Acasă Colţul specialistului Sanatate bihon.ro : Încep lucrările pentru extinderea Spitalului Județean Oradea

bihon.ro : Încep lucrările pentru extinderea Spitalului Județean Oradea

230
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Încep lucrările pentru extinderea Spitalului Județean Oradea
Începând de luni, 28 ianuarie, încep lucrările propriu-zise pentru extinderea corpului B – Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

În prealabil, au fost realizate lucrările de pregătire a terenului pentru începerea construcției. Potrivit municipalității, prima dată vor fi realizați piloții pe care se va sprijini fundația viitoarei clădiri.

Încă de la începutul anului 2017, managerul Gheorghe Carp a prezentat ideea acestui proiect, care a pornit de la dezvoltarea spectaculoasă a serviciului de urgențe. Atunci când în Oradea s-a înființat UPU, se înregistrau cca 25.000-30.000 de prezentări pe an, în timp ce în prezent au ajuns să fie înregistrate peste 150.000 de prezentări pe an. Prin urmare, volumul de muncă a crescut foarte mult și se impune ca spațiile desfășurării actului medical în bune condiții să fie mult mai mari.

Construcția va fi structurată astfel: demisol (care cuprinde extindere și modernizare UPU) – 1763 mp, parter (care va fi ocupat de un laborator robotizat, farmacie și sterilizare) – 1684 mp și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul cu 175 de locuri, vestiarele și birouri UPU) – 1123 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 25.257.117, 77 lei cu TVA inclus, din care contribuția Ministerului Sănătății printr-un împrumut de la Banca Mondială este de 51,3%, respectiv 12.961.341,27 lei, iar contribuția bugetului local este de 48,7%, adică 12.295.776, 50 lei. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

,,Pe lângă acest proiect de realizare a clădirii pentru extinderea unității de primiri urgențe și pentru laborator, mai avem o serie de investiții prevăzute la cele două spitale din Oradea. Cele mai importante proiecte vizează reabilitarea termică a Spialului Județean și a Spitalului Municipal, ceea ce înseamnă practic o reabilitare totală a acestor clădiri. Vom avea doi ani importanți în ceea ce privește modernizarea spitalelor, cu lucrări de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să avem condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Firma care execută lucrările este asocierea formată din: SC Drumuri Bihor SA (lider de asociere), SC Construcții Erbașu S.A și subcontractanți: SC Hospital Tehnical

Primăria Municipiului Oradea Biroul de presă Solution SRL pentru lucrări de instalații sanitare și de gaze medicale, SC Termoline SRL pentru lucrări de instalații de încălzire și climatizare și SC Zublin România SRL pentru lucrări de fundare de piloți.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here