Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura bizbrasov,ro : Nereguli de peste 130.000 de lei în Poiana Brașov.

bizbrasov,ro : Nereguli de peste 130.000 de lei în Poiana Brașov.

380
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Pentru 15 societăți s-a propus suspendarea activității comerciale, inclusiv pentru un hotel de 4 stele

Polițiștii locali brașoveni au derulat în ultimele șase luni mai multe acțiuni de control în Poiana Brașov, atât în ceea ce privește activitățile de comerț desfășurate de către agenții economici, cât și în ceea ce privește disciplina în construcții sau regimul rutier. În total, s-au aplicat sancțiuni în valoare de 134.135 de lei, cele mai multe vizând încălcarea Codului Rutier, în special pe perioada sezonului de schi, când stațiunea devine neîncăpătoare.

Probleme destul de spinoase sunt și în ceea ce privește activitățile comerciale derulate. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru, au fost trimise spre aprobare propuneri de suspendare a activității comerciale pentru 15 societăți din Poiană, din cauză că nu s-au conform măsurilor impuse de către agenți la controalele inițiale pentru a intra în legalitate. Printre acestea se numără și un hotel de 4 stele, aflat în centrul stațiunii.

Recent, în conformitate cu datele existente pe portalul Primăriei Brașov, hotelul a solicitat intrarea în legalitate a construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, astfel încât să poată obține autorizația de funcționare, însă cererea a fost respinsă. „Potrivit Legii nr. 3/01.03.2011 pentru aprobarea O.U.G. nr. 41/2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcţii, art. 1, toate construcţiile cu destinaţia turistică din zonele cu potenţial turistic, staţiunile turistice, zonele construite protejate, zonele de protecţie a monumentelor istorice, rezervaţiile naturale şi alte asemenea, precum şi construcţiile cu destinaţie turistică şi construcţiile realizate în limita la 200 m de la linia de coastă din staţiunile turistice şi din localităţile aflate pe litoralul Mării Negre, executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea  prevederilor acesteia, aflate pe terenuri proprietate publică ori privată, finalizate sau în curs de execuţie, se desfiinţează”, este motivația reprezentanților Primăriei Brașov.

Dispoziție de suspendare a activității, contestată în instanță

Conform datelor Poliției Locale, hotelul de patru stele a fost controlat în iulie 2017 cu privire la respectarea OG 99/2000, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, și HCL 116/2007, privind aprobarea Regulamentului pentru comercializarea produselor și serviciilor de piață în municipiul Brașov, când a primit o sancțiune, precum și măsura complementară de intrare în legalitate. „În octombrie 2018, a fost verificat din nou și a fost sancționat contravențional pentru lipsa autorizației de funcționare și s-a întocmit referat de aprobare pentru suspendarea activității. În urma referatului, a fost emisă dispoziția de suspendare nr. 212 din ianuarie 2019”, au explicat reprezentanții Poliției Locale. Dispoziția de suspendare a activității a fost contestată în instanță de către unitatea hotelieră, iar până la un verdict final al instanței aceasta poate funcționa.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here