Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Bihor Online : Parcuri în valoare de 6 milioane de euro în...

Bihor Online : Parcuri în valoare de 6 milioane de euro în Oradea

225
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Parcuri în valoare de 6 milioane de euro în Oradea
Primăria are în intenţie amenajarea a 10 hectare de spaţii verzi în contul unor proiecte cu finanţare europeană, dedicate regenerării urbane.

Şase milioane de euro este maximul pe care Oradea îl poate accesa pe o axă de finanţare europeană destinară regenerării urbane. În acest context, executivul local vine cu propunerea de amenajare a şapte parcuri în locaţii care sunt, acum, terenuri virane. Unele dintre ele sunt în cartiere unde orădenii au cerut astfel de amenajări deja, în cadrul proiectului de bugetare participativă.

„Unul dintre obiectivele orașului este acela de a avea spații verzi în toate cartierele, iar zonele degradate pe care le avem azi să fie treptat eliminate și redate cetățenilor. Pentru atingerea acestui obiectiv profităm de existența unei axe de finanțare europeană, Axa prioritară 4.2, pe Programul Operațional Regional prin care se finanțează tranformarea unor zone degradate în spații verzi. Scopul nostru este să întocmim proiecte de cel puțin 6 milioane de euro, în așa fel încât 10 ha de terenuri din Oradea, aflate azi într-o situație de deteriorare, să fie redate cetățenilor sub forma unor spații verzi”, a spus primarul Ilie Bolojan.

O parte dintre aceste proiecte vor fi votate marți, în ședința Consiliului Local, iar celelalte vor ajunge pe masa consilierilor locali în aprilie. La finalul lui mai, toate proiectele ar urma să fie depuse spre finanţare. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar urma să înceapă în toamnă.

Şapte locaţii

Cele şapte locaţii propuse pentru dezvoltarea de parcuri şi spaţii verzi sunt în Calea Aradului, în zona Peţa-ANL, în Cartierul Soarelui, pe Barcăului, în Grigorescu, în Nufărul în zona Floris, pe Ion Bogdan şi în Silvaş

Primarul a expus proiectele de pe două dintre terenuri. Prima locație se află în Cartierul Soarelui, pe terenul fostei cărămidării, acum o groapă abandonată.

La această investiție, suprafața construită va reprezenta 3.268 mp, iar spațiile verzi 30.262 mp. Proiectul va avea în vedere realizarea unei zone peisagistice populată cu copaci, amenajarea mai multor locuri dedicate copiilor, alte zone pentru șah și tenis de masă, un teren de baschet, piste de alergare de cca 800 m etc. Valoarea lucrărilor este de 5.583.061 lei.

A doua zonă este cea din Cartierul Veteranilor, între Calea Sântandrei și Peța, unde se construiesc în prezent blocurile ANL. Noul parc, aşa numitul coridor verde din str. Coriolan Pop în Cartierul Veteranilor, acesta va fi împărțit în trei zone, datorită drumurilor care îl străbat. Parcela cea mai mare va avea 5.847 mp și va fi destinată agrementului activ, fiind desenată cu alei de traversare și de relaxare. Se are în vedere amenajarea de locuri speciale destinate celor mici, amenajarea unor suprafeţe destinate tenisului de masă, șahului, dar și amenajarea a 16 locuri de relaxare. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.894.375 lei.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here