Botosaneanul : Bogătan botoșănean prosper din afaceri cu statul – pagubă de 45 de miliarde de lei vechi pentru o bătaie de joc în buricul târgului

  660
  7
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  În valoare de 7,6 milioane de euro, a fost unul dintre proiectele lansate în 2011 în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) și anume “Modernizare şi reabilitare accese pietonale şi carosabile precum şi iluminat arhitectural în Municipiul Botoşani”. Unul dintre constructorii botoșăneni a sublicitat până la circa 4,8 milioane de euro, iar ce a rămas în urmă este o mare bătaie de joc la adresa botoșănenilor.

  Prosperitate pe spinarea statului

  Proiectul a avut ca scop modernizarea și reabilitarea acceselor pietonale și carosabile pentru Pietonalul Transilvaniei şi zona Pieţei Centrale, Pietonalul Bancar şi zona Piaţa Revoluţiei, Pietonalul Unirii şi parcarea vizitatorilor, precum şi iluminatul arhitectural din municipiul Botoșani pentru următoarele obiective: Pietonalul Transilvaniei, Piaţa Centrală, Piaţa Revoluţiei – Palatul Primăriei, str. Teatrului, pietonalul Bancar, str. Revoluţiei nr. 1 – 3, Pietonalul Unirii şi Colegiul Național AT Laurian.
  Firma câștigătoare la licitația organizată de Primărie a fost SC Victor Construct SRL, care a scăzut valoarea financiară a proiectului la aproximativ 64% din cea estimată, adică de la 7,6 până la 4,8 milioane de euro. Însă, economia făcută la banii europenilor a însemnat o gaură în bugetul municipalității de 5,4 milioane de lei sau 54 de miliarde de lei vechi.

  Procentual, e cea mai mare corecție din istoria municipiului Botoșani

  Victor MIhalachiȘi asta pentru că, în urma organizării și desfășurării licitației, finanțatorul, în speță Uniunea Europeană a aplicat Primăriei Botoșani, o corecție de 25% din valoarea contractului. Ulterior s-a reușit recuperarea a aproximativ 15% din această corecție, diferența de circa 45 de miliarde de lei vechi, fiind trecută la capitolul – pierderi.
  Nerecuperarea celor 45 de miliarde de lei vechi care ar însemna pentru Botoșani reabilitarea unei străzi precum Primăverii, nu ar fi fost o problemă dacă, de cealaltă parte constructorul măcar și-ar fi respectat sloganul de ”putere a lucrului bine făcut”. Pentru că, la doi ani de zile de la data oficială de finalizare a lucrărilor de către firma patronată de Victor Mihalachi, deja Pietonalul Bancar începe să crape.

  Constructorul somat să-și repare greșelile

  Bucăți întregi de elemente de construcție se desprind de pe jardinierile amplasate în zona pietonală la proiectul care a avut cea mai mare corecție din istoria Primăriei Botoșani, din punct de vedere procentual.
  Am avut o serie de reclamații din partea unor cetățeni veniți în audiență cu privire la Pietonalul Bancar și vom emite o adresă către constructor pentru a remedia situația. Nu mi se pare normal ca după o perioadă atât de scurtă să apară deja probleme”, a fost declarația primarului Ovidiu Portariuc, având în vedere că perioada de garanție la proiect este de 5 ani de zile.
  Lucrările și-au luat startul pe data de 17 martie 2011 și au avut o perioadă de realizare de 36 de luni, adică până la 17 martie 2013.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  7 COMENTARII

  1. Havve you ever considered about including a little bit more
   than just your articles? I mean, what you say is valuable and all.
   However just imagine if you added some great pictures oor viddo clips to giive your posts more, “pop”!
   Your content iis excellent but with pics and videos, this blog could certainly be
   one of the best in its niche. Great blog!

  2. Dominic mistakes her for the coward so when tthe flop pops
   up a ratther dryy 7♣ 8♦ 2♣ and
   puts in a pot-sized bet to knock her out. Not only is it
   fun, itt also stimulates your head and exercises all facets than it to generate
   an excellent and winning move. Sitting down around a pokier table with family and ftiends is usually an enjoyable and memorable experience.

  3. I do accept as true with all the ideas you’ve presented on your post.
   They are very convincing and will ceretainly work. Nonetheless, tthe posts are
   too brief for beginners. Could you please lengthen them a bit from next time?
   Thanks for the post.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here