiscul vrea sa execute averea unui milionar controversat

Buna Ziua Iasi : Fiscul vrea sa execute averea unui milionar controversat

320
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Totul i se trage de la afacerile sotiei

Sorin PAVELESCU
Giani Canschi                                                                                                                         •Firmele controlate de familia afaceristului vor sa incaseze milioane de euro de la statul roman, dar refuza sa plateasca in mod corect taxele si impozitele • Fiscul a dat-o in judecata pe sotia afaceristului, cu intentia de a-si recupera banii din vanzarea bunurilor personale ale acesteia

Atitudine tipica de parveniti care cred ca statul roman functioneaza doar pentru imbogatirea lor. Vorbim de Giani si Gabriela Canschi, o familie care s-a imbogatit numai datorita sumelor uriase din fondurile publice care le-au intrat in conturile personale si ale firmelor pe care le controleaza. Cand trebuie sa incaseze bani de la stat, familia Canschi pretinde sume de ordinul milioanelor de euro si se lupta aprig in justitie sa incaseze banii. Cand trebuie sa plateasca bani la stat, adica sa-si plateasca corect taxele si impozitele, familia Canschi face tot posibilul sa traga in piept bugetul public.

Din acest motiv, recent, Directia Regionala de Finante a depus la Tribunalul Iasi o cerere prin care solicita sa-si recupereze taxele si impozitele neachitate de una din firmele familiei Canschi prin executarea silita a averii celor doi soti. Mai exact, cererea Fiscului se indreapta impotriva Gabrielei Canschi, cea care a administrat ani de zile SC Star Trade Biz SRL. Societatea comerciala la care Gabriela Canschi a fost asociata cu Catalin Canschi (cel care s-a sinucis in 2012, fiind fratele lui Giani Canschi- n.r.) a dat faliment in anul 2014, fiind recent radiata, deoarece nu s-au gasit bunuri in patrimoniul firmei care puteau fi vandute pentru plata datoriilor catre creditori. Din falimentul firmei, cel mai pagubit a iesit insa statul roman, care are de recuperat taxe si impozite in suma de 77.752 lei. Valoarea totala a datoriilor firmei este de 82.915 lei si asta deoarece la masa credala a firmei s-au inscris si alte entitati care au de recuperat bani de la aceasta firma, cum ar fi compania EON sau Primaria municipiului Iasi.

Afaceri frauduloase

In cererea depusa la Tribunalul Iasi cu nr. 165/99/2014/a1, Fiscul sustine ca Gabriela Canschi a falimentat in mod premeditat societatea comerciala, cu intentia vadita de a prejudicia bugetul statului. “Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi a chemat in judecata pe parata Canschi Gabriela Mirela, in calitate de administrator al societatii Star Trade Biz SRL, solicitand stabilirea raspunderii personale a acesteia in baza art.138 din Legea 85/2006. In motivare arata creditoarea ca debitoarea ii datoreaza 77.752 lei, suma cu care s-a inscris in tabelul definitiv al creantelor. Parata a avut calitatea de administrator al societatii in perioada crearii debitelor”, se arata intr-unul din documentele dosarului.

In motivarea cererii depuse, Fiscul a aratat ca Gabriela Canschi a continuat afacerile paguboase, desi stia ca firma intra in incapacitate de plata, pentru a trage unele foloase personale din manipularea lichiditatilor si patrimoniului firmei. “Parata se face vinovata si de savarsirea faptei de la art.138 lit.d, deoarece ii revenea obligatia tinerii contabilitatii conf. art.10 din Legea nr.82/1991. Omisiunea informarii organelor fiscale denota intentia paratei de a pastra in clandestinitate operatiunile derulate si veniturile incasate, existand prezumptia desfasurarii activitatii in interes personal”, a mai aratat Fiscul.

Gabriela Canschi a sustinut in intampinarea depusa la dosar ca acuzatiile Fiscului sunt simple supozitii. In plus, Fiscul a mai aratat ca societatea detinea unele stocuri de marfa care puteau fi vandute pentru plata datoriilor, dar nu a facut acest lucru. De aceea, Fiscul a tras concluzia ca si respectivele stocuri de marfa au fost folosite de Gabriela Canschi in interes personal. “Parata se face vinovata de fapta reglementata de art.138 lit.c din Legea insolventei. Adica prin nedepunerea cererii de intrare in insolventa in termenul de 30 de zile, administratorul a acceptat tacit cresterea obligatiilor debitoarei catre bugetul consolidat al statului si indirect a dispus in interes personal continuarea activitatii debitoarei, impovarand situatia precara a acesteia prin adaugarea de penalizari de la debitele deja existente. De asemenea, parata nu a luat masuri pentru valorificarea stocurilor in valoare de 106.659 lei, in vederea achitarii partiale a datoriilor la bugetul statului. De aici se poate deduce ca administratorul societatii a folosit bunurile sau creditele societatii in folosul propriu”, se arata in cererea formulata de Fisc.

Vor 3,5 milioane euro

Dupa cum s-a aratat mai sus, sotii Canschi nu vor sa joace cinstit in relatia cu statul roman. Recent, Gabriela si Giani Canschi au incasat, de la Consiliul Judetean Iasi, despagubiri in valoare de peste 200.000 euro, pentru niste proprietati pe care le detineau in vecinatatea Aeroportului International Iasi. Proprietatile au fost expropriate pentru extinderea Aeroportului. Familia Canschi vrea insa despagubiri in valoare de peste 3,5 milioane de euro, pentru alte proprietati detinute in zona de firma Geprocon SA. Societatea a dat in judecata Consiliul Judetean Iasi, pentru a incasa bani, iar procesul care se judeca la Curtea de Apel Suceava nu este inca finalizat. Oricum, Geprocon solicita o suma extrem de mare, avand in vedere ca detine numai 9.000 metri patrati. Pentru a-i convinge pe judecatori sa plateasca aceasta suma, au depus la dosar o “expertiza” care s-a dovedit o fi o facatura, fiind respinsa de judecatori.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here